Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έγινε ενιαίο κόμμα για να διεκδικήσει το μπόνους των 50 εδρών.


Ιδρυτική δήλωση ως νέο πολιτικό κόμμα -αντί για συνασπισμός κομμάτων- υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ.



Σύμφωνα με την ιδρυτική δήλωση, το νέο κόμμα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» με το ίδιο έμβλημα και προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους:

Π.Α.ΜΕ : Η επίθεση των εργοδοτών είναι γενικευμένη.


Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ



Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση ώστε καμία επανάπαυση και κανένας εφησυχασμός να μην περάσει από την «παράσταση» υπουργείου εργασίας, εργοδοτικών οργανώσεων και κάποιων συνδικαλιστικών οργανώσεων για το «μορατόριουμ» για τη μετενέργεια των ΣΣΕ μέχρι το τέλος Ιούνη.
Η επίθεση των εργοδοτών είναι γενικευμένη σε όλους τους κλάδους και δεν αφορά μόνο τους μισθούς. Θέλουν πλήρη άρση και ισοπέδωση κάθε συλλογικού δικαιώματος και κατάκτησης με στόχο όσο γίνεται πιο φτηνή εργατική δύναμη, για μεγαλύτερη κερδοφορία σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ (20/05/2012).


Η  Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ χαιρετίζει  τους  πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες που παρά, τους ωμούς εκβιασμούς , τα πλαστά διλλήματα και την κατευθυνόμενη κινδυνολογία,  επέλεξαν την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ , αναδεικνύοντας  τον σε δεύτερη δύναμη πολλαπλασιάζοντας την εκλογική του δύναμη . Ο ελληνικός λαός έστειλε ένα σαφές μήνυμα κατά των μνημονίων,  των πολιτικών λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής και αποδιάρθωσε το σάπιο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού. Η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση  μεγάλων αλλαγών.

Την τοποθέτηση του ΚΚΕ στη Διακομματική Επιτροπή ανέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Μεντρέκας.


Την τοποθέτηση του ΚΚΕ στη Διακομματική Επιτροπή ανέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Μεντρέκας.

«Το ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα της ίσης προβολής των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και της συμμετοχής τους στις συζητήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και πρόσθεσε:
«Υποστηρίξαμε τη δραστική περικοπή της προβλεπόμενης κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων για τις εκλογές, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στις λαϊκές οικογένειες που δεινοπαθούν, στιγματίζοντας την πρόσφατη εξόφληση με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων, του ομολόγου πολλών εκατομμυρίων σε επιχειρηματικό όμιλο.

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα για τις επόμενες μέρες.


Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Σήμερα, Τρίτη
9 μ.μ.: Ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση του Κόμματος στην Πάτρα (πλατεία Γεωργίου).
Αύριο, Τετάρτη
11 π.μ.: Επίσκεψη στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (Πειραιώς 46 και Επονιτών, Πειραιάς). Ομιλία και συζήτηση με τους εργαζόμενους στην αίθουσα εκδηλώσεων. Μετά την ομιλία θα έχει συνάντηση με το ΔΣ των εργαζομένων.

Κοινωνική Συμφωνία : Διερευνούμε τη δυνατότητα για εκλογική συνεργασία με τα κόμματα που θέλουν να συνεργαστούν, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ.


πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχει σε κανένα 

ψηφοδέλτιο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.



 Η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα της Κοινωνική Συμφωνία δεν πρόκειται να κατέβει στις εκλογές. 


Όπως τόνισε η ίδια «γιατί θέλω ως πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας να βγω να πω στον κόσμο τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εκλογές, ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί ο κόσμος πρέπει να μην φοβηθεί και να στηρίξει ακηδεμόνευτες δυνάμεις». 

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα.


Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε θέση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 «Η συστηματικά επιχειρούμενη διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως μόνο σκοπό τη διάσωση των δυνάμεων του μνημονίου και της πολιτικής που αποδομεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαλύει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. 
Το δημοψήφισμα που έχει προτείνει εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά στο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, όπως θα κάνει το προσεχές διάστημα και η Ιρλανδία.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εκλογές 22/5/2012


Αλέκα Παπαρήγα



«Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που για πάρα πολλά χρόνια στήριζαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ή πίστευαν ότι η εναλλαγή των δύο στη διακυβέρνηση θα λειτουργούσε υπέρ τους και τους ρωτάμε: Αν άκουγαν το ΚΚΕ, τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του '90 που προειδοποιούσαμε, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, ότι τα δυο κόμματα αυτά είναι πια εντελώς ίδια, αν το άκουγαν τότε έγκαιρα, δεν θα ήμασταν τότε καλύτερα; Βεβαίως έφθασαν στη δική μας εκτίμηση, αλλά με σημαντική καθυστέρηση, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το λαό και το κίνημά του.

Η Χρυσή Αυγή πήρε λιγότερες από 50 ψήφους στο Δίστομο. Μια ξεδιάντροπη προπαγάνδα των ΜΜΕ και της Χ.Α.


(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Π” ΣΤΙΣ 17-05-12)

Συκοφαντημένοι από τηλεοπτικά κανάλια και την ίδια τη Χρυσή Αυ­γή νιώθουν οι κάτοικοι του μαρ­τυρικού Διστόμου με αφορμή τα όσα ψεύδη διαδόθηκαν για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσον αφορά το ποσοστό που έλαβε εκεί το φιλοναζιστικό κόμμα (δήθεν... 6%). Αυτό ήταν το πρώτο ψέ­μα – το δεύτερο ήταν ότι έγινε συγκέντρωση εκεί της Χρυσής Αυγής. 
Έχει τη σημασία του να δούμε την αλήθεια, διότι πάνω στο πρώτο... ψέμα (ή μήπως απλή ανευθυνότητα;) στηρί­χτηκε η Χρυσή Αυγή και κάνει ξεδιά­ντροπη προπαγάνδα! 

Η λιτότητα θα είναι διαρκής.


Διακήρυξαν ότι τα μνημόνια ακυρώθηκαν, αλλά εξήγησαν ότι θα το συνεννοηθούν με την ΕΕ. 


Διαβεβαίωσαν ότι θα καταργήσουν τις δανειακές συμβάσεις, αλλά αφού διαπραγματευτούν με την τρόικα. Υποσχέθηκαν ότι θα ανακαλέσουν τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων χρόνων, αλλά ξεκαθάρισαν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν θυσίες. Και μετά από όλα αυτά - κι άλλα τόσα, που εμφαντικά αποδεικνύουν το μέγεθος της αφερεγγυότητας φορέων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ - τώρα εκθειάζουν τον Ομπάμα, που το δικό του πρόγραμμα ενίσχυσης της οικονομίας, «μεταφράστηκε» σε μικρότερη ύφεση σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη.

Ο στόχος αποδυνάμωσης του ΚΚΕ- Eπίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.


Ο στόχος της αποδυνάμωσης του ΚΚΕ από τα αστικά κόμματα, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους έξω από την Ελλάδα ιμπεριαλιστές συμμάχους τους - ορισμένοι μάλιστα ονειρεύονται να είναι και εκτός Βουλής σήμερα ή στην πορεία, εδώ ρόλο έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ - μπαίνει γιατί δε θέλουν να ακούγεται δυνατά, έστω κι αν ακόμα τώρα ο λαός δεν έχει αποφασίσει να το κατακτήσει, η διέξοδος που προβάλλει και παλεύει το ΚΚΕ, η εργατική, λαϊκή εξουσία. Το ΚΚΕ είναι διατεθειμένο, υποχρεωμένο να σηκώσει βαριές ευθύνες στους ώμους του, μέσα όμως σε μια διαφορετική κυβέρνηση, μέσα σε μια διακυβέρνηση που εκφράζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού, της λαϊκής εξουσίας.

Ο ευρωκομμουνισμός είναι αντικομμουνισμός


Στο 9ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας, τον Απρίλη του 1978, οι ρεβιζιονιστές του Καρρίγιο ξεκαθάρισαν ότι το κόμμα τους δεν είναι πια μαρξιστικό – λενινιστικό, αλλά ένα «μαρξιστικό δημοκρατικό επαναστατικό κόμμα». «Το να θεωρούμε τον λενινισμό τον μαρξισμό των καιρών μας είναι απορριπτέο», ξεκαθάρισε ο Καρρίγιο. 

Οι Γάλλοι ρεβιζιονιστές ηγέτες πρότειναν στο 23ο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 1979, ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τις αναφορές στο μαρξισμό – λενινισμό στα έγγραφα του κόμματός τους και να τον αντικαταστήσουν με τον όρο «επιστημονικός σοσιαλισμός».
Οι Ιταλοί ρεβιζιονιστές, επίσης, στο 15ο συνέδριο του κόμματός τους, τον Απρίλιο του 1979, απέσυραν απ’ το καταστατικό τους την προϋπόθεση τα μέλη τους να κατέχουν το μαρξισμό – λενινισμό και να εφαρμόζουν τις διδασκαλίες του. «Η θεωρία του μαρξισμού – λενινισμού δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο τον πλούτο της θεωρητικής και ιδεολογικής μας κληρονομιάς», λένε οι οπαδοί του Τολιάτι. Τώρα ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στο Ιταλικό ρεβιζιονιστικό κόμμα, άσχετα από την ιδεολογία που υποστηρίζει ή που εφαρμόζει.

Εργατική διαδήλωση την Τρίτη 22 Μάη.


 Εργατική διαδήλωση την Τρίτη 22 Μάη.


Σε μια πρώτη εργατική πολιτική παρέμβαση, με μια διαδήλωση την Τρίτη 22 Μάη, καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.00 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή, για την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων και μέτρων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Σωματείων «τώρα χρειάζεται  να αναπτυχθεί η πάλη των εργαζόμενων. Για να καταργηθούν άμεσα τα δύο μνημόνια και η δανειακή σύμβαση που δένουν για δεκαετίες τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Να ακυρωθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επιστρέψουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και να σταματήσει το έγκλημα του ξεπουλήματος.