Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

FINANCIAL TIMES: ΕΝΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΙΣΩΣ, ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ISKRA.GR

ΣΤΑ € 115 ΔΙΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ - € 20 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ! ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΤ!
ΣΤΑ ΥΨΗ (4,58%) ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (19.7) ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 3ΜΗΝΩΝ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ!
Ακόμα και εντός της εβδομάδας, θα υπάρξει η αναμενόμενη, από όλους πλέον, προσωρινή και επιλεκτική στάση πληρωμών της Ελλάδας, σύμφωνα με σημερινό (19.7) δημοσίευμα των Financial Times. Σύμφωνα λοιπόν, με τους FT, τα πάντα στην ΕΕ σχετικά με την κρίση χρέους βρίσκονται στην "κόψη του ξυραφιού".
Φυσικά η στάση πληρωμών στην οποία αναφέρονται οι Financial Times, θα γίνει, εφόσον επιβεβαιωθεί φυσικά το δημοσίευμα, στα πλαίσια αποφάσεων της ΕΕ για τη λήψη ημιμέτρων απέναντι στην κρίση του ελληνικού χρέους, και ουδόλως λύνει το πρόβλημα της χώρας. Με αυτήν την έννοια αυτή η στάση πληρωμών δεν έχει καμία απολύτως, παρά μόνο λεκτική, σχέση με τη στάση πληρωμών που αντιπροτείνει η Iskra, και όχι μόνο, στα πλαίσια ενός αγώνα για τη διαγραφή τουλάχιστον του  συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους, ως εκκίνηση και απαραίτητη προϋπόθεση μιας διαφορετικής αναπτυξιακής πορείας της χώρας με προοδευτικό πρόσημο.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 20 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- Ολοι στην αυριανή μάχη.


  • Με τοπικές συγκεντρώσεις στις συνοικίες της Αθήνας και σε άλλες περιοχές κορυφώνονται σήμερα οι προετοιμασίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ για τις αυριανές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία.
  • Χτες με συνέντευξη Τύπου η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η κλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ ανέδειξαν τις δραματικές επιπτώσεις που θα προκύψουν για τα λαϊκά στρώματα από την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις δημόσιων νοσοκομείων, στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο Παπανδρεϊκό σενάριο πάλι.Τηλεφωνικές επαφές ΓΑΠ με τους πολιτικούς αρχηγούς.


Νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών αναμένεται ότι θα έχει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, στα πλαίσια της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης. 
Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό, συζητήθηκαν όλα τα σενάρια για το ελληνικό χρέος, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει απόφαση για ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα ακολουθηθεί.

Μαζική η Παναθηναϊκή ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ξεκίνησε ο διάλογος για την 1η Συνδιάσκεψη Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

antarsya_syn1.gif
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου η Παναθηναϊκή συνέλευση-εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα την παρουσίαση του κειμένου Θέσεων του Συντονιστικού για την 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο ανοιχτός  χώρος στο Πεδίο του Άρεως γέμισε από αγωνιστές της αριστεράς και του κινήματος και η μαζικότητα συνοδεύτηκε από έναν πολύ γόνιμο προβληματισμό που αποτυπώθηκε στις δεκάδες ομιλίες και τοποθετήσεις.

Επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό με θέμα: Απουσία της Ελλάδας από τις διαπραγματεύσεις για το Ελληνικό χρέος και τα μέτρα αποφυγής Αργεντινοποίησης

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Τσίπρας με θέμα «Απουσία της Ελλάδας από τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και τα μέτρα αποφυγής αργεντινοποίησης».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:
«Επίκαιρη ερώτηση
Προς τον κ. Πρωθυπουργό
Θέμα : «Απουσία της Ελλάδας από τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και τα μέτρα αποφυγής αργεντινοποίησης »
Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει πρωταγωνιστήσει στη διαμόρφωση υποτιθέμενων λύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες επιτείνουν το πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους και φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό.

Στο κενό η προσπάθεια της δεξιάς να εμπλέξει τον Πρόεδρο Χριστόφια στην τραγωδία που συνέβη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Γράφει ο Νεόφυτος Νεοφύτου


Στο κενό έχουν πέσει  οι προσπάθειες των Συναγερμικών βουλευτών, μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, αλλά και των βουλευτών κ.κ. Γ. Βαρνάβα, Ζ. Κουλία, Γ. Περδίκη, οι οποίοι με επανειλημμένες και ερειστικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις προσπαθούσαν στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, να αναζητήσουν και να επιρρίψουν ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τα όσα αφορούν την πρόσφατη έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Σύμφωνα, όμως, με τις πληροφορίες μας, υπήρξε απογοήτευση για τους συγκεκριμένους βουλευτές, αφού από τα ίδια τα γεγονότα, αλλά και με ξεκάθαρες δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του Προέδρου σε ό,τι αφορά τα ζητήματα φύλαξης, ασφάλειας και επικινδυνότητας των 98 εμπορευματοκιβωτίων με τα εκρηκτικά. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.Κ.Ε 19/07/2011- ΓΙΑ ΤΑ «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ» ΣΧΕΔΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΞΥΦΑΙΝΟΝΤΑΙ


Ως και «επιλεκτική» λοιπόν τους είπαν να περάσουν στον ελληνικό λαό οι αυθέντες τους. Ετσι σε αγαστή ομοφωνία τα όργανα ΗΠΑ και ΕΕ στην κατοχική κυβέρνηση θέλουν να μας πείσουν ότι η χρεοκοπία με την οποία εκβίαζαν πριν λίγες μερες, για να ψηφισθεί το «Μεσοπρόθεσμο», δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αγγλική ορολογία. Και τα όργανα των ΗΠΑ επωφελούνται και πάλι οικογενειακά με την αναμπουμπούλα περί το ευρώ, ενώ αυτά της ΕΕ νομίζουν ότι ενισχύουν τις μωροφιλοδοξίες τους αδυνατώντας, όμως, να τιθασεύσουν τις μεγαλομανίες και τις αμετροέπειές τους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη σύνοδο κορυφής & τις διαβουλεύσεις στην ΕΕ


Ο λαός πρέπει τώρα να συνειδητοποιήσει ότι τον οδηγούν σε συνθήκες κόλασης, γι' αυτό είναι μονόδρομος να σπάσει τις αλυσίδες των εκβιασμών, των επιθέσεων, της μοιρολατρίας και με την οργάνωσή του, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να αγωνιστεί για αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία, που θα καταργήσει και το χρέος.

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο»


- Να ξεκινήσουμε λίγο από το κλίμα του διημέρου, πως ήταν ο κόσμος, η διάθεση, υπήρχε αισιοδοξία ή απαισιοδοξία και το λέω γιατί σε προηγούμενες ανάλογες συγκεντρώσεις οι συνθήκες δεν ήταν πάντα οι καλύτερες.
Νομίζω ότι ήταν μια διαφορετική συνδιάσκεψη, με την έννοια ότι είχε διαμορφωθεί ένα σώμα αντιπροσώπων μέσα  από 107 τοπικές συνελεύσεις  του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα. Άλλωστε,  η απόφαση της συνδιάσκεψης πια είναι και οι συνελεύσεις να γίνουν  πολύ περισσότερες και συγχρόνως αυτές οι συνελεύσεις να είναι η βάση της συγκρότησης των τοπικών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πραγματικά παντού.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί & τη συζήτηση για τον τουρισμό


Κάθε απεργία έχει κόστος. Και οι εργάτες όταν απεργούν χάνουν το μεροκάματο, ενώ υφίστανται και τρομοκρατικές απολύσεις. Όμως την κυβέρνηση την πιάνει ο πόνος μόνο για τα υπερκέρδη των μονοπωλίων στον κλάδο του τουρισμό και των εφοπλιστών.
Η πολιτική της κυβέρνησης με τις απελευθερώσεις, τις αποκρατικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα χαράτσια τσακίζει τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί, οδηγεί στη φτώχεια όλο το λαό.

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: "ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ «ΛΕΞΙΚΟ»... ΤΟΥΣ"

Laikh%20Syspeirwsh.jpg
Ο καπιταλισμός δεν είναι καπιταλισμός. Είναι η «οικονομία της ελεύθερης αγοράς»...

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ιμπεριαλισμός. Είναι«παγκοσμιοποίηση»...
Οι βομβαρδισμοί λαών δεν είναι βομβαρδισμοί. Είναι «προληπτική δράση»...
Οι δολοφονίες αμάχων δεν είναι δολοφονίες. Είναι «παράπλευρες απώλειες»...
Η απόλυση και η ανεργία δεν είναι απόλυση ούτε ανεργία. Είναι«εργασιακή εφεδρεία»...
Η μισο - ανεργία δεν είναι μισο - ανεργία. Είναι«απασχολησιμότητα»...
Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι εργασιακός μεσαίωνας. Είναι «εκ περιτροπής εργασία»...
Οι μίζες δεν είναι μίζες. Είναι «χορηγίες»...

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ - Επανεκκίνηση σε πορεία διαχείρισης του συστήματος.(Δημοσίευμα από τον Ριζοσπάστη)


Συνένοχους στην εξαπάτηση του λαού ότι ένα άλλο μείγμα διαχείρισης του καπιταλισμού αποτελεί φιλολαϊκή διέξοδο, αναζητά η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε και από τις εργασίες της 4ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης του σχήματος, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. Η επιδιωκόμενη «επανεκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σε χαμηλές «ταχύτητες», μέσα από μια συνδιάσκεψη που ουσιαστικά έθεσε τις δυνάμεις του σχήματος σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκλογών. Συγκροτήθηκε συναινετικά η νέα Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα λειτουργεί «με την αρχή της συναίνεσης και θα ορίσει την Εκτελεστική Γραμματεία (...) Οι αποφάσεις σε όλη την κλίμακα του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκεται να λαμβάνονται συναινετικά και με ομοφωνία και, όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται, με αυξημένη πλειοψηφία τουλάχιστον των 2/3».

Eυρύ Μέτωπο με επίκεντρο τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Τοποθέτηση του Γ.Σαπουνά στην 4η Συνδιάσκεψη του Σύριζα
Μιλώντας από την πλευρά της Αντικαπιταλιστικής Πολιτικής   Ομάδας και του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής και έχοντας ακούσει την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα,  θα ήθελα να συμβάλω στην συζήτηση με  μερικές παρατηρήσεις.
 Στις σημερινές συνθήκες η επίκληση της ενότητας αποτελεί πλέον κοινοτυπία. Και ποιός δεν μιλά γι αυτήν! Παρόλαυτά οφείλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι. Ποια ενότητα; του κινήματος; του λαού; της αριστεράς; των «αντιμνημονιακών»; όλων όσων είναι αντίθετοι με την κυβέρνηση Παπανδρέου;

Κύπρος: Ο Χριστόφιας δεν θέλει παραίτηση του υπουργού εξωτερικών




Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφιας δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, που ανακοίνωσε την υποβολή της παραίτησής του με αφορμή την έκρηξη στο Μαρί, να παραμείνει στη θέση του.
Όπως δήλωσε αναχωρώντας για τη σημερινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο πρόεδρος Χριστόφιας, εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον κ. Κυπριανού και θα τον καλέσει να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά συμπλήρωσε ότι “από εκεί και πέρα εναπόκειται στον ίδιο να αποφασίσει".

ΡΩΣΙΑ- Ιδρυση «Λαϊκής πολιτοφυλακής»


Με τη συμβολική ονομασία «Λαϊκή Πολιτοφυλακή», ιδρύθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, το περασμένο Σαββατοκύριακο μια νέα κοινωνικο-πολιτική οργάνωση της ρωσικής αντιπολίτευσης. Η ονομασία και ο τόπος ίδρυσής της έχει να κάνει με την ανάλογη αντίσταση του ρωσικού λαού κατά των Πολωνών εισβολέων, που ξεκίνησε απ' αυτήν την πόλη το 1611, με ηγέτες τους Κουζμά Μίνιν και Ντμίτρι Ποζάρσκι.
«Οσο το κρατικό πλοίο πηγαίνει προς το χάος, τη διαφθορά, την εγκληματικότητα, την απληστία και την προδοσία, όλοι θα υποφέρουν.

Περίεργος θάνατος... Νεκρός δημοσιογράφος της News of the World που κατήγγειλε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

O Sean Hoare
Ο δημοσιογράφος της News of the World, Σον Χορ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Γουότφορντ. 

Ο Σον Χορ είχε μιλήσει στους New York Times για την πρακτική των υποκλοπών, λέγοντας ότι ήταν πιο εκτεταμένη από όσο παραδεχόταν η εφημερίδα στις Αρχές.

Η αστυνομία του Χάρτφορντ δήλωσε ότι το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε σπίτι στο Γουότφορντ.

«Λάβαμε μία κλήση να μεταβούμε στην οδό Λάνγκλεϊ, στο Γουότφορντ, έπειτα από ανησυχίες για την υγεία ενός άνδρα που ζει σε αυτή την οδό» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Νέα παραίτηση υπουργού στην Κύπρο.Σειρά είχε ο Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.



Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού επιβεβαίωσε ότι προτίθεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, με αφορμή την τραγωδία στο Μαρί, «όχι γιατί υπάρχει αίσθημα ενοχής αλλά για λόγους ευθιξίας».

Παράλληλα έκανε λόγο για «παιγνίδι εντυπώσεων, για αποδιοπομπαίους τράγους και για κακομεταχείριση της κοινής γνώμης».

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη λύπη και τον συγκλονισμό του για την τραγωδία, για «τα λάθη ή τις παραλείψεις», και διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Νότια Αφρική: Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί μεταλλεργάτες ενώνονται με τους εργαζόμενους στα διυλιστήρια!

Μαμέτλουε Ζεμπέι, Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα (CWI Νότια Αφρική). Mετάφραση – επιμέλεια: Χάρης Σιδέρης

Οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες μετάλλου ξεκίνησαν απεργία στις 4 Ιουλίου, μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών στο Συμβούλιο μετάλλου και συναφών βιομηχανιών (MEIBC). Την πρώτη μέρα της απεργίας, περίπου 20.000 εργαζόμενοι έκαναν πορεία στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ προς την έδρα των γραφείων της ένωσης των εργοδοτών, ενώ χιλιάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο Κέιπ Τάουν και το Ντέρμπαν.

Η ψύχωση του μολυσμένου από την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα βοδινού κρέατος καταλαμβάνει την Ιαπωνία.

Η ψύχωση του μολυσμένου από την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα βοδινού κρέατος καταλαμβάνει την Ιαπωνία, καθώς πληθύνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η παρουσία κρέατος μολυσμένου με ραδιενέργεια, τέσσερις μήνες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11 Μαρτίου.
Μέχρι σήμερα οι ιαπωνικές αρχές γνωρίζουν ότι το κρέας που προέρχεται από 132 ζώα που κατανάλωσαν ζωοτροφή όπου ανιχνεύθηκε μεγάλη συγκέντρωση καισίου μεταφέρθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK και την εφημερίδα Asahi Shimboun.
ΣΕ 36 ΠΕΡΙΟΧΕΣ. Από τις 47 διοικητικές περιφέρειες της Ιαπωνίας, 36 έχουν προμηθευτεί κρέας που προέρχεται από τα μολυσμένα ζώα.

Ανακοίνωση ΕΔΟΝ για τον θάνατο του Αντώνη Χαραλάμπους.


Tο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, εκφράζει την βαθιά θλίψη και οδύνη της Οργάνωσης για τον άδικο χαμό των θυμάτων από την τραγωδία στο Μαρί. Τελευταίο θύμα της εθνικής τραγωδίας ήταν ο Αντώνης Χαραλάμπους ο οποίος υπέκυψε την Τετάρτη στα τραύματα του.
Ο Αντώνης ήταν και αυτός δραστήριο μέλος της ΕΔΟΝ. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια που μπορεί να πει κανείς σε μια τέτοια κατάσταση, ο πόνος είναι βαρύς ενώ η θλίψη ακουμπά όλους μας. Οι ΕΔΟΝίτες και ΕΔΟΝίτισσες εκφράζουν μέσα από τα βάθη της ψυχής τους τα θερμά συλλυπητήρια τους και εύχονται κουράγιο και δύναμη στη μητέρα, τον πατέρα και σε όλους τους συγγενείς.