Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

«ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ» Νέοι δρόμοι στην έρευνα



Νέα ευρήματα που ανοίγουν νέους δρόμους στην έρευνα για τον περίφημο «μηχανισμό των Αντικυθήρων» προσφέρει στη διεθνή επιστημονική κοινότητα το ΑΠΘ.

Ο «Μηχανισμός των Αντικυθήρων», ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής που κατασκευάστηκε πριν από 2.000 χρόνια, υπολόγιζε επακριβώς τη θέση του Ηλιου, της Σελήνης, πιθανώς και των πλανητών. Εμφάνιζε τις φάσεις της Σελήνης, προέβλεπε εκλείψεις, έδειχνε το ημερολόγιο και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων.

Από τον Απρίλη του 2008, ξεκίνησε στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής για το Μηχανισμό (επιβλέπων καθηγητής Ιωάννης Σειραδάκης, υποψήφια διδάκτωρ Μαγδαληνή Αναστασίου).

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προκύπτουν τα εξής:

- Η πιθανή σύνδεση του Μηχανισμού με την περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας (Ηπειρος, Κέρκυρα). Την περιοχή αυτή υποδεικνύουν τρία ανεξάρτητα αποτελέσματα: (α) το ημερολόγιο της σπείρας του Μέτωνα, (β) η αναγραφή μεταξύ των άλλων πανελλήνιων στεφανιτών αγώνων (Ολυμπιακών, Πυθίων, Ισθμίων και Νέμεων), των αγώνων της Δωδώνης «Νάια», και η ανάλυση των αστρικών γεγονότων που αναγράφονται στο Παράπηγμα του Μηχανισμού.

- Ο τρόπος κατασκευής των σπειρών. Οι δύο σπείρες της πίσω πλευράς του Μηχανισμού δεν αποτελούν σπείρες του Αρχιμήδη αλλά σπείρες που δημιουργήθηκαν με δύο ημικύκλια.

- Ο τρόπος κατασκευής του δείκτη της σπειροειδούς έλικας του Μέτωνα. Ο δείκτης δεν είναι στερεωμένος στο κέντρο της έλικας, αλλά πηγαινοέρχεται ελεύθερα για να μπορεί να παρακολουθεί τη σπείρα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διατριβής, κατασκευάστηκε αντίγραφο του Μηχανισμού σε πραγματικές διαστάσεις. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο, παγκοσμίως, μοντέλο του Μηχανισμού που έχει κατασκευαστεί, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέχρι στιγμής δημοσιευμένα αποτελέσματα της έρευνας για το θαυμαστό αυτό τεχνούργημα. Το μοντέλο παρουσιάστηκε πρώτη φορά το Νοέμβρη του 2008 στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, στα πλαίσια της έκθεσης «Ελλάδα και Τεχνολογία: μια διαχρονική προσέγγιση».

Πηγή:Ριζοσπάστης

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Εκδηλώσεις με σύνθημα "Το κλίμα μας καίει"


Εκδηλώσεις με σύνθημα "Το κλίμα μας καίει" σε διάφορες πόλεις και με κεντρικό συμβολισμό ένατύμπανο που θα χτυπάει τη μέρα αυτή σε κεντρικές πλατείες ως προειδοποίηση για τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής αλλά και ως κάλεσμα ενεργοποίησης για την προστασία του κλίματος έστω και στο 12 παρά 5'.οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 12 ή ώρα.

Στην Αθήνα το τύμπανο θα χτυπάει πάνω στην πλατεία Συντάγματος από τις 12 το πρωί παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και εικαστικά δρώμενα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το συντριβάνι και να χτυπήσουν και αυτοί το τύμπανο για το κλίμα, φέρνοντας μαζί τους μουσικά όργανα, κρουστά, σφυρίκτρες, ποδήλατα κα.

Παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται το Σάββατο 12/12 στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Βόλοκα. Μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου οι τοπικές κινήσεις των Οικολόγων Πράσινων πραγματοποιούν δράσεις τοπικής κλίμακας σε διάφορες γειτονιές της χώρας. Ποδηλατική πορεία οργανώνεται την Κυριακή 13/12 στις γειτονιές των Πατησίων, Ν. Ιωνίας, Ηράκλειου, Ν. Φιλαδέλφειας, Αγ. Αναργύρων που θα ξεκινήσει στις 11.00 από τη βίλα Κλωναρίδη, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια

Έκτακτος ανακοίνωσις

Έκτακτος ανακοίνωσις

Άχτουνγκ! Οι ερίτιμοι κκ. Λεχ και Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, Ραντοσλάβ Σικόρσκι, Πάβελ Γκρας,Μπόγκνταν Κλιχ και Ντόναλντ Τασκ ευρίσκονται εις την ευχάριστον θέσιν να ανακοινώσουν ότι από προσώπου Πολωνίας εξηφάνισαν την ταξικήν πάλη και κάποιον… Λένιν. (Λεπτομέρειες δύο αναρτήσεις πιο κάτω!)

GOOD YEAR: 13 χρόνια στο δρόμο οι απολυμένοι!

13 ολόκληρα χρόνια μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της GOOD YEAR HELLAS στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης , οι 340 απολυμένοι εργαζόμενοί της ακόμα αγωνίζονται ψάχνοντας να βρουν το δίκιο τους.

Την Τρίτη 3 Νοέμβρη κατέβηκαν, μαζικά, στην Αθήνα και διαδήλωσαν τόσο στο υπουργείο Εργασίας, όσο και στο Δικαιοσύνης. Παραβρέθηκαν, επίσης, στον Αρειο Πάγο, όπου θα παρακολουθούσαν και θα διαμαρτύρονταν, με την παρουσία τους, στην αίτηση αναίρεσης που για μία ακόμα φορά κατέθεσε η GOOD YEAR για να πλήξει τις αποφάσεις δικαστηρίων που έβγαλαν τις απολύσεις άκυρες.

Τελικά, η εκδίκαση της αναίρεσης αναβλήθηκε για τον Απρίλιο του 2010. Επιβεβαιώνοντας, έτσι, την καταγγελία των απολυμένων, με δελτίο τύπου την ημέρα των κινητοποιήσεων, όπου ανέφεραν ότι «στη δικαιοσύνη υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» και
«αποφάσεις κατά των εργαζομένων βγαίνουν με το κατεπείγον όταν είναι εις βάρος τους και για την εφαρμογή του νόμου, ενώ όταν είναι υπέρ των εργαζομένων απαιτούνται δεκαετίες».

Η παραπάνω κατάσταση έχει στερήσει απ’ τους απολυμένους τη δυνατότητα να αποζημιωθούν και να κολληθούν τα ένσημα για το διάστημα από το καλοκαίρι του 1996 ως τις 31/12/2002, βάσει αποφάσεων του Εφετείου και του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο για τους απολυμένους, γιατί, εκτός απ’ τα οικονομικά ζητήματα, μπαίνουν, επιτακτικά, και τα συνταξιοδοτικά τους. Ενας μεγάλος αριθμός απολυμένων έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθεί, αλλά, παρά τις υποσχέσεις που δίνονται όλα αυτά τα χρόνια τόσο απ΄ τους υπουργούς τόσο του ΠΑΣΟΚ , όσο και της Ν.Δ., δεν γίνεται τίποτα.

Οι απολυμένοι απαιτούν:

· Την κατάργηση της προϋπόθεσης των 1000 βαρέων ενσήμων τα τελευταία χρόνια σε όσους συναδέλφους τους έχουν 4500 ένσημα στη GOOD YEAR, για να βγουν στη σύνταξη στα 60.

· Ο υπολογισμός της σύνταξης να γίνει με βάση την τελευταία 5ετία στη GOOD YEAR τιμαριθμικά αναπροσαρμοσμένη, αφού το σύνολο των εργαζομένων που είναι προς συνταξιοδότηση έχουν περίπου μέσο όρο 9000 ένσημα, απ’ τα οποία τα 6000 βαρέα και ανθυγιεινά και έχουν πληρώσει τα περισσότερα χρόνια εισφορές σε μεγάλες ασφαλιστικές κλάσεις.

· Γενικά να συνταξιοδοτηθούν όλοι οι απολυμένοι στα 60 τους χρόνια, εκτός αν συντρέχουν ευνοϊκότεροι όροι (10.500, 11.100 ένσημα κ.λπ.).

· Να δοθεί εντολή στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας Θεσσαλονίκης να κολληθούν άμεσα τα ένσημα των απολυμένων για το χρονικό διάστημα 1996 έως 31-12-2002.

· Για τους άνεργους συναδέλφους τους πάνω από 55 ετών που έχουν σοβαρό πρόβλημα εργασίας (10 περίπου), να ισχύσει η ρύθμιση που έγινε για τη ΒΙΑΜΥΛ και τη ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ. Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα να έχει αναδρομική ισχύ από 1-1-2009.

Από Προλεταριακή Σημαία 631, 5/11/09

Μάταιη παρέλαση κυρίων

* Τέτοιους κυρίους δεν τους εμποδίζει καθόλου η Ιστορία. Ούτε τα πιο ανθρωποκτόνα λαγούμια της –τόσο κοντινά μας στον χρόνο–, που μόλυναν την πατρίδα τους και συγχρόνως υψώθηκαν σε σύμβολα του αντιφασιστικού έπους των ευρωπαϊκών λαών.

Τέτοιοι κύριοι δεν ντρέπονται στάλα, διότι ο στόχος τους είναι να μη μάθουν οι νέοι ποιοι πολέμησαν ποιους, ποιοι μαρτύρησαν στα χέρια ποιων δημίων, ποιοι με το αίμα τους απελευθέρωσαν τα θύματα ποιων εγκληματιών.

Καν δεν χλόμιασε το πολιτικό προσωπικό τής Πολωνίας, διότι με κυνισμό νεοφασίστα και αμοραλισμό καπιταλιστή έχει γραμμένο στα παλιά του παπούτσια το Άουσβιτς. Και την Τρέμπλινκα. Και το Μαϊντάνεκ. Και το Μπέλζεκ.

Δεν θέλει ν' ακούει για τον Κόκκινο Στρατό που ξεβρόμισε τον τόπο τους και έσωσε όσους κρατουμένους οι ναζήδες –φεύγοντας, δρομαίοι από τρόμο, προς Δυσμάς– δεν πρόλαβαν να εξοντώσουν ή να μεταφέρουν σε άλλα κολαστήρια.

Έτσι, κάτι με το Κατύν τού Γκαίμπελς, κάτι με το Κατύν τού Βάιντα, κάτι με τα αντικομμουνιστικά μνημόνια, από την προπαγάνδα τού αναθεωρητισμού πέρασαν πια στην πράξη τού φασισμού: έφθασαν στο σημείο την «παραγωγή, διανομή και κατοχή» κομμουνιστικών συμβόλων, κομμουνιστικών βιβλίων, φωτογραφιών και ηχογραφήσεων ακόμα, στην Πολωνία να τις τιμωρούν με φυλάκιση δύο χρόνων! Και την ίδια μαύρη ώρα αυτό το σκυλολόι των πολωνών εξουσιαστών να τρέχει πίσω από τον Ομπάμα –πρώτοι αυτοί και προθυμότεροι όλων των προθύμων–, δηλώνοντας υποταγή στο νέο αμερικάνικο πλάνο για το Αφγανιστάν, με καινούργια αποστολή 600 στρατιωτών.

Πώς τέτοιοι κύριοι να λογαριάσουν τον πολωνικό λαό που ζητάει την αποχώρηση των πολωνών φαντάρων από το ιμπεριαλιστικό σφαγείο;

Όπως τότε, τα ίδια σχέδια υπηρετούν: την εργασία υπέρ τού ιμπεριαλισμού που απελευθερώνει τα κέρδη του ισοπεδώνοντας χώρες και αφανίζοντας λαούς.

* Δυτικότερα, οι αποτέτοιοι κύριοι των Βρυξελλών κραδαίνουν το ελάχιστα πιο εκλεπτυσμένο χοντρορόπαλό τους πάνω από τα εργατικά κεφάλια.

Ουδεμία ανησυχία, λένε τώρα οι διάφοροι Τρισέ και Γιούνκερ, ησυχάστε, δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα. Και έτσι απαλλάσσεται το κράτος από το υπαρξιακό του άγχος: καλέ, θα ζήσει!

Ωστόσο στην επικράτειά του κυκλοφορεί και λαός, ξεροκέφαλος κιόλας, εργαζόμενοι που έχουμε την παλιομοδίτικη, σχεδόν παλαιοκομμουνιστική πεποίθηση ότι πρέπει κι εμείς να ζήσουμε και αντιστεκόμαστε στο ευρωχρονοδιάγραμμα εξόντωσής μας.

Αντιστεκόμαστε στη λιτότητα και στην ακρίβεια διαρκείας, στα χαλκευόμενα εις βάρος μας διαρθρωτικά δεσμά του νέου Ασφαλιστικού και της εργασιακής ζούγκλας, στη διαρθρωτική αποχαλίνωση υπέρ του κεφαλαίου με τις φοροαπαλλαγές και με την «τόνωση της ανταγωνιστικότητας», στον μεθοδευόμενο –και με δημόσια τοποθέτηση του αμερικανού πρεσβευτή, μάλιστα– στραγγαλισμό των δημοσίων υπαλλήλων, στο «μαζί» του κυρίου Σαμαρά προς τον «φιλόφρονα» κύριο Παπανδρέου, σε όλα όσα η τάχα κοπιώδης επιβίωση του κράτους επιτάσσει να υποστούμε.

* Αντιστεκόμαστε για τη ζωή μας!

Προλεταριακή Σημαία 631, 5/12/09

Συνασπισμός και Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς συγχαίρουν τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες


Συγχαρητήρια επιστολή έστειλαν στον Έβο Μοράλες, επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Βολιβίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.  Το εντυπωσιακό ποσοστό που κατέκτησε το Κίνημα προς το Σοσιαλισμό του κου Μοράλες επιβεβαιώνει την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι πολιτικές του από τον λαό της Βολιβίας.Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Σύντροφε Έβο,
Από την μακρινή Ελλάδα, η Ριζοσπαστική Αριστερά σε συγχαίρει για την μεγαλειώδη και ιστορική νίκη του λαού της Βολιβίας, που κατέγραψε ένα ιστορικό ποσοστό που ξεπερνά το 62%. Αποδεικνύεται με τον πιο έμπρακτο τρόπο η μεγάλη στήριξη του λαού στις μεγάλες αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί προς όφελος των πολλών.  Η μεγάλη εκλογική νίκη δεν δίνει περιθώρια ακόμα και στους μεγαλύτερους εχθρούς την Βολιβίας να αμφισβητήσουν τον δημοκρατικό δρόμο που ο λαός της χώρας σου βαδίζει.  Δίνεται  η  δυνατότητα στην  κυβέρνηση σου να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στις μεγάλες προοδευτικές και επαναστατικές αλλαγές που συντελούνται στην χώρα σου.Από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον προοδευτικό ενωτικό και επαναστατικό δρόμο που έχετε επιλέξει εσείς όπως και οι άλλοι λαοί της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Το ζωντανό παράδειγμα σας ότι ο νεοφιλελευθερισμός μπορεί να ηττηθεί στο πεδίο των εφαρμοσμένων πολιτικών δίνει στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Αριστερά δύναμη και αυτοπεποίθηση στους κοινούς μας αγώνες.
Αλέξης Τσίπρας
Στην ανακοίνωσή του το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς μεταξύ άλλων τονίζει:«Πετύχατε μια ιστορική  νίκη στην Βολιβία. Μια νίκη που ενδυναμώνει τον αγώνα για την απελευθέρωση των προοδευτικών δυνάμεων στην Λατινική Αμερική και σε όλο τον κόσμο»

Ποινικοποίηση, συκοφαντία, καταστολή είναι η απάντησή τους σε κάθε μορφή αγώνα


Όταν δε θέλεις ούτε και μπορείς να αναγνωρίσεις το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη σταθερή, μόνιμη και με δικαιώματα εργασία, όταν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης τους αντιλαμβάνεσαι και τους αξιοποιείς για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, τη χειραγώγηση και την καταστολή, τότε η ποινικοποίηση, η συκοφαντία, η υπονόμευση και η καταστολή είναι η μόνη απάντηση που έχεις απέναντι σε κάθε μορφή αγώνα, που έχει στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη, σταθερή και με δικαιώματα εργασία.
Αυτό ακριβώς κάνουν κυβέρνηση και Ν.Δ., αξιοποιώντας για μια ακόμη φορά τη διαιώνιση και τον ταξικό της χαρακτήρα. Αυτή και μόνο αυτή την απάντηση της ποινικοποίησης του αγώνα των συμβασιούχων της Αθήνας μπορούν να δώσουν.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει αυτή την απόφαση ποινικοποίησης. Συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και θα σταθεί στο πλάι τους σε κάθε προσπάθεια συνέχισης του αγώνα τους, για να κερδίσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την απόφαση ποινικοποίησης, να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας.



Αποφυλακίζεται ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης ! O μοναδικός που μπήκε για λίγο φυλακή για το σκάνδαλο SIEMENS !

Αποφυλακίζεται με διάταξη της εφέτη - ειδικής ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης. 
Σύμφωνα με τη διάταξη της κας Νικολακέα, ο μοναδικός κρατούμενος για την υπόθεση υποχρεούται να καταβάλει 150.000 ευρώ χρηματική εγγύηση, ενώ του επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. 
Η εφέτης αναφέρει στη διάταξή της ότι δεν κρίνεται πιθανή η διάπραξη από τον κ. Μαυρίδη στο μέλλον οποιουδήποτε αδικήματος. 
Το πρώην στέλεχος της Siemens είχε κριθεί προφυλακιστέος τον περασμένο Μάιο για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πηγή:www.skai.gr

Kάποιος να του...τα κόψει επιτέλους!!! ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ «Είμαι πρωθυπουργός με αρ…ια»


Το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επέλεξε αυτή τη φορά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του δικαστικού σώματος της Ιταλίας. «Επιτρέψτε μου να μιλήσω λίγο για τη χώρα μου» είπε ο Μπερλουσκόνι κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Βόννης. «Η κυριαρχία δεν ανήκει πια στο Κοινοβούλιο» δήλωσε. «Διότι το Κοινοβούλιο εγκρίνει τους νόμους, αλλά αν δεν αρέσουν στο κόμμα των δικαστών, αυτό αποτείνεται στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο με τη σειρά του τους καταργεί».

Όπως είπε, «προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση με μία τροποποίηση του Συντάγματος», αναφορά που προκάλεσε αμέσως την αντίδραση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αλλά και του προέδρου της Βουλής και κυβερνητικού εταίρου του Καβαλιέρε Τζιανφράνκο Φίνι. Μάλιστα, ο Καβαλιέρε δεν δίστασε να κάνει χρήση χυδαίων χαρακτηρισμών, λέγοντας ότι «όσοι με υποστηρίζουν τώρα είναι ακόμη πιο πεπεισμένοι για την επιλογή τους. Όλοι λένε: Πού βρίσκεις άλλον δυνατό και σκληρό με τα αρ... ίδια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι;».

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η δεξιά κυβέρνηση κατέθεσε στην ιταλική Γερουσία ένα προσχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που, σύμφωνα με την αντιπολίτευση και τους δικαστές, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μπερλουσκόνι. Εάν ο νόμος εγκριθεί, παραγράφονται αυτόματα οι δύο κύριες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον Ιταλό πρωθυπουργό.


Δημήτρης Σωτηρόπουλος-City Press

Τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για τη διαφάνεια στην ομιλια στους εργαζομενους της OLYMPIC CATERING





«Μην αποπροσανατολιστείτε από αυτά που από χτες λένε ότι την Τρίτη στη 1:30, θα γίνει υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να συζητήσουμε, λέει, για τη διαφάνεια και τη διαφθορά. Μην σκεφτείτε ότι κάτι καλό πρόκειται να προκύψει. Πρόκειται για θέατρο. Βεβαίως εμείς θα πάρουμε μέρος σε αυτή τη σύσκεψη, γιατί αν δεν παίρναμε μέρος θα γινόταν ένας τεράστιος αποπροσανατολισμός: Το ΚΚΕ δεν μετέχει, δεν έχει προτάσεις, δεν θέλει να συμβάλει. Εμείς θα πάρουμε μέρος αποκαλύπτοντας όμως το θέατρο και για αυτό το θέατρο δεν αναφερόμαστε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το θέατρο είναι το εξής: Ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να γίνει αυτή η σύσκεψη και λέει «θα συζητήσουμε για τη διαφθορά ως αιτία της οικονομικής κρίσης». Διαφθορά υπάρχει, είναι υπαρκτό πρόβλημα, αλλά η διαφθορά των πολιτικών και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι μέρος του προβλήματος που προκαλεί την οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση, η οποία είναι παγκόσμια, είναι κρίση καπιταλιστική. Είναι αποτέλεσμα και της νόμιμης πολιτικής και της πολιτικής «κάτω από το τραπέζι» και αν θέλετε η πολιτική «κάτω από το τραπέζι» είναι ένα μέρος της νόμιμης, της νομιμοποιημένης κλοπής του μόχθου των εργαζομένων.
Το σύστημα είναι διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι. Είναι ανήθικο και διεφθαρμένο γιατί είναι εκμεταλλευτικό και γιατί έχει νομιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της κλοπής. Βέβαια όταν νομιμοποιείς την κλοπή, θα υπάρχει και η διαφθορά των προσώπων. Εμείς δεν δεχόμαστε ότι η αιτία της οικονομικής κρίσης είναι η διαφθορά, μέρος ναι. Ακόμα και αν καταργηθεί η διαφθορά στο πεδίο κομμάτων και πολιτικών προσώπων, ο λαός δεν πρόκειται να ζει σε ευημερία.
Εμείς θα πάμε, δεν θα τους δώσουμε την χαρά να μην είμαστε και μετά να μπερδεύουν τον κόσμο «γιατί δεν ήρθε το ΚΚΕ». Αλλά, δεν πρόκειται να υπογράψουμε τίποτα, δεν πρόκειται να πέσουμε σε καμία παγίδα. Κι αν θέλετε θα σας το πω καθαρά: Να ζητήσετε να δημοσιευτούν τα πρακτικά της συνάντησης. Για να ξέρετε τι είπε ο καθένας, να μην σας κοροϊδεύουν. Εμείς δεν κοροϊδεύουμε, αλλά έχετε το δικαίωμα να πείτε «που ξέρουμε»; Τα πρακτικά της συνάντησης να δημοσιοποιηθούν, αυτή είναι η διαφάνεια. Να τα βάλουνε στο διαδίκτυο και να τα δώσουν δωρεάν ένθετα στις εφημερίδες».
Αποσπάσματα για τις εξελίξεις στην οικονομία και τα νεα σκληρά μέτρα
«Σας είχαν ζαλίσει τα αυτιά για το ιρλανδικό θαύμα, τόσο η ΝΔ όσο και τα άλλα κόμματα στη βουλή, πλην ΚΚΕ. Το ιρλανδικό θαύμα, που ήταν το παράδειγμα όλα τα χρόνια εντός ΕΕ, μετατράπηκε στο εξής: Στην Ιρλανδία καταργήθηκε ο 14ος μισθός, το δώρο των Χριστουγέννων και πάνε να καταργήσουν το επίδομα αδείας του Πάσχα και το επίδομα αδείας της ανάπαυσης.
Αυτό έγινε με νόμο στην Ιρλανδία και πότε έγινε; Όταν, έστω με ισχνή πλειοψηφία, οι Ιρλανδοί άλλαξαν το «ΟΧΙ» στη «ευρωσυνθήκη» και είπαν το «ΝΑΙ». Η λογική που λέει όταν συμμορφώνεσαι με το σύστημα τότε χάνεις λιγότερα, ενώ όταν είσαι αντίθετος με το σύστημα απομονώνεσαι δεν έχει δικαιωθεί πουθενά. Εάν οι Ιρλανδοί είχαν πει «ΟΧΙ» δεν ξέρω αν θα τους αφαιρούσαν τον 14ο μισθό, αλλά αφού είπαν «ΝΑΙ» τους έσυραν.
Και σήμερα άρχισε η συζήτηση και στην Ελλάδα για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και του 14ου μισθού. Όταν βγαίνει η κυβέρνηση και λέει «προς το παρόν δεν τίθεται θέμα 14ου μισθού, θα προηγηθούν άλλες μεταρρυθμίσεις», σημαίνει ότι αύριο θα τεθεί. Δηλαδή λέει πρώτα να περάσουμε αυτά και μετά πάμε παρακάτω. Και ήδη έχουμε την εξής εξαγγελία: Τη Δευτέρα θα έχουμε έκτακτες εξαγγελίες, παραμονή της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέσα στο Φλεβάρη, είπε ο πρωθυπουργός θα πάμε για καινούριο προϋπολογισμό.
Έρχονται μέτρα και λένε τώρα «θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αν δεν παρθούν αυτά τα μέτρα». Εμείς οι εργαζόμενοι χρεοκοπήσαμε την Ελλάδα, με τους «υψηλούς μισθούς, με τις υψηλές παροχές»; Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δοθεί. Αν δεν διεκδικήσουμε νέες παροχές θα μας τα πάρουν όλα. Αυτό μην το βγάλετε από το μυαλό σας και αυτά γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θα μου πείτε αφού γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης να μην γίνουν και στην Ελλάδα; Όπου δεν υπάρχει αντίσταση περνάν τα μέτρα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, καταρχήν στην Ελλάδα και αυτό είναι και μια συμβολή και στην Ευρώπη, να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Το ΚΚΕ λέει το εξής: Όσοι δεν μας πίστεψαν έγκαιρα, ας μας πιστέψουν τώρα. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσετε σε όλα μαζί μας, συμφωνήστε όμως στο εξής: Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για την κρίση και δεν πρέπει να πληρώσουν».

Επαίσχυντοι ιερόσυλοι έκλεψαν την σορό του Τάσσου





Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς όπου, χθες το βράδυ άγνωστοι παραβίασαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και πήραν τη σορό του. 
Στο Κοιμητήριο έφθασαν γύρω στις 09:30 τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Τις έρευνες διεξάγει η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας και στο χώρο βρίσκονται, επίσης, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Ιατρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός. 
Πριν από λίγο έφθασε στο χώρο και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι πήραν μόνο τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και όχι το φέρετρο στο οποίο είχε ταφεί.
Ο χώρος έχει αποκλειστεί με κορδέλες και απαγορεύεται η είσοδος στο Κοιμητήριο. Οι λειτουργοί των ΜΜΕ βρίσκονται έξω από το Κοιμητήριο.
Στο μεταξύ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στις 09:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά.
 Συγκλονισμός της οικογένειας

 Το βαθύ συγκλονισμό της για το αποτρόπαιο έγκλημα της ιεροσυλίας και βεβήλωσης του τάφου και της σορού του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου εκφράζει σε γραπτή της δήλωση η οικογένειά του.

''Η ανίερη αυτή πράξη των τυμβωρύχων, πέραν της θλίψης και οργής που προκαλεί, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλειπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Οπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης'', αναφέρει η οικογένεια.
Οπως σημειώνεται στη δήλωση το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου θα τελεσθεί αύριο Σάββατο, όπως έχει προγραμματιστεί.
 




 Πηγή: ΚΥΠΕ

Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική Μαζικό, μαχητικό, γεμάτο παλμό το χτεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα


«Aγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», το σύνθημα κυριαρχεί στην Αθήνα, από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή. Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών,Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών,αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από όσα τους ανήκουν. Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει απέναντι στα δικαιώματά μας απαντάμε με οργανωμένη ταξική αντεπίθεση. Είναι το αδιαπραγμάτευτο μήνυμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι των ΜΑΣ, ΣΑΣΑ και ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μιλώντας στα Προπύλαια, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία προς τη Βουλή.
«Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ομως, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο στα της Παιδείας. Εμείς είμαστε η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης. Οσοι λένε φανταχτερά λόγια περί "αυτόνομου, ανεξάρτητου μαθητικού κινήματος" είναι ψεύτες και λειτουργούν καθαρά προς το συμφέρον εκείνων που θέλουν να συνεχιστεί η εκμετάλλευση των γονιών μας και η δική μας. Το κάνουμε καθαρό: Δεν αγωνιζόμαστε ούτε με κουκούλες ούτε με φερετζέδες. Μετατρέπουμε την οργή για τη δολοφονία του συμμαθητή μας, την οργή για τη δολοφονία εργατών σε δήθεν εργατικά ατυχήματα, την οργή για το σχολείο που μας εξοντώνει, σε οργανωμένο - περιφρουρημένο αγώνα», υπογράμμισε οΧρήστος Χαλκιαδάκης, εκ μέρους του ΣΑΣΑ.
«Εχουμε το δίκιο μαζί μας, την αλληλεγγύη αναμεταξύ μας, την οργάνωση της πάλης, έχουμε καθαρό ποια πολιτική πολεμάμε, ποιοι είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι», υπογράμμισε εκ μέρους του ΜΑΣ οΔημήτρης Βιτάλης και κάλεσε φοιτητές και σπουδαστές να μαζικοποιήσουν την πάλη τους, να ενισχύσουν τις επιτροπές αγώνα, να βάλουν πλάτη στην αλλαγή συσχετισμών. «Να δώσουμε με πείσμα τη μάχη της απεργίας, να επιδιώξουμε να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η μάχη της απεργίας στις 17 του μήνα να είναι βόλι στην πολιτική τους. Παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων μας», πρόσθεσε.



«Παραμερίζουμε τον εργοδοτικό και δικομματικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή. Εμπιστευόμαστε τη δύναμή μας. Αξιοποιούμε την εμπειρία μας. Η μόνη άμυνά μας είναι η ταξική αντεπίθεση», σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Χριστίνα Αγγελονίδη.


Πηγή:Ριζοσπάστης

Για τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πρόβλημα της διαφθοράς


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ερωτηθείς στη βουλή για τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πρόβλημα της διαφθοράς, δήλωσε:Ο περιορισμός της διαφθοράς απαιτεί έργα και όχι λόγια. Εμείς θα συμμετάσχουμε στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, θα ακούσουμε και φυσικά θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας.


Κ.Κ.Ε-Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων


Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, για να συζητηθεί το θέμα της διαφθοράς - διαφάνειας, στοχεύει στον αποπροσανατολισμό του λαού από τον πόλεμο που κάνει η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά και στα άλλα δικαιώματά του, στις εργασιακές σχέσεις, ακόμα και για να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων. Σκόπιμα επιλέγει η κυβέρνηση ένα θέμα, όπως τη διαφθορά που είναι υπαρκτή, για να παραπλανήσει τους εργαζόμενους.
Τίποτα δεν πρόκειται να προκύψει από τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων. Η ευρωπαϊκή και η γενικότερη εμπειρία αποδείχνει ότι υπάρχουν και αποφάσεις κοινοβουλίων κατά της διαφθοράς, αλλά η διαφθορά πολιτικών και κομμάτων συνεχίζεται και γιγαντώνεται.


Τριετές πάγωμα μισθών στο Δημόσιο εξετάζει τώρα η κυβέρνηση


Ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για την περικοπή των δαπανών του δημοσίου, αλλαγές στη φορολόγηση και άλλες διαρθρωτικά μέτρα πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα, κυρήσσοντας την έναρξη του εθνικού κοινωνικού διαλόγου. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι το τριετές πάγωμα μισθών στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η κυβέρνηση μετρά τις αντιδράσεις που ήδη προκαλούν οι προτάσεις για την περικοπή του 14ου μισθού, δηλαδή του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας, στους δημοσίους υπαλλήλους και διαμορφώνει εναλλακτικά σενάρια μέτρων που θα οδηγούν σε περικοπές αποδοχών για τους υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους.

Τη Δευτέρα το απόγευμα αναμένεται να δοθεί το στίγμα των μέτρων από τον πρωθυπουργό, κατά την επίσημη έναρξη του εθνικού κοινωνικού διαλόγου που θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο. 
Κατά τις πληροφορίες, η εναλλακτική πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να «παγώσουν» για τρία χρόνια οι μισθοί στο Δημόσιο και ταυτόχρονα να γίνουν δραστικές περικοπές στις πολλαπλές αμοιβές στελεχών του Δημοσίου (συμμετοχή σε φορείς, οργανισμούς κ.α.). 
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου επιμένει στην πρόταση για πάγωμα των αποδοχών άνω των 2.000 ευρώ μηνιαίως (παρ' ότι και αυτή η εκδοχή προκαλεί αντιδράσεις) και ταυτόχρονα θέλει να τεθεί «πλαφόν» στο σύνολο των αμοιβών που μπορεί ένας εργαζόμενος να εισπράττει από το Δημόσιο. 
Στην πρόταση αυτή εκτιμά ότι θα βρει σύμφωνη και την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς τα μέτρα αυτά είχαν περιληφθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που είχε υποβληθεί τον περασμένο Ιούνιο στις Βρυξέλλες.

Πηγή:www.in.gr

H ζαρντινιέρα μας κυβερνάει-Ε.Ε.Κ



Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την Αστυνομία, οι «προστάτες» εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση με τις μηχανοκίνητες ορδές της Ομάδας Δέλτα ενάντια στους διαδηλωτές και ιδιαίτερα στο μπλοκ του ΕΕΚ στην Πλατεία Συντάγματος με παρολίγον μοιραίο θύμα μια αγωνίστρια του αντιδικτατορικού κινήματος και στέλεχος του ΕΕΚ, την συντρόφισσα Αγγελική Κουτσουμπού.

Εντελώς απρόκλητα, με επικεφαλής ένα μοτοσικλετιστή της Ομάδας Δέλτα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στο μπλοκ του ΕΕΚ κι άρχισαν να ξυλοκοπούν τους πάντες με αποτέλεσμα 5 σύντροφοι, πέραν της σ. Αγγελικής, να πάνε νοσοκομείο με κατάγματα στα χέρια και θλάσεις στο κρανίο.. Ενώ η σ. Αγγελική έπεφτε αιμόφυρτη και αναίσθητη στο έδαφος, τα χτυπήματα από τα γκλομπ έπεφταν βροχή. Μόλις ο ιατρός Δημήτρης Γεωργίου έσκυψε να της δώσει πρώτες βοήθειες και δήλωσε την ιδιότητά του ο μοτοσικλετιστής φονιάς τον φιλοδώρησε με χτύπημα του γκλομπ στο κεφάλι και το μπράτσο, ξαποστέλνοντας κι αυτόν στο νοσοκομείο. Την αγριότητα του εν λόγω «προστάτη» το δείχνουν τα τραύματα στην σ. Αγγελική: με την μοτοσικλέτα της τσάκισε τον ώμο (συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας) και προκάλεσε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση( υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, όπως έδειξε η αξονική τομογραφία). Όταν ο σ. Σάββας Μιχαήλ, γραμματέας του ΕΕΚ και γιατρός ο ίδιος απαίτησε από τους επικεφαλής της επίθεσης να έρθει ασθενοφόρο για να μην πεθάνει η συντρόφισσα, εξυβρίστηκε χυδαία κι απωθήθηκε βίαια, ενώ ο επικεφαλής της επίθεσης των ΜΑΤ έλεγε σε ένα παρευρισκόμενο φωτορεπόρτερ που ζήτησε το ίδιο «Γιατί να έλθει ασθενοφόρο, για να το κάψουν οι αναρχικοί;» Το ασθενοφόρο τελικά ήρθε μετά ημίωρο περίπου λόγω των αστυνομικών μπλόκων.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Ιδού τώρα τι δήλωσε σχετικά και κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής: «Ήταν ατύχημα. Ήδη ο μοτοσικλετιστής έχει επισκεφτεί την κυρία που τραυματίστηκε. Κάλεσε ο ίδιος ασθενοφόρο, ζήτησε συγνώμη και το θέμα έχει λήξει εκεί».
Ψέμα πρώτο: Δεν ήταν ατύχημα αλλά δολοφονική επίθεση, όπως όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες και τα φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν. Γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βιάζεται να βγάλει αθωωτική δικαστική απόφαση, πριν καν έρθει στο δικαστήριο η μήνυση που καταθέτουμε;

Ψέμα δεύτερο: Από το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου τα ραδιόφωνα λέγανε ότι ο «μοτοσικλετιστής έχει επισκεφτεί την κυρία και ζήτησε συγνώμη», ενώ αυτός εμφανίστηκε κατ’ εντολήν των ανωτέρων του το απόγευμα της ίδιας μέρας. Εξάλλου ήταν γνωστό στις αρχές ότι το ΕΕΚ είχε τον αριθμό της μοτοσικλέτας κι η ταυτότητά του δεν ήταν άγνωστη.
Ψέμα τρίτο: Ο «μοτοσικλετιστής» δεν κάλεσε το ασθενοφόρο. Το κάλεσε το ΕΕΚ, ενώ οι υπεύθυνοι της μηχανοκίνητης επίθεσης αρνήθηκαν να το κάνουν παρά τις επίμονες απαιτήσεις μας.

Ψέμα τέταρτο: Το θέμα δεν έχει λήξει ούτε δικαστικά- κατατίθεται μήνυση- ούτε ηθικά ούτε πολιτικά με μια υποκριτική συγνώμη για να βγει λάδι κι ο δράστης κι οι ηθικοί αυτουργοί, πρώτα-πρώτα ο ίδιος ο Χρυσοχοϊδης κι όσοι στείλανε τις μοτοσικλέτες πάνω στο πλήθος, εκσυγχρονίζοντας το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη σε δίτροχο.

Ένα ανάλογο ψέμα διέδωσαν τα παπαγαλάκια του υπουργείου για την επίσκεψη του υφυπουργού Βούγια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και την υποτιθέμενη «επίσκεψή» του στην σ. Κουτσουμπού. Η αλήθεια είναι ότι ο υφυπουργός δεν έγινε δεκτός αλλά αποπέμφθηκε από τον ίδιο τον γραμματέα του ΕΕΚ από το χειρουργικό ιατρείο όπου δίνονταν πρώτες βοήθειες στην σ. Αγγελική, με την επισήμανση : « Εσείς είσαστε με τους θύτες, εμείς είμαστε θύματα, δεν δεχόμαστε την υποκρισία σας. Η ζαρντινιέρα μας κυβερνάει ακόμα».
Με το όργιο καταστολής, τις 850 προαγωγές, τις διώξεις για κακούργημα με τον κουκουλονόμο Δένδια, τις δολοφονικές επιθέσεις των Ζητάδων και Δελτάδων, η κυβέρνηση Παπανδρέου-Χρυσοχοϊδη- Τρισέ-Γιούνγκερ, στις πρώτες εβδομάδες της ύπαρξής της, έσκαψε ένα μεγάλο πολιτικό λάκκο ανάμεσα σ’ αυτήν και τον λαό. Πιστεύει ότι η σπρωξιά της οικονομικής χρεοκοπίας, και της αντιλαϊκής πολιτικής που απαιτούν οι «αγορές», η ΕΕ, το ΔΝΤ δεν θα την ρίξουν στον λάκκο που η ίδια ετοιμάζει; Θα την σώσουν τα παράσημα του Εφ Μπι Άι στον Χρυσοχοϊδη;



Ήρθαν για να μείνουν...

Η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν θα χρειαστεί μερικά χρόνια, δήλωσε από το Αφγανιστάν ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, λέγοντας ότι οι αφγανικές δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν με τη στρατολόγηση περισσότερων στρατιωτών για να αναλάβουν την ασφάλεια της χώρας. «Αναμένουμε ότι θα είναι μια διαδικασία μερικών ετών, τώρα απομένει να δούμε αν θα πρόκειται για τρία χρόνια, δύο χρόνια ή τέσσερα χρόνια», σημείωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Η μεταβίβαση της ασφάλειας στις αφγανικές δυνάμεις από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα γίνει κατά επαρχία, καθώς θα αυξάνεται η δύναμη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας για να μπορεί να αντιμετωπίσει τους Ταλιμπάν, προσέθεσε. Ο Χ. Καρζάι σημείωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας του θα μπορούν να ηγηθούν του αγώνα στις επικίνδυνες περιοχές της χώρας σε δύο χρόνια και θα μπορούν να αναλάβουν την συνολική ευθύνη για την ασφάλεια σε πέντε χρόνια. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα χρειαστούν 15 χρόνια πριν καταφέρει το Αφγανιστάν να πληρώσει το κόστος των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα του ότι οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά την Καμπούλ. Ο Ρ. Γκέιτς κάλεσε τον Χαμίντ Καρζάι να κάνει βήματα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, τόνισε, ωστόσο, ότι αρκετοί από τους τωρινούς υπουργούς δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν.





Πηγή:ΧΑΡΑΥΓΗ

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον-Διονύσης Τσακνής



Κίνα... η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία


Κινέζος εργάτης ωθεί ένα κάρο περνώντας ανάμεσα σε ακινητοποιημένα από το κυκλοφοριακό κομφούζιο αυτοκίνητα, στην επαρχία Guangdong στη Νότια Κίνα. Η παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους ενώ οι πωλήσεις άγγιξαν σε αριθμό το 1 εκατομμύριο δίνοντας στη Κίνα τον τίτλο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή:www.ethnos.gr

ΠΑ.ΣΟ.Κ=Πανελλήνια Σοσιαλιστική Κρίση !

ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
CITY PRESS
Γρηγοριάδης Κώστας-Ριζοσπάστης

Πήγε να δει τους...βασανισμένους Τούρκους


Αυτός ο μπαγάσας ο Ερντογάν,πρέπει να είναι πολύ πειστικός. Δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση του για τους "130.000 μουσουλμάνους της Θράκης που υποφέρουν" και ο Ομπάμα με το ένα χέρι του έδινε μαντίλι να σκουπίσει τα δάκρυά του και με το άλλο έπαιρνε τηλέφωνο κι έδινε εντολή να ...πεταχτεί κάποιος να δει αυτούς τους έρμους που υποφέρουν!Ένα 24ωρο μετά από τη συνάντηση Ομπάμα-Ερντογάν,έσκασε μύτη πρωί-πρωί στη Ξάνθη,ο πρόξενος της Υπερδύναμης,Ρόμπερτ Κίνγκ! Δεν πήγε σε κανένα γραφείο,νομάρχη,δημάρχου, κάποιου δημόσιου παράγοντα βρε αδελφέ,να πιει ένα καφεδάκι. "Καρφωτός" στο ψευδομουφτή και σε δυο "σκληρά καρύδια" της αυταποκαλούμενης τουρκικής μειονότητας,πήγε. Μετά από τις συναντήσεις που είχε ,πήρε τη φωτογραφική του μηχανή και πήγε να τραβήξει φωτογραφίες ένα τζαμί ,το οποίο πριν από περίπου τρεις μήνες,είχε καεί! Πολλές οι συμπτώσεις ε;



Πηγή:www.topontiki.gr