Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η Πηγή Δεβετζή τα... έχωσε στην Πετραλιά...



Χοντρά τα είπε χθες στην Φάνη Πάλλη-Πετραλιά η αργυρή Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζη. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της πρώην υπουργού περί μη καλής προετοιμασίας των ελλήνων αθλητών για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, παρά το γεγονός - όπως είπε- πωςπήραν χρήματα.
Άμεση ήταν η απάντηση της αθλήτριας μέσω της ΝΕΤ.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Κατώτερη σύνταξη 586 ευρώ με 6.000 ένσημα!




Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι σχεδιάζει την αύξηση των ελάχιστων χρονικών ορίων εργασίας, στα 20 χρόνια δουλειάς, από τα 15 που ισχύει σήμερα, για την εξασφάλιση της γλίσχρης κατώτερης σύνταξης των 586 ευρώ.
Ερωτηθείς χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου σε πρωινή εκπομπή του «Μέγκα» επιβεβαίωσε ότι ή αύξηση «Είναι μία από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί», και πρόσθεσε θέλοντας να υποβαθμίσει το θέμα: «Είναι μία από τις προτάσεις.

Σχόλιο του ΚΚΕ για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τις νέες περικοπές στις συντάξεις


Η νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που προωθούν κυβέρνηση και  ΕΕ καθώς και οι νέες περικοπές στις συντάξεις είναι έγκλημα των εγκλημάτων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Καταδικάζει τους εργαζόμενους, ειδικά τους νέους, να αναζητούν δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, μετατρέπει τη σύνταξη σε επίδομα που δεν θα επαρκεί ούτε για την αγορά των φαρμάκων.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΙΣΛΙΝΓΚ - ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Εμετική έχει γίνει πλέον η συγκυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων» Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη. Αδίστακτοι και συνειδητοί υπηρέτες της πολιτικής του Βερολίνου -δηλαδή του γερμανικού, του ευρωπαϊκού και του ελληνικού κεφαλαίου- προωθούν με όλες τους πς δυνάμεις τη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, όπως και των εισοδημάτων των μεσαίων στρωμάτων, μεταφέροντας κολοσσιαία ποσά πλούτου από τους οικονομικά ασθενέστερους στους τραπεζίτες και τους μεγιστάνες.

Σχόλιο του KKE για την αύξηση του τέλους υπέρ των λεγόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα τιμολόγια της ΔΕΗ

 
Την ώρα που χιλιάδες λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε για το ρεύμα, η συγκυβέρνηση προκαλεί αυξάνοντας τον φόρο για τις ΑΠΕ στα τιμολόγια της ΔΕΗ, προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες στο χώρο της ενέργειας.
Καμία αύξηση στον φόρο υπέρ των Α.Π.Ε.

Η οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός στο έλεος της κρίσης

Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία διαθέτουν το 13% των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς στη σχετική λίστα της UNESCO. Τα 122 αυτά μνημεία κινδυνεύουν όμως, αφού τα κονδύλια για τον πολιτισμό συνεχώς περικόπτονται στον ευρωπαϊκό Νότο. Σε εκτενή έρευνα η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» επισημαίνει ότι οι χώρες που αποτελούν το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι ακριβώς αυτές που πλήττονται από την κρίση.

Στην Ισπανία το 2009 διατέθηκαν για τη συντήρηση μνημείων 13,9 εκατ. ευρώ. 
Υστερα από συνεχείς μειώσεις, ο αντίστοιχος προϋπολογισμός του 2012 κατέβηκε στα 7,5 εκατ. 

Μεγαλώνει συνεχώς το ποσοστό ανεργίας

 Σε 23,1% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2012, έναντι 22,6% τον Απρίλιο του 2012 και 16,8% τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή(ΕΛΣΤΑΤ).

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Μάιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.816.912 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.

Ισπανία: Έβαλαν Λουκέτα στους κάδους απορριμμάτων!

Ο δήμος της Τζιρόνα στην βορειοανατολική Καταλωνία της Ισπανίας, μιας πόλης με περίπου 97.000 κατοίκους, αποφάσισε σε συνεννόηση με τα σούπερ μάρκετ της περιοχής, να βάλει λουκέτα στους κάδους απορριμμάτων, με το πρόσχημα της «προστασίας της υγείας», για να μην πηγαίνουν να βρουν τροφή οι άποροι και φτωχοί.
Η συγκεκριμένη περιοχή, όπως και όλη η Ισπανία και γενικότερα ο καπιταλιστικός κόσμος βρίσκεται στη δίνη της κρίσης με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εξαθλιώνονται, αφού μένουν άνεργοι, άστεγοι, ή ακόμα και όταν έχουν δουλειά αυτή είναι κακοπληρωμένη και δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Απέλυσαν 39χρονη Γερμανίδα παρουσιάστρια σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βαυαρίας για ναζιστικό "αστείο"

Είσοδος του Άουσβιτς

Η Γερμανίδα αστειεύτηκε στην εκπομπή της με τη φράση «η δουλειά ελευθερώνει», το ναζιστικό σύνθημα που βρίσκεται στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς, του γνωστότερου από τα ναζιστικά κολαστήρια όπου βρήκαν το θάνατο 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι.