Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μονόδρομος! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Από τη στιγμή εκδήλωσης της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος σήμανε συναγερμός και επιχειρήθηκε ο συντονισμός σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας των αναπτυγμένων καπιταλιστικά χωρών, ώστε να εξευρεθεί το ταχύτερο δυνατό «λύση».


Μια από τις πρώτες πράξεις θωράκισης του συστήματος ήταν να μη γίνεται λόγος για καπιταλιστική κρίση, αλλά για μια κρίση που αρχικά βαφτίστηκε ως «χρηματοπιστωτική», κατόπιν την παρουσίασαν ως «κρίση δανεισμού» και εν συνεχεία μεταβαπτίστηκε «κρίση χρέους».

ΚΚΕ - Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ



Το πολυνομοσχέδιο και τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο, τους απολυμένους - με ή χωρίς διαθεσιμότητα -, αφορούν όλο το λαό, γιατί εντείνουν τη φοροληστεία, καταργούν και αυτόν τον πετσοκομμένο κατώτατο μισθό και διαμορφώνουν έναν κρατικό μηχανισμό ακόμη πιο εχθρικό στις λαϊκές ανάγκες, ακόμη πιο προσαρμοσμένο στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, με ακριβές ή ανύπαρκτες υπηρεσίες για τις λαϊκές οικογένειες.

Δέκα εκατομμύρια Έλληνες στη Μύκονο

Οι διακοπές μας ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της προπαγανδιστικής επιχείρησης που φέρει τον τίτλο «Όλοι μαζί τα φάγαμε». Αν ένας ξένος έβλεπε τα κανάλια μας τον πρώτο καιρό του Μνημονίου, θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι οι όλοι οι Έλληνες, μη σου πω και ο απόδημος ελληνισμός, κάνουν διακοπές στη Μύκονο, περιφέροντας τις ηλιοκαμένες κορμάρες τους στην Ψαρρού. Κι όσες κορμάρες δεν χωράγανε στην Ψαρρού, ξαπλώνανε στα καταστρώματα πολυτελών γιοτ, που πηγαινοέρχονταν νωχελικά από τη Σαντορίνη στη Σαρδηνία και τούμπαλιν.