Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την πρόταση εξαγοράς μεριδίου της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από την συγκεκριμένη πρόταση συγχώνευσης - ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Πειραιώς. Αντίθετα θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, όπως έγινε και με ανάλογες συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στο παρελθόν. Γιγαντώθηκαν τα κέρδη των τραπεζών σε βάρος όλων των εργαζομένων. Η δε συσσώρευση κεφαλαίων και κερδών είναι και η βασική αιτία της σημερινής κρίσης.
Αποτελεί μια ακόμη κίνηση στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου και την ισχυροποίηση των μονοπωλιακών ομίλων μέσα και έξω από τον τραπεζικό τομέα.

Συμφωνία υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων και εμπαιγμού των εργαζομένων

Η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ έκανε και πάλι το... χρέος της προς τον ΣΕΒ, συνυπογράφοντας τριετή συμφωνία άγριας λιτότητας.
Ταυτόχρονα, από κοινού με τον ΣΕΒ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους μιλώντας περί αυξήσεων το 2011 στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού 1%, λες και οι έλληνες εργαζόμενοι ψωνίζουν στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα με πραγματικό πληθωρισμό πάνω από 10%.
Εμπαίζουν τους εργαζόμενους όταν λένε πως «έσωσαν» τον 13ο και 14ο μισθό, γιατί και αυτοί οι μισθοί συνεχίζουν να κινδυνεύουν, όχι μόνο από το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και από τους ίδιους τους εργατοπατέρες.
Με αυτούς τους εργατοπατέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέρασε δεκάδες αντεργατικά νομοσχέδια, με αποκορύφωμα το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που καταργεί στην ουσία την κοινωνική ασφάλιση.
Η καλύτερη απάντηση που μπορούν και πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενες μάζες είναι ο γενικός ξεσηκωμός για την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων αλλά και για να ξεπετάξουν από το σβέρκο τους την υποταγμένη στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο συνδικαλιστική ηγεσία.

Το ασφαλιστικό ψηφίστηκε …χωρίς αυταπάτες!

Από την Προλεταριακή Σημαία:
Πέρασε, λοιπόν, και το ασφαλιστικό, κλείνοντας και αυτόν τον κύκλο της βάρβαρης επίθεσης του συστήματος στα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Εναν κύκλο που δε χαρακτηρίστηκε από τις μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου (του Μάη), ούτε και από τα τόσο φανερά προβλήματα που εκείνος δημιούργησε τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΝΔ.
Τις αιτίες γι’ αυτό θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στην κατάσταση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος και τη γενικότερη κατάσταση της αριστεράς. Μιας αριστεράς διαφόρων τάσεων και αποχρώσεων, που κάθε μια χωριστά αλλά και όλες μαζί είναι πολύ λίγες μπροστά σε αυτό που απαιτούν οι καιροί, μπροστά σε αυτό που έχει ανάγκη ο λαός μας.
Η τελευταία έκφραση αυτής της αδυναμίας είναι η άποψη που συζητήθηκε, προπαγανδίστηκε και έγινε και αφορμή για κάποιες κινητοποιήσεις, ότι στόχος είναι να πιεστούν οι ταλαντευόμενοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό, δημιουργώντας, έτσι, σοβαρό πρόβλημα και στην κυβέρνηση και στην εξέλιξη της επίθεσης συνολικά.

Το κορόιδο πέθανε

Από την Προλεταριακή Σημαία:
* Πότε πέφτει η μέρα του κορόιδου; Πότε τη γιορτάζει ο καπιταλισμός; Οι εντολοδότες και οι εκτελεστές, οι αφέντες και το πολιτικό προσωπικό, οι λήσταρχοι, οι δήμιοι και τα όρνια του ματωμένου κόσμου;
Κάθε μέρα, όταν μου χαμογελάει ο Ρέππας «μαλώνοντας» με τον Λοβέρδο ποιος απ’ τους δυο τους, για το καλό μου, θέλει πιο παθιασμένα το κεφάλι μου στο πιάτο.
Κάθε μέρα, όταν του Πάγκαλου η μπάκα δεν χορταίνει να τους βλέπει έτσι «τσακωμένους», πρήζεται κι άλλο από τα γέλια ώσπου σκάει μπροστά στις κάμερες ο βόθρος τού αντικομμουνισμού. (Τρέχουν και γλείφουν και ρουφάν και απόπατο πουλάνε θεσμικό οι εφημερίδες.)
Κάθε μέρα, όταν με ψαρεύει χάννο ο Παπακωνσταντίνου απλώνοντας χρυσό «δίχτυ ασφαλείας» 10 δισ. προς στήριξη των αναξιοπαθούντων των τραπεζιτών. (Όχι, Άννα μου, σ’ εμάς δεν δίνει βερεσέ πια ο μπακάλης.)
Όταν με διαμελίζουν οι απασφαλισμένες βόμβες τους με τις ψηφοφορίες στη Βουλή.
Όταν με κάργα δημοκρατικές διαδικασίες μού κλέβουν τη δουλειά, τη σύνταξη, χαμόγελο και ελπίδα, και μου εξασφαλίζουν ζωή σε κάτεργο και ανάπαυση σε τάφο.
Η μέρα του κορόιδου πέφτει κάθε φορά που κάθομαι στ’ αυγά μου τα σπασμένα.
Μα, ποια είναι η μέρα μέσα στον ζοφερό τον φετινό Ιούλη η πιο σκοτεινή, η πιο γελοία, οπού θα δω τον κόσμο ανάποδα, το Πρόγραμμα Σταθερότητας σαν θεία χάρη, το Μνημόνιο σαν ευαγγέλιο και το σακάτεμά μου σαν αναστάσιμη Λαμπρή; Στις 19 του μήνα, λέει, όταν θα μαζέψει η Κομισιόν παπαδαριό απ’ όλα τους τα ράσα (ορθόδοξα, καθολικά και προτεστάντικα) να… συσκεφθούν για την αντιμετώπιση της φτώχειας μου! Ανήμερα του Αγίου Κορόιδου…
* Ε, τ’ αυγά μου τα σπασμένα πια δεν θα κλωσσώ. Από τα εργατικά μου χέρια τη μοβόρικη ησυχία τους τα όρνια θα τη χάσουν. Και αυτοί που τώρα με λογαριάζουν για κορόιδο οπωσδήποτε θα χαθούν…

Συνέντευξη εργαζόμενου στο Μετρό

Η συνέντευξη αυτή δόθηκε για την Προλεταριακή Σημαία που θα κυκλοφορούσε στις 24/6, αν και πέρασε αρκετός καιρός από τότε παραμένει επίκαιρη.Τότε είχε ανακοινωθεί η απόλυση 270 εργαζόμενων με συμβάσεις χρόνου και ξεκίνησαν μια σειρά κινητοποιήσεις που δέχτηκαν την επίθεση των ΜΜΕ, τις απειλές της διοίκησης και τις απαγορεύσεις από τα δικαστήρια. Οι διοικήσεις των σωματείων ενώ από τη μια αποφάσιζαν κινητοποιήσεις κάτω από τη πίεση των εργαζόμενων, από την άλλη έκαναν ότι μορούσαν για να τις ακυρώσουν, όπως και με τη χθεσινή απεργία που τελικά ανεστάλει! Η αγανάκτηση των εργαζόμενων ήταν και είναι μεγάλη. Από εργαζόμενους που έχουν αγωνιστική κατεύθηνση γίνεται μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Συγκρότησαν Πρωτοβουλία Αγώνα και κινούνται στη λογική να πάρουν οι εργαζόμενοι οι ίδιοι την υπόθεσή τους στα χέρια τους. Τα πρώτα σημάδια απ' ότι φαίνεται είναι ενθαρυντικά, παρά την απογοήτευση και την υποταγή που προσπαθούν να σπείρουν οι επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
ΠΣ: Θέλω να μου πείτε με τι αφορμή ξεκινήσατε τις κινητοποιήσεις.
Απ: Αφορμή ήταν η δήλωση του προέδρου της εταιρίας ότι θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους, και τα οικονομικά μέτρα που μας πιάνουν, περικοπές κ.λπ.

ΚΚΕ(μ-λ): Καταγγελία για τον εμπρησμό των γραφείων της ΚΟΕ στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση Τύπου
Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ), καταγγέλλει την φασιστική εμπρηστική επίθεση στα τοπικά γραφεία της ΚΟΕ την Δευτέρα 12 του Ιούλη.
Το γεγονός πως αυτή η επίθεση προστίθεται σε μια σειρά ανάλογων επιθέσεων σε στέκια νεολαίας και γραφεία αριστερών οργανώσεων, που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στην πόλη, επιβεβαιώνει τους φόβους πως αντιδραστικοί και φασιστικοί κύκλοι επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται. Κύκλοι και μηχανισμοί που έχουν αναθαρρήσει από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και θέλουν να καμφθεί η αντίσταση ενάντια σε αυτήν την πολιτική και σε όσους την επέβαλλαν, δηλαδή το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική ολιγαρχία.
Όπως και στις άλλες περιπτώσεις έτσι και τώρα οι εργαζόμενοι , η νεολαία και η αριστερά που αγωνίζεται δεν θα τρομοκρατηθούν. Για απάντηση θα δώσουν την ενίσχυση των προσπαθειών τους για να οργανωθεί ο παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.
Θεσσαλονίκη 12 Ιούλη 2010
ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ)

«Θα ιδρύσω κόμμα» λέει η Ντ. Μπακογιάννη - Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΑΜΠΙΡΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ.Ο ΚΟΜΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Σε ίδρυση νέου κόμματος θα προχωρήσει η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του Σκάι σήμερα το πρωί. Ωστόσο, η ανεξάρτητη βουλευτής δεν διευκρίνισε πότε σκοπεύει να προβεί σε αυτή την κίνηση.
Τα υπάρχοντα κόμματα έχουν "πεπαλαιωμένους μηχανισμούς και οι πολίτες δεν μπορούν να λειτουργούν με τη λογική του χθες" είπε και ξεκαθάρισε δε ότι το "φόρουμ δεν είναι κόμμα" και πως αυτό δεν πρόκειται να μετεξελιχθεί σε κάτι τέτοιο.
"Θα συνεχίσει να υπάρχει" πρόσθεσε η ίδια.

Ο νέος ρατσισμός της Διαμαντοπούλου ! Υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος των μαθητών στο απολυτήριο Λυκείου !

Πλήρης προσαρμογή στις πιέσεις της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των φασιστών αποτελεί η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, για την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος των μαθητών στο απολυτήριο Λυκείου. 

Ο ίδιος ο Παπανδρέου ήταν αυτός που ένα μήνα μετά την εκλογή του με την παρουσία του στο «3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη» στο Μέγαρο Μουσικής είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται για την «τόνωση της συμμετοχής των μεταναστών στην πολιτική ζωή της χώρας, μέσω της δυνατότητας απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, κυρίως της λεγόμενης δεύτερης γενιάς», επαναλαμβάνοντας όλα τα παχιά λόγια για την εφαρμογή πολιτικών που θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τότε ξεκίνησε και επισήμως η προπαγάνδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι με το νόμο για την ιθαγένεια των μεταναστών δεύτερης γενιάς και την ψήφο στις δημοτικές εκλογές θα έκανε μία μεγάλη μεταρρύθμιση υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών. 

Πιο κοντά στον Κύριο ! Οι ραδιοπομποί του Βατικανού «αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου»

Οι απαρχαιωμένοι πομποί που χρησιμοποιεί ο ραδιοσταθμός του Βατικανού δημιουργούν «σημαντικό κίνδυνο» εμφάνισης καρκίνου για όσους ζουν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων και ιδιαίτερα για τα παιδιά, προειδοποιεί επιστημονική έκθεση που συντάχθηκε με δικαστική εντολή.

H έρευνα δείχνει «σημαντική και σταθερή» συσχέτιση ανάμεσα στην έκθεση στην ακτινοβολία και τον κίνδυνο λευχαιμίας και λεμφώματος στα παιδιά, γράφει την Πέμπτη η εφημερίδα La Stampa.

Η έκθεση προειδοποιεί επίσης για αυξημένο κίνδυνο θανάτου μεταξύ των κατοίκων που διαμένουν σε ακτίνα 9 χλμ από έναν γιγάντιο πομπό που βρίσκεται 20 χλμ από το κέντρο της Ρώμης. 

Παραπληροφόρηση της CIA...Kάνουν με το Ιράν ότι έκαναν με το...Ιράκ !Κωμικές διαστάσεις λαμβάνει η ιστορία της απαγωγής (;) του Ιρανού φυσικού

Κωμικές διαστάσεις λαμβάνει η ιστορία με τον Ιρανό φυσικό Σαχράμ Αμιρί που φέρεται ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής από Αμερικανούς πράκτορες προκειμένου να αποκαλύψει μυστικά σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Ο Αμιρί, που επέστρεψε σήμερα στο Ιράν, ισχυρίστηκε ότι δεν ασχολείται καν με την πυρηνική έρευνα και ότι βασανιζόταν επί μήνες από Αμερικανούς και Ισραηλινούς πράκτορες, ενώ από τις ΗΠΑ διαρρέουν πληροφορίες για την… παχυλή αμοιβή που φέρεται να πήρε για να αποκαλύψει στη CIAτις πολυπόθητες πληροφορίες για τα πυρηνικά της Τεχεράνης…