Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΑΣΚΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012



Οι σημερινές εκλογές διεξήχθησαν υπό καθεστώς πρωτοφανούς τρομοκρατίας, με τον ελληνικό λαό να έχει βομβαρδιστεί επί εβδομάδες για την καταστροφή που δήθεν θα έρθει, εάν εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του για τα μνημόνια και τη γενικότερη πολιτική που μας οδήγησε στην εξαθλίωση. Πρωτοφανής ήταν και η επέμβαση των ξένων, οι οποίοι θυμήθηκαν το ναζιστικό και αποικιοκρατικό τους παρελθόν και εξάντλησαν όλα τα μέσα για να διαμορφώσουν αποτέλεσμα της αρεσκείας τους.
Τα παραπάνω φόβισαν ένα μέρος των ψηφοφόρων, εν τούτοις η πλειοψηφία για δεύτερη φορά μέσα σε 1,5 μήνα απάντησε μ’ ένα υπερήφανο ΟΧΙ στους ξένους δυνάστες-τοκογλύφους, στα εντόπια όργανά τους, στα μνημόνιά τους και στη γενικότερη πολιτική τους.

Τραμπουκισμοί από χρυσαυγίτες



Σε τραμπουκισμούς και προκλήσεις επιδόθηκαν χτες βράδυ ομάδες χρυσαυγιτών, που διοργάνωσαν μηχανοκίνητες πορείες για να πανηγυρίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε μια από αυτές, ομάδα 30 περίπου μοτοσικλετιστών συγκεντρώθηκε στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στο κέντρο του Πειραιά και πραγματοποίησε πορεία σε δρόμους της πόλης. Επιστρέφοντας στην πλατεία, διαπληκτίστηκε με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στο εκλογικό του περίπτερο.

To ΠΑΜΕ για την Γενική Απεργία στην Ιταλία στις 22 Ιουνίου


Αγαπητοί σύντροφοι, 


Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στην Unione Sindicale di Base (USB)  που καλεί σε 24ωρη γενική απεργία όλων των εργαζομένων της Ιταλίας την Παρασκευή στις 22 Ιουνίου 2012, ενάντια στο νέο νόμο, τον οποίο   η κυβέρνηση Μοντι (που στηρίζεται από  τα κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς) είναι έτοιμη να θεσπίσει και  ο οποίος θα επιδεινώσει περαιτέρω τα εργατικά  δικαιώματα των Ιταλών εργαζομένων. 

Ο εκβιασμός πέρασε. Να μην περάσει η επίθεση!

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιούνη, με βάση και τη διευρυμένη αποχή, χαρακτηρίζεται από την πολιτική αναδίπλωση πλατιών λαϊκών μαζών, αποτέλεσμα της μεγάλης εκβιαστικής, τρομοκρατικής εκστρατείας των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων αντιδραστικών δυνάμεων.
Με αιχμή του δόρατος τη ΝΔ του Σαμαρά, με την υποστήριξη του Βενιζέλου και με τον Κουβέλη πάντα... έτοιμο για κυβερνητικά αξιώματα, ο λαός εκβιάστηκε να «διορθώσει» την ψήφο του, αποδεχόμενος το ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΔΝΤ. Συμπαραστάτες στο έργο τους ο δήθεν αντιμνημονιακός Καμένος και το δήθεν αντισυστημικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Η επιτυχία των αντιδραστικών δυνάμεων είναι προσωρινή. Σύντομα οι μάσκες θα πέσουν. Δεν θα αργήσει να ξεφτίσει το προσωπείο της “διαπραγμάτευσης”. Θα φανεί ότι οι δυνάμεις των μνημονίων, της εξάρτησης, της λιτότητας και της ανεργίας, με τις ευλογίες του Ομπάμα και του Γιούρογκρουπ, όχι μόνο θα σεβαστούν τις προηγούμενες δεσμεύσεις τους στη τρόικα αλλά θα επιχειρήσουν, άμεσα, να επιβάλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Την Πέμπτη θα δικαστεί η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ που έκανε νοθεία στη Λαμία



Για την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, πήρε προθεσμία να δικαστεί η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ, η οποία κατηγορείται ότι άλλαζε ψηφοδέλτια στο 128ο εκλογικό τμήμα της Λαμίας.
Σήμερα το μεσημέρι προσήχθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας, όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες υπεξαγωγής εγγράφων για αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Bερολίνο προς Αθήνα- Ξεχάστε το, δεν είναι ώρα για εκπτώσεις


Φρένο στις προσδοκίες της Αθήνας επιχειρεί να βάλει το Βερολίνο πριν καλά- καλά ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών. Η Γερμανία αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει πιστά τους όρους όσων έχουν συμφωνηθεί, όρους οι οποίοι παραμένουν εκτός διαπραγμάτευσης, δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι από το Βερολίνο, το πρωί της Δευτέρας. «Είναι αποφασιστικής σημασίας τώρα για την τρόικα να πεισθεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνίες και ότι θα εφαρμόσει πλήρως τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις” δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ.

Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΚΚΕ, δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Θανάσης Παφίλης.



Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΚΚΕ, δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Θανάσης Παφίλης, κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα. «Εμείς θα χτυπάμε την καμπάνα, ακόμα και όταν ορισμένοι είναι κουφοί» δήλωσε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε: «... Αν μπαίναμε σε κυβέρνηση θα μας υμνούσαν όλοι, ότι είμαστε οι πιο έξυπνοι, οι πιο καλοί, οι πιο καθαροί που βλέπουμε μακριά κλπ», αλλά «αυτό που πειράζει και ενοχλεί, είναι η ύπαρξη, η δράση του ΚΚΕ, το ότι οργανώνει το λαϊκό αγώνα, το ότι λέει την αλήθεια».

Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ - Πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου 2012



Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΚΕ στις 18 Ιουνίου 2012 με θέμα την πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου και οι μετεκλογικές εξελίξεις. Η τοποθέτηση της ΚΕ θα συζητηθεί ως τις ΚΟΒ και τις οργανώσεις της ΚΝΕ, σε συσκέψεις με συνεργαζόμενους, φίλους και οπαδούς του Κόμματος ώστε να συγκεντρωθούν γνώμες και υποδείξεις. Η εκτίμηση θα ολοκληρωθεί στην ΚΕ, αφού συγκεντρωθούν οι απόψεις και οι υποδείξεις, οι παρατηρήσεις και για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου - Ιουνίου, που θα χαράξει και τα άμεσα καθήκοντα του Κόμματος.
Α. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Η ΚΕ συνοψίζει την πρώτη της τοποθέτηση που θέτει για συζήτηση ως εξής:
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου 2012 είναι αρνητικό για το λαό ο οποίος έχει δεχθεί καίρια πλήγματα από τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Τα ορατά αρνητικά στοιχεία καταρχήν είναι τα παρακάτω:

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Β.Λυριτζή- Δ.Οικονόμου)  για τα αποτελέσματα των εκλογών και τις νέες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ/EKM ως αξιωματική αντιπολίτευση, δήλωσε μεταξύ των άλλων:

Ο ΣΥΡΙΖΑ/EKM ανέβασε εντυπωσιακά τα ποσοστά του σε λίγους μήνες από 4,5% σε 27%. Το μήνυμα της κάλπης είναι ότι πρέπει να ασκήσουμε τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  του 27%  που προετοιμάζεται στις επόμενες εκλογές να γίνει κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι υπεύθυνη και μαχητική. Δηλαδή όχι μόνο να κριτικάρει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αλλά να καταθέτουμε και εμείς προτάσεις.

Γραφείο Τύπου ΝΑΡ: πρώτη εκτίμηση εκλογικών αποτελεσμάτων.


Ανακοίνωση ΝΑΡ 


Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου διεξήχθησαν σε ένα κλίμα μεγάλων εκβιασμών και διλημμάτων. Η επίθεση των αστικών δυνάμεων, διεθνών και ξένων, τα διλήματα «ευρώ ή χάος», «Ευρωπαϊκή Ένωση ή καταστροφή», επέδρασαν σημαντικά στη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος. Η πλήρης υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι τους, δυσκόλεψε τον άνισο αγώνα στην αντιμετώπιση τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε θέσει σαν στόχο της παρέμβασής της, να συμβάλλει ώστε να βαθύνει το ρήγμα στην αστική πολιτική που άνοιξε με τους δίχρονους αγώνες και το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη.
Εκτιμώντας συνολικά το αποτέλεσμα, πρέπει να πούμε ότι το ρήγμα, παρ' ότι δεν βάθυνε αλλά μίκρυνε, εξακολουθεί να παραμένει ενεργό και να έχει μέλλον.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, για να αντιμετωπίσει ο λαός τα νέα βάσανα που έρχονται. Η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα.


Σε δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε χτες βράδυ:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα για το λαό που έχει δοκιμαστεί βαριά από την οικονομική κρίση και τα μέτρα που ακολούθησαν, μνημόνια, δανειακή σύμβαση, εφαρμοστικοί νόμοι, είναι αρνητικό για το λαό.
Θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός σοβαρά προβλήματα και εξελίξεις και όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του, το αντίθετο.
Τεκμηριώνουμε στα εξής σημεία την εκτίμησή μας για τον αρνητικό χαρακτήρα του αποτελέσματος. Πρώτον: Η αύξηση της ΝΔ, που είναι ένα κόμμα γνωστό, είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό και δεν αλλάζει.

Λιάνα Κανέλλη :«Ο ελληνικός λαός απεφάνθη, ένα γενναίο τμήμα του, εκφασισμένο, έκανε ναζιστική επιλογή»


Δηλώσεις Λιάνας Κανέλλη

Το ΚΚΕ είναι ορθόψυχον κόμμα, δεν αλλάζει τις θέσεις του και δεν μετακινείται με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι υπήρξε συμπίεση του ΚΚΕ λόγω της υπαγόρευσης για συμμαχία και πρόσθεσε ότι οι πολίτες επένδυσαν σε μια ελπίδα που όμως κρύβει πολλές αυταπάτες.