Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΚΕΡΑΤΕΑ: ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ


Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την κατάσταση στην Κερατέα και τα νέα κρούσματα βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας στην περιοχή, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας την ακόλουθη δήλωση:
«Επί 4 μήνες στην Κερατέα, η κυβέρνηση περιορίζεται σε μια ακατανόητη επίδειξη δύναμης. Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παπουτσή και της κ. Τζάκρη δεν αποτελούν, λοιπόν, είδηση: Προσθέτουν μόνο στο κλίμα έντασης που η κυβέρνηση επιλέγει να τροφοδοτεί. Επισημαίνουμε λοιπόν ότι το θέμα εκκρεμεί ακόμη δικαστικά και συνιστούμε στα κυβερνητικά στελέχη να μην διαστρεβλώνουν την αλήθεια, κραδαίνοντας παλαιότερες ή ανύπαρκτες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΠΑΜΕ-ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


NΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ



Το εφοπλιστικό κεφάλαιο, η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός κατάφεραν ένα ακόμη πλήγμα στο εισόδημα της  εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Στην μείωση των μισθών και των συντάξεων, στις αυξημένες δαπάνες για την υγεία την πρόνοια και την παιδεία, στις ληστρικές ανατιμήσεις των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ, προσθέτουν την αύξηση κατά 10% στα εισιτήρια όλων των πλοίων.
Την ίδια ώρα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα νησιά που ερημώνουν, τον τουρισμό που καταστρέφεται και που κατηγορούν το ΠΑΜΕ για αυτά, την ίδια ώρα μεγαλώνουν τις δυσκολίες πρόσβασης εκατομμυρίων ανθρώπων στα νησιά.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»



Γιατί σε κάθε σας δήλωση μιλάτε για ελεγχόμενη χρεοκοπία; Ο κόσμος λέει: Όλα αυτά τα κάνουμε μπας και την γλιτώσουμε και η Παπαρήγα θέλει να χρεοκοπήσουμε γρηγορότερα;
«Το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας είναι ένα αντικειμενικό γεγονός. Όπως ο μετεωρολόγος λέει θα βρέξει αύριο. Δεν νομίζω να θέλει βροχή και χιόνια και πολλά μποφόρ. Δηλαδή εμείς δεν είμαστε υπέρ της χρεοκοπίας, υπέρ ή κατά του ενός ή της άλλης εξέλιξης. Εμείς λέμε την αλήθεια».
Εσείς λέτε ότι αυτή είναι η λύση;
«Αυτά είναι εργαλεία που διαθέτει το πολιτικό σύστημα της χώρας, το καπιταλιστικό σύστημα για να μπορέσει να ξαναμπεί η καπιταλιστική Ελλάδα, η καπιταλιστική ανάπτυξη σε ανάκαμψη. Όλα αυτά ταυτόχρονα είναι σε βάρος των εργαζομένων. Βεβαίως και το προβλέπουμε δεν το προτείνουμε.
Δεν υπάρχει ενιαία λύση για το λαό και το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ



Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στον 10 ήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ που ξεκίνησε σήμερα με αιτήματα την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους και τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ είναι δίκαιος.

Συναντήθηκαν ο ψεύτης και ο κλέφτης.Συνάντηση με τον αμερικανό μεγαλοεπενδυτή κ. Τζορτζ Σόρος είχε προ ολίγου στη Βουλή ο κ. Γ. Παπανδρέου



Συνάντηση με τον αμερικανό μεγαλοεπενδυτή κ. Τζορτζ Σόρος είχε προ ολίγου στη Βουλή ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Η συνάντηση ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ο κ. Σόρος είχε μιλήσει σε κλειστό συνέδριο, όπου συμμετείχαν έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές, πολιτικά στελέχη και διπλωματικούς παράγοντες.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Θανάση Παφίλη- Κοινές ασκήσεις ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας


Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας


Σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βουλή, με συμμετοχή των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Οικονομικών καθώς και των αναπληρωτών Υπουργών των Εξωτερικών και Άμυνας, αποφασίστηκαν μέτρα προκειμένου, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, «να μειωθούν οι προϋπολογισμοί»
Η μείωση δαπανών είναι το πρόσχημα προκειμένου να αποκρύβει η πραγματική κυβερνητική επιδίωξη που είναι η παραπέρα ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, η ανάθεση στις ένοπλες δυνάμεις καθηκόντων αστυνόμευσης και η σταδιακή ενσωμάτωσή τους σε δομές που στοχεύουν τον εχθρό λαό. Πρόκειται για σχεδιασμούς που προωθούν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, η άρχουσα τάξη της χώρας, και οι κυβερνήσεις της του ΠΑΣΟΚ τώρα, όπως προηγούμενα της ΝΔ.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση.



03.04.11
Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 3 Απρίλη οι εργασίες του Πανελλαδικού Σώματος του ΝΑΡ με θέμα "καπιταλιστική κρίση και Αριστερά". Στο Σώμα έγινε μια πολύ πλούσια συζήτηση πάνω στο "κείμενο εργασίας" που κατέθεσε η Επιτροπή Θέσεων.Εκατοντάδες αντιπρόσωποι αλλά και προσκαλεσμένοι άκουσαν, συζήτησαν και προβληματίστηκαν πάνω σε κομβικά και κρίσιμα ζητήματα της ταξικής πάλης και της περιόδου. Οι εργασίες του Σώματος ολοκληρώθηκαν με την υπερψήφιση του "κειμένου εργασίας" για την καπιταλιστική κρίση.
Το Πανελλαδικό Σώμα ήταν η πρώτη συλλογική διαδικασία στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ. Όπως αναφέρει η εισήγηση του γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ στο Πανελλαδικό Σώμα: «Στόχος μας στο διήμερο του Σώματος είναι: Πρώτον, να κάνουμε ένα ανώτερο βήμα στη συλλογική συζήτηση για το χαρακτήρα και τις επιπτώσεις της κρίσης και της αστικής απάντησης σε αυτή, αλλά και για τα χαρακτηριστικά της εργατικής αντικαπιταλιστικής απάντησης.