Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

25 Μαρτίου - Να παρελάσει ο λαός!


[συντονισμός δράσης εκπαιδευτικών Πειραιά]

Γιατί δεν γίνεται εορτασμός «εθνικής απελευθέρωσης» μαζί με όσους παραδίνουν εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά αλλά και κυριαρχικά δικαιώματα αυτής της χώρας στους τραπεζίτες, στις Βρυξέλλες και στην Φρανκφούρτη! Είναι υποκρισία, είναι χυδαιότητα απέναντι σε όσους έδωσαν την ζωή τους για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ελεύθερη Ελλάδα!
Γιατί «αμαύρωση» της 25ης Μαρτίου είναι να επιτρέπουμε να μας εκπροσωπούν υπουργοί και βουλευτές που με συνειδητά ψέμματα, εκβιασμούς και χωρίς καμία νομιμοποίηση εδώ και δύο χρόνια, κατακρεούργησαν τα δικαιώματα και το μέλλον το δικό μας αλλά κυρίως της νεολαίας!

Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 19 Μάρτη στο Δήμο Αθηναίων.


  Αθήνα 16 Μάρτη 2012

        Κε Δήμαρχε



Στις 23 Φλεβάρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρατε για έγκριση ψήφισμα που στην ουσία ζητάτε την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κάθε κινητοποιήσεων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Στο ψήφισμα αυτό συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ - ΔΗΜ.ΑΡ.- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Ζητάτε την ένταση της καταστολής στο κέντρο της πόλης.

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, συντονιστή εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με όσα ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εργασίας για νέες μειώσεις συντάξεων.


Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη

Ο υπουργός Εργασίας και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- δοτού πρωθυπουργού αντιμετωπίζουν τους συνταξιούχους όπως ο δολοφόνος που σκότωσε τη μητέρα κάποιου και μετά του συμπαραστέκεται κλαίγοντας γιατί έμεινε ορφανός.
Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας, αφού  με τις μνημονιακές πολιτικές τους προκάλεσαν ύφεση, ανεργία, μειώσεις μισθών και αύξηση φοροδιαφυγής, μειώνοντας τα έσοδα της κοινωνικής ασφάλισης, και, αφού με το «κούρεμα» λήστεψαν τα αποθεματικά της,

Όχι στη δανειακή σύμβαση δε θα ζήσουμε με αλυσίδες. Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας Τρίτη 20 Μάρτη.


Πάρτε μέρος στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ την Τρίτη 20 Μάρτη που η Βουλή συζητάει τη δανειακή σύμβαση - λαιμητόμο. 


Να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια.
Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία των μηχανισμών της λειτουργίας του.
Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 €. Όλα για τη σωτηρία του κεφαλαίου.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε.για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.



Τη συμφωνία, που έχει τις υπογραφές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, εκπροσώπων της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ, ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να τη σεβαστεί, αλλά πρέπει να την αντιπαλέψει και να την ανατρέψει. Υπάρχει λύση με λαϊκή συμμαχία, αντεπίθεση και ισχυρό ΚΚΕ. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τη συνέντευξη τύπου του Ευ. Βενιζέλου.

Με πολύ θράσος ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να εμφανίσει το άσπρο ως μαύρο.

 Κατηγορεί το ΚΚΕ και την οργανωμένη λαϊκή πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων ως ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό που θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στο λαό και ως υπεύθυνη τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση.

Αθλιότητα του MEGA εναντίον των χαλυβουργών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Το τηλεοπτικό κανάλι MEGA σε χτεσινό του ρεπορτάζ για τους εργαζόμενους στην Ελληνική χαλυβουργία προχώρησε σε μια αθλιότητα σε βάρος τους, σε λασπολογία και συκοφαντία για τον ηρωικό αγώνα που δίνουν εδώ και 137 μέρες ενάντια στην εργοδοσία που τους θέλει να γυρίσουν πίσω στη φωτιά και το σίδερο με τετρακόσια ευρώ και σκυμμένο το κεφάλι.
Κατηγόρησε τους εργάτες ότι με τη στάση τους, που δεν αποδέχονται μείωση μισθών, τις απολύσεις 180 συναδέλφων τους, θα κλείσουν το εργοστάσιο, ενώ ο ιδιοκτήτης Μάνεσης προσπαθεί να το σώσει.

To 9o πολιτικό βαρόμετρο του Red Star.Στο 40,9 % το άθροισμα του δικομματισμού.Στις 10,7 μονάδες η διαφορά Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ.Σταθερή η αριστερά.Σημαντική πτώση ο ΛΑ.Ο.Σ.

  




Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το περασμένο βαρόμετρο και η πολιτική σκηνή συνεχώς αλλάζει.Νέα κόμματα μπαίνουν στο προσκήνιο (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ) και αλλάζουν τα δεδομένα.Από δω και πέρα επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο όπως φαίνεται θα δημοσιεύω 2 τουλάχιστον πολιτικά βαρόμετρα το μήνα.

Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το μήνα είναι η σημαντική μείωση της αποχής, που οφείλεται τόσο στην εμφάνιση νέων σχηματισμών όσο και στο γεγονός ότι ο κόσμος θέλει να ψηφίσει στις πιο σημαντικές ίσως εκλογές της Μεταπολίτευσης.

Έχω αρκετά δεδομένα από έρευνες που έχουν δημοσιευτεί αλλά και που είναι κρυφές και τρέχουν με τρελούς ρυθμούς σε επαρχία και σε όλη την Επικράτεια.Λυπάμαι για την εταιρεία της Public Issue που δυστυχώς συνεχίζει συνειδητά να παραπληροφορεί τον κόσμο ακολουθώντας τις εντολές του Αλαφούζου.

Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης.Με  σοβαρότητα και αντικειμενικότητα ας δούμε τις τάσεις του εκλογικού σώματος.

Η αποχή μειώνεται 1,5 % και πέφτει στο 32 %  και παράλληλα πέφτει το άθροισμα λευκών και άκυρων στο 3 %.Το εκλογικό σώμα που θα ψηφίσει έγκυρα κάποιο κόμμα το υπολογίζω στους 6.500.000 περίπου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Μαζικό το φοιτητικό συλλαλητήριο χτες στην Κρήτη.


ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ


Με τη μαζική συμμετοχή σπουδαστών και φοιτητών απ' όλους τους νομούς της Κρήτης πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι το παγκρήτιο συλλαλητήριο που κάλεσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και οι Γραμματείες των νομών της Κρήτης, στο Ηράκλειο, ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα της περιοχής. Στο συλλαλητήριο του ΜΑΣ με αποφάσεις τους συμμετείχαν ο σύλλογος σπουδαστών του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής στο Ρέθυμνο, το πρώτο έτος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών στο Ηράκλειο, 2 τμήματα εργαστηρίων του τμήματος Μηχανολογίας στο Ηράκλειο και το 2ο εξάμηνο του τμήματος Πολιτικών Δομικών Εργων στο Ηράκλειο, καθώς και φοιτητές, σπουδαστές απ' όλες τις σχολές του Πανεπιστημίου και το ΤΕΙ του νησιού.

Η Αθήνα διαλύεται! Η Κυβέρνηση αναστέλλει τον πολεοδομικό σχεδιασμό και υπόσχεται λύση με αστυνομική καταστολή.

Ανακοίνωση Τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΝ
Η πόλη της Αθήνας, η περιοχή της Αττικής ζει μια βαθιά οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Η λύση στα προβλήματα, που οδήγησαν στην καταστροφή, δεν είναι ο αυταρχισμός, αλλά, μεταξύ άλλων, ένας δημοκρατικός πολεοδομικός σχεδιασμός. Δηλαδή σχεδιασμός που θα προτάσσει την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, την ισότιμη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, την διασφάλιση σε όλους του δικαιώματος στην κατοικία και στις κοινωνικές υποδομές και αγαθά.



Το σχέδιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΡΣΑ/Α2021) ήρθε σε χρόνο που οι κυβερνήσεις του Μνημονίου έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια διάλυσης της κοινωνίας και καταστροφής του περιβάλλοντος. Παρά την επιστημονική επάρκεια της ομάδας του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που συνέταξε το σχέδιο, τα διλήμματα που επιβάλει η συγκυρία προϋποθέτουν κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές, που οδηγούν σε δημοκρατικό σχεδιασμό για διέξοδο από την κρίση. Γι αυτό το λόγο, για να μην υπάρχουν σημεία και στόχοι που να εμποδίζουν την πολιτική της εφαρμογής του μνημονίου, τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και την ανάπτυξη των κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων στη γη, το βάζουν στο ψυγείο και επιδίδονται στην καταστολή και στον αυταρχισμό.