Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ!


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Γ. ΜΕΡΓΟ, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΧΟΥΝΤΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΣΙΔΩΣΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ!



Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γ.Μέργου, ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα και μετά τις πανικόβλητες και υποκριτικές διαψεύσεις της κυβέρνησης ότι «για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα οικονομίας Όλι Ρεν, από την οποία με σαφήνεια προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014!!

Αγωγός ΤΑP: Υπογράφηκε η συμφωνία - ΚΚΕ: Η χώρα εμπλέκεται πιο βαθιά στις αντιθέσεις.


Υπογράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του πρωθυπουργού, η τριμερής διακυβερνητική συμφωνία Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας, για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου «Trans Adriatic Pipeline» (TAP).

Αποφασισμένη να ενισχύσει τα μονοπώλια η συγκυβέρνηση
 Για δυνατότητα της Ελλάδας να γίνει σημείο αναφοράς στον ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την υπογραφή της συμφωνίας.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία αναξιοποίητη» δήλωσε, εκφράζοντας τη βούληση της συγκυβέρνησης να υπηρετήσει πιστά την πολιτική ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια




Θα κάνω ένα σχόλιο με βάση τις εξελίξεις. Εμείς πιστεύουμε ότι στην Κύπρο, μπροστά βεβαίως στις προεδρικές εκλογές, ενεργοποιείται η γνωστή τριάδα, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ -γιατί το τρόικα δε λέει και πολλά πράγματα, είναι αυτοί οι τρεις - ενεργοποιούνται για να βάλουν στο χέρι τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου. Και το λέμε παρακολουθώντας όλη αυτή τη συζήτηση, σε ποιο ταμείο θα μπουν κτλ.

ΔΙΩΞΗ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - Χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων

Η δίκη αναβλήθηκε ξανά, αυτήν τη φορά γιατί οι μάρτυρες κατηγορίας δεν κλήθηκαν λόγω ...βλάβης σε φαξ!





τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Αυτό το μήνυμα έστειλε το χτεσινό μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα γινόταν η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η οποία αναβλήθηκε ξανά, αυτή τη φορά για τις 12 Ιούνη. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Εκδήλωση για τις μαζικές οργανώσεις της αντίστασης (ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ)


Με αφορμή τις επετείους ίδρυσης του ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, στις 16 Φεβρουαρίου 1942 και 23 Φεβρουαρίου 1943 αντίστοιχα, η Πολιτική-Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου, Αθήνα, Χαριλάου Τρικούπη, Στάση Λασκάρεως) διοργανώνει το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, 7:30 μ.μ. εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ»: ξαναγυρνώντας στις μαζικές οργανώσεις της Αντίστασης.

“Αν δεν είχε σκοτωθεί ο Γρηγορόπουλος, θα ήταν στο Βελβεντό” - Κόρη ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ πουλάει καλάσνικοφ-Προκλητικές δηλώσεις από τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. που του έλειψε η καρέκλα της βουλής


 
“Εάν ο αφελής φρουρός δεν είχε σκοτώσει τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, ίσως τώρα να είχε συλληφθεί μαζί με τους άλλους”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε κατά πολλούς προκλητικές του δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή του ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, απορρίπτοντας την εξήγηση ότι ο φίλος του Γρηγορόπουλου, Νίκος Ρωμανός, επηρεάστηκε από το θάνατό του.

Το «θαύμα»... τετραγωνίστηκε! - Ο Νίκος Μπογιόπουλος για την Ιρλανδία



Τη δεκαετία του '90 αλλά και ως τα μέσα της δεκαετίας του 2000, η Ιρλανδία, ο λεγόμενος και «κέλτικος τίγρης», ήταν το «θαύμα της ανάπτυξης». Το πού κατέληξε ο «τίγρης» είναι γνωστό...
Ελα, όμως, που για κάποιους η Ιρλανδία συνεχίζει να αποτελεί «υπόδειγμα». Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει, για παράδειγμα, ότι για την κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει η πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά ο «τρόπος», το «πώς» εφαρμόζεται.

Απεργία 20 Φλεβάρη: Πικετοφορίες από τις Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής το Σάββατο



Πικετοφορίες διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές σε μια σειρά δήμους σε ολόκληρη την Αττική το Σάββατο, αλλά και την Παρασκευή.
Καταγγέλλουν τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες και καλούν σε οργανωμένο, καθημερινό αγώνα με στόχο να ληφθούν μέτρα άμεσης ανακούφισης, αλλά και συγκεντρώνοντας δυνάμεις, προετοιμάζοντας την πάλη που θα έχει ως στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Εμπόριο-Ιστορία: 1–0 - Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η πάλη από το 2020 ! - Γράφει ο Γιώργος Μαυρωτάς



Η είδηση έπεσε χθες σαν κεραυνός εν αιθρία. Η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) αποφάσισε ότι η πάλη θα αποκλειστεί από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκινώντας από τους αγώνες του 2020. Το σχέδιο είναι να μείνουν 25 βασικά αθλήματα για το πρόγραμμα των θερινών ολυμπιακών αγώνων κι επειδή κάποια από αυτά όπως το γκολφ και το ράγκμπυ θα δοκιμαστούν στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο, κάποια άλλα περισσεύουν.

ΡΗΜΑΔ...ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Ο υπουργός Εργασίας σχεδιάζει νόμο που απαγορεύει, στην ουσία, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και περνά αλυσίδες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αλλά ο κύριος Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ, θέλοντας να εκφράσει μια ακόμα από τις γνωστές...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ - ΚΑΙ ΣΤΗ... ΒΟΥΛΗ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!


Πολύ... «ενδιαφέρουσα» υπό ορισμένες προϋποθέσεις είναι αυτή η ιδέα που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για νακαταργήσει ντε φάκτο τις απεργίες: να απαιτεί δηλαδή ο νόμος προκειμένου να κηρυχθεί απεργία να ψηφίζουν υπέρ της όχι το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου ή έστω η πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, αλλά η απόλυτη πλειοψηφία(50% συν μία ψήφος) του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση ή στον κλάδο, αν πρόκειται π.χ. για απεργία των εμποροϋπαλλήλων.

Το ΠΑΜΕ για τις δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου οικονομικών για τον κατώτερο μισθό


Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση προκαλεί με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου οικονομικών να δηλώνει ότι ο μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλός και πως πρέπει να πέσει ακόμα περισσότερο.

Ένας Πάπας για τη νέα εποχή - Πάμε για μαύρο Πάπα; -Της Αναστασίας Γιάμαλη στην Αυγή



Είναι λοιπόν, ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος ανακοίνωσε χθες πως στις 28 Φεβρουαρίου θα πάψει να είναι Πάπας. Το συζήτησε και με τον Θεό -που είχε μόλις κλείσει με τον Αντ. Σαμαρά- και του έδωσε το OK! Ένεκα που είναι γέρος και ανήμπορος... Ακέφαλη λοιπόν θα μείνει για λίγο καιρό η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.