Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο.


 Το ΚΚΕ καταδικάζει τη συμφωνία του Ευρωγκρούπ για την Κύπρο και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Κυπριακό λαό για να αντιμετωπίσει τα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούνται σε βάρος του.


Η εφαρμογή της συμφωνίας συνιστά κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με δραματικές συνέπειες στη μείωση των μισθών, κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων - πρόνοιας, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, εκτίναξη της ανεργίας. Το αρχικό «όχι» της κυπριακής βουλής αφορούσε στη διατήρηση της Κύπρου ως φορολογικού παραδείσου για τα μονοπώλια και την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης και δεν αφορούσε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Πόσο κοστίζει το κούρεμα των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων;

«Καταραμένος τόπος»! Ένα νησί δίπλα στις ακτές της φλεγόμενης Συρίας, κοντά σε όλες τις αναμμένες –από τους δυνάστες τους αλλά και την πάλη των λαών- εστίες της Μ.Ανατολής και της Β. Αφρικής. Πάνω από τη διώρυγα του Σουέζ και μπροστά στο μαντρόσκυλο των ιμπεριαλιστών, το Ισραήλ. Μέσα σε μια λεκάνη γεμάτη, λένε, με ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά και πάνω στον κόμπο όπου διασταυρώνονται υπαρκτές και ενδεχόμενες ροές ενέργειας. Ροές που μπορούν να συν-καθορίσουν μέχρι και τη στρατηγική σταθεροποίηση της Δύσης ή τα στρατηγικά στραβοπατήματα πχ της Γερμανίας, ανάλογα με το ποιος θα τις ελέγξει. Ένα νησί-διεκδικούμενο προκεχωρημένο φυλάκιο, για τη «μεθοριακή» (Δύσης-Ανατολής) γραμμή του Καυκάσου, γύρω από την οποία στήνονται εφιαλτικά για την ανθρωπότητα σενάρια πολέμου.

Έτοιμοι ακόμα και για πυρηνικό πόλεμο οι Βορειοκορεάτες ! Λ.Δ Κορέας: Σε «κατάσταση ετοιμότητας νούμερο 1» οι Ένοπλες Δυνάμεις.


Έτοιμοι ακόμα και για πυρηνικό πόλεμο οι Βορειοκορεάτες  !



Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις της σε θέση μάχης και έχει δώσει εντολή στις ειδικές στρατηγικές της δυνάμεις να προετοιμασθούν για ενδεχόμενα πλήγματα κατά των αμερικανικών βάσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της ΛΔ Κορέας KCNA.

«Από τη στιγμή αυτή η ανωτάτη διοίκηση του λαϊκού κορεατικού στρατού θέτει όλες τις μονάδες του πυροβολικού, περιλαμβανομένων των μονάδων των στρατηγικών πυραύλων και των μονάδων πυροβολικού μακρού βεληνεκούς, σε κατάσταση ετοιμότητας Νο1 κατά του συνόλου των αμερικανικών βάσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, περιλαμβανομένων των βάσεων στο ηπειρωτικό βορειοαμερικανικό έδαφος, τη Χαβάη και το Γκουάμ, καθώς και τη Νότια Κορέα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κύπρος Από την «επιτυχία» της ένταξης, στα καταστροφικά «σχέδια Β»

Αλήθεια, πώς έγινε και μια από τις μεγαλύτερες «νίκες του ελληνισμού», δηλαδή η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ («νίκη» αντίστοιχη της ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, στη μετέπειτα ΕΕ- ΟΝΕ με τα... γνωστά αποτελέσματα), κατέληξε σε μια απόλυτη καταστροφή για την Κύπρο -όπως, βεβαίως, συνέβη και για την Ελλάδα;
Αν θυμόμαστε καλά (και η αλήθεια είναι ότι θυμόμαστε περίφημα), αυτές οι μεγάλες τάχα νίκες του ελληνισμού θα έβαζαν τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα στο ασφαλές λιμάνι της ανάπτυξης και της ευημερίας, θα αποτελούσαν στρατηγική ήττα των «αντιπάλων», καθώς θα έδιναν στις δύο χώρες την τιμή(!) να συμμετάσχουν σε ένα κλειστό κλαμπ προνομιούχων, στο οποίο οι «Βόρειοι και εξ' Ανατολών εχθροί» δε θα μπορούσαν ποτέ να εισέλθουν, οχυρώνοντας πολιτικά και οικονομικά τις δύο χώρες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ: Διαμαρτυρία για την απαράδεκτη ρατσιστική ενέργεια της διευθύντριας στο 52ο Λύκειο Αθηνών.


Να ξεβρομίσει ο τόπος από τους ρατσιστές !



H Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων καταγγέλλει την άκρως επικίνδυνη και ρατσιστική ανακοίνωση-ενέργεια της διευθύντριας του 52ου Λυκείου που με την ανοχή του Συλλόγου Διδασκόντων του συγκεκριμένου Λυκείου, διαχωρίζει τους μαθητές σε Έλληνες και αλλοδαπούς, βάζοντας ποσόστωση σε οδοντιατρικό έλεγχο που έγινε από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 21 και 22 Μαρτίου 2013 σε μαθητές της Α’ Λυκείου.

Οι ιμπεριαλιστές μετρούν δυνάμεις και όρια
Για τους λαούς, η αντίστροφη μέτρηση για την οικοδόμηση του δικού τους Μετώπου Αντίστασης αρχίζει!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πολιτικό προσωπικό της γερμανικής αστικής τάξης παίρνει πρωτοβουλίες και λειτουργεί σαν εμπροσθοφυλακή της ΕΕ, επιδιώκοντας μέσα από τέτοιες κινήσεις να κατοχυρώσει και να διευρύνει τον ηγεμονικό της ρόλο μέσα στο ευρωπαϊκό λεγόμενο οικοδόμημα. Λειτουργώντας σαν πολιορκητικός κριός κόντρα «στα τείχη» κυρίως του Νότου αλλά και προς Ανατολάς (όπου μπορεί), ουσιαστικά κοιτάζει πρώτα και κύρια τα δικά της ιμεριαλιστικά συμφέροντα και επιδιώκει να οικοδομήσει σταδιακά μια Ευρωζώνη (ή πολλές ευρωζώνες) κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Κέρκυρα: Επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ στον Αϊ Μαθιά.



Την επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ, στον Αϊ Μαθιά, από τους τραμπούκους φασίστες της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ. 



Η επίθεση έγινε το βράδυ της 24ης προς την 25η Μαρτίου και τα φασιστοειδή έσπασαν τα τζάμια των γραφείων και έγραψαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας σημειώνει:

«Οι θρασύδειλοι φασίστες και τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής διάλεξαν νύχτα για να γράψουν συνθήματα και να σπάσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Αϊ Μαθιά.