Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σε σεισμική διέγερση όλος ο πλανήτης.Μετά την Κίνα , ο Εγκέλαδος επισκέφτηκε το Αφγανιστάν αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες.


Τουλάχιστον 7 νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες είναι ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο βόρειο Αφγανιστάν.

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε νωρίς το πρωί της Δευτέρας το βόρειο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 30, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 190χλμ βορειοδυτικά της Καμπούλ, σε βάθος 10χλμ.

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Περισσότερο, ίσως, από κάθε άλλη φορά η φετινή εργατική Πρωτομαγιά αναζητά τη δικαίωσή της. Μέσα στη δίνη της σφοδρής οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, αλλά και της έξαρσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η εργατική τάξη της χώρας καλείται να αντιμετωπίσει μια σαρωτική, καταιγιστική επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Η ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, κάτω από τις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ, συνεχίζουν στην κατεύθυνση της πλήρους ισοπέδωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θέλουν να διαμορφώσουν ένα «νεκρό τοπίο» αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το λαό και τους εργαζόμενους, ικανό να παρέχει στο κεφάλαιο νέες δυνατότητες κερδοφορίας.
Όλα αυτά για τα οποία αγωνίστηκε το εργατικό, αριστερό, κομμουνιστικό κίνημα, όλα αυτά πάνω στα οποία συγκροτήθηκε η εργατική τάξη σαν τάξη για τον εαυτό της, τα αποτελέσματα αλλά και οι αφετηρίες των αγώνων της, 124 χρόνια μετά από την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Συγκέντρωση σήμερα στις 6:00 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών

Η Ταξική Πορεία καλεί στη συγκέντρωση - αποκλεισμό και στη πορεία που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις και εργατικά σχήματα, σήμερα Δευτέρα, στις 6:00 στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν τα πειραματόζωα των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών!
Δεν θα συναινέσουν στη σαρωτική επίθεση που επιβάλλει το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ και προωθούν οι ντόπιοι υπηρέτες τους: κυβέρνηση, ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Εμείς δεν θα θυσιάσουμε τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ζωές μας στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης.
Να μας βρουν μπροστά τους! Ξανά και ξανά! Με πείσμα! Μαζικά, αποφασιστικά, απεργιακά!

Να βάλουμε ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ που μας ετοιμάζουν!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Τρομοκρατία χωρίς τρομοκράτες!

Καιρό είχαμε να ακούσουμε τόσα και τέτοια ψέματα από την Ελληνική Αστυνομία. Φαίνεται ότι δε βοήθησε και πολύ η μετονομασία του υπουργείου από υπουργείο Δημόσιας Τάξης (πιο σωστό και κοντά στο "ησυχία, τάξη και ασφάλεια") σε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το χειρότερο ψέμα, και πια αποδεδειγμένο (και ας αναπαράγεται από τη δημοσιογραφική ...υπηρεσία του πολίτη), η ανύπαρκτη "κυνική" συνομιλία των "τρομοκρατών" στο φασιστικό χτύπημα που είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του 15χρονου Αφγανού και το σοβαρό τραυματισμό της μικρότερης αδερφής του.
Αλήθεια, γιατί τόσα ψέματα αν όντως οι αστυνομικές αρχές έχουν ακράδαντα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή των συλληφθέντων;
Η κατοχή βιβλίων, σχεδιαγραμμάτων, η ενοικίαση σπιτιών, οι φιλικές σχέσεις, οι τηλεφωνικές συνομιλίες κ.λπ. δεν αποτελούν, απ' όσα γνωρίζουμε, αδίκημα στις αστικές δημοκρατίες. Και ένοπλη τομοκρατική οργάνωση, με μέλη που παρακολουθούνται για χρόνια ανελλιπώς, χωρίς όπλα και στοιχεία δεν νοείται. Κάτι δεν πάει καλά με την αστική δημοκρατία!

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις Χρυσοχοίδη πως η συνεργασία παρακρατικών και αστυνομίας (κατονόμασε μάλιστα τη Χρυσή Αυγή) θα κοπεί. Ένα σχόλιο σχετικό είχε η υπεράνω πάσης υποψίας εφημερίδα Καθημερινή:
"Τους έχουμε δει, αμέτρητες φορές, να αναλαμβάνουν υπηρεσία σαν «αγανακτισμένοι πολίτες» και να δίνουν χείρα βοηθείας στους αστυνομικούς, με τους οποίους δείχνουν να έχουν άριστες σχέσεις, γι' αυτό άλλωστε και δεν κρύβουν το πρόσωπό τους, αφού δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Και επί Νέας Δημοκρατίας συνέβαινε αυτό και τώρα, επί ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι αγάπες μένουν. Με ρόπαλα και αλυσίδες, και με τις γροθιές τους ενισχυμένες με ποικίλα σιδερικά, αναλαμβάνουν με πατριωτικό ενθουσιασμό το σωφρονιστικό τους έργο, όποιον διαμαρτυρόμενο ανθέλληνα κι αν έχουν απέναντί τους, αριστερό, αντιεξουσιαστή, αντιρατσιστή. Αλλά αυτή, για να θυμηθούμε και το ρατσιστικότατο ανέκδοτο, είναι η τέρψη και η διασκέδασή τους. Η δουλειά τους, η εθνική δουλειά τους, είναι να δείχνουν λεκτικώς και χειρωνακτικώς στους μετανάστες, όποιου χρώματος και θρησκείας αλλά κατά προτίμηση Αλβανούς αφ' ενός, σκούρους και μουσουλμάνους αφ' ετέρου, τι εστί φυλετική υπεροχή και τι ράτσα ευλογημένη, πρώτα από τους δώδεκα θεούς και έπειτα από τον έναν.

ΙΝΔΙΑ: Η άλλη όψη της Επιχείρησης «Πράσινο Κυνήγι»

Σε αυτόν τον πόλεμο και ο θύτης μπορεί να γίνει θύμα!

Στις 6 Απρίλη μια εντυπωσιακή είδηση μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Από τα ΜΜΕ της Ινδίας μέχρι το BBC, το CNN, και το Al Jazeera. Σε ενέδρα Μαοϊκών ανταρτών – στα δάση της Νταντεβάντα - σκοτώθηκαν 76 άνδρες των Κεντρικών Εφεδρικών Αστυνομικών Δυνάμεων. Και αμέσως άρχισαν οι συνήθεις  καταδίκες της αγριότητας των Μαοϊκών, και οι αποτροπιασμοί για το γεγονός.  Ακόμη και  ο Υπουργός Εσωτερικών (πρώην νομικός σύμβουλος της Enron που πτώχευσε το 2001 μετά την αποκάλυψη μεγάλου οικονομικού σκανδάλου, κατόπιν διευθυντικό στέλεχος της πολυεθνικής εταιρείας εξόρυξης Vendanta και μετά υπουργός Οικονομικών) δήλωσε παραίτηση που βέβαια δεν έγινε δεκτή και ακολούθησαν οι δηλώσεις αποφασιστικότητας για τον συντονισμό και την συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών για την αντιμετώπιση αυτής της «μάστιγας».
Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση. Στις 15 Φλεβάρη  2010, στη Σίλντα, της Δυτικής Βεγγάλης, στο κέντρο υγείας της πόλης που είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο των παραστρατιωτικών δυνάμεων με το όνομα Τουφέκια των Ανατολικών Συνόρων, και δίπλα ακριβώς στην κεντρική αγορά που ήταν ανοιχτή εκείνη την ώρα,  έγινε μια οργανωμένη επίθεση των Ναξαλιτών διάρκειας 30 λεπτών περίπου. Ο απολογισμός: 24 άνδρες των παραστρατιωτικών δυνάμεων νεκροί, πολλοί τραυματίες, καθώς και 3 Ναξαλίτες κι ένας πολίτης νεκροί.  Επικεφαλής της επιχείρησης η Τζαγκάρι Μπασκέι, αντάρτισσα του ΛΑΑΣ. Στα λάφυρα της επιχείρησης συμπεριλαμβάνονται πάνω από 40 όπλα.  Ο  πανικός της κεντρικής και πολιτειακής κυβέρνησης ήταν έκδηλος  γιατί ούτε να προβλεφθεί ούτε να αντιμετωπιστεί μπορούσε η επίθεση.

Κέιπ-Τάουν - Ν.Αφρική. Σκουπιδοτενεκές για ανθρώπους

Αναδημοσίευση από Προλεταριακή Σημαία, αντιγραφή από το ιστολόγιο του Αθέατου Κόσμου

Τριάντα χιλιόμετρα περίπου από το κέντρο του Κέιπ-Τάουν, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο σε μια περιοχή με αμμόλοφους εκτείνεται  μια από τις μεγαλύτερες και φημισμένη για την αθλιότητα της,  τενεκεδένια παραγκούπολη, που έστησαν οι κυβερνητικές υπηρεσίες της χώρας. Στα πλαίσια ενός προγράμματος  αναγκαστικής μετακίνησης  άστεγων και  φτωχών οικογενειών από καταυλισμούς μέσα και γύρω από  την πόλη  κτίστηκε   στα γρήγορα μια αποκρουστική συστάδα πρόχειρων μεταλλικών κατασκευών με λαμαρίνες που ονομάστηκε παραπλανητικά  «προσωρινή περιοχή μετεγκατάστασης». Η λαμαρινούπολη, που στην γλώσσα των λευκών της χώρας αποκαλείται  Blikkiesdorp,  αποτελείται από χίλιες πεντακόσιες αριθμημένες κατασκευές στην σειρά, η μια δίπλα στην άλλη, με κοινές τουαλέτες και κουζίνες, δίχως σοβαρή υποδομή ύδρευσης και αποχέτευσης  και φτιάχτηκε με προδιαγραφές για μερικές εκατοντάδες ανθρώπους ενώ  τώρα είναι στοιβαγμένες πάνω από χίλιες επτακόσιες οικογένειες. Βρίσκεται στο  Delft, μια περιοχή που συγκεντρώνει σταθερά τα τελευταία χρόνια χιλιάδες απόκληρους σε ανάλογες πρόχειρες παραγκουπόλεις.  Από το 1989 που άρχισαν να έρχονται οι πρώτες οικογένειες ως σήμερα  που στο Delft, ζούνε  πάνω από ενενήντα χιλιάδες ψυχές, η περιοχή έγινε το συνώνυμο της υποβάθμισης και της δυστυχίας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/4, 6 ΜΜ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Καλούμε τους εργαζόμενους/ες σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στη συγκέντρωση – αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών, που διοργανώνει τη Δευτέρα, 19/4, στις 6 μμ, στο Σύνταγμα ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για να διαμαρτυρηθούμε για την παρουσία του κλιμακίου ΔΝΤ - ΕΕ στη χώρα μας.
Θεωρούμε τους εκπροσώπους του σφαγείου του ΔΝΤ ανεπιθύμητους στη χώρα μας, γιατί με τις συνταγές τους οδηγούν το λαό και τη νεολαία στην ανεργία και στην φτώχεια, την κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις σε διάλυση και το δημόσιο πλούτο σε γενική εκποίηση.
Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας και η κοινή δράση της Αριστεράς είναι ο μόνος τρόπος να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Για χρόνια πιθανά προβλήματα στις αερομεταφορές λόγω ηφαιστείων - Σε πιο ενεργή ηφαιστειακή φάση η Ισλανδία

Ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αερομεταφορές μπορεί να επηρεάζονται περιοδικά από ανάλογες ηφαιστειακές εκρήξεις στην Ισλανδία για χρόνια ή ίσως και δεκαετίες.
 
Ορισμένοι γεωλόγοι και ηφαιστειολόγοι δεν αποκλείουν ότι το ηφαίστειο Εϊγιαφιέλ, που τώρα μας ταλαιπωρεί με το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας του, δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, αντίθετα μπορεί να γίνει συνηθισμένο θέαμα στο μέλλον.
Αρκετοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η περιοχή της Ισλανδίας, η οποία ήταν ούτως ή άλλως ανέκαθεν ιδιαιτέρως ενεργή από γεωλογική άποψη, εισέρχεται πια σε μια ακόμα πιο δραστήρια φάση, που θα περιλαμβάνει περισσότερες εκρήξεις ηφαιστείων, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι πολύ μεγάλες (σαφώς μεγαλύτερες από αυτή την Εϊγιαφιέλ).

«Κοστούμι» 3τίας διά χειρός ΔΝΤ. Η λιτότητα με μείωση μισθών στοχεύει τον ιδιωτικό τομέα

«Η ζωή προ και μετά ΔΝΤ». Η φράση οικονομικού παράγοντα αποτυπώνει σε έξι λέξεις το τι μας περιμένει μετά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, η ενεργοποίηση του οποίου είναι πλέον απλώς θέμα χρόνου.
 
Τα δύσκολα τώρα έρχονται και η κυβέρνηση καλείται βα διαχειριστεί τη νέα κρίση  

Τα δύσκολα τώρα έρχονται και η κυβέρνηση καλείται βα διαχειριστεί τη νέα κρίση Επειδή ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ξέρουν πολύ καλά τι μας περιμένει, πρωτίστως ο υπουργός Οικονομικών και κατά δεύτερο λόγο ο πρωθυπουργός επιχείρησαν μέχρι την ύστατη ώρα να αποφύγουν αυτή την κίνηση, αφού ξέρουν ότι ουσιαστικά τελειώνουν τα περιθώρια άσκησης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση, της οποίας ο ρόλος πλέον ώς τη λήξη της θητείας της θα περιοριστεί στο να εφαρμόζει τις αποφάσεις που θα ληφθούν όταν καθήσει στο τραπέζι με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και θα προσπαθεί να διαχειριστεί τις τεράστιες κοινωνικές συνέπειες των νέων μέτρων που έρχονται, υφιστάμενη μεγάλο κόστος και με απροσδιόριστες πολιτικές συνέπειες.