Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Metaman : κρατούμενος μέταμαν

κρατούμενος μέταμαν

μεγέθυνση
about



-τι είναι μεταμαν
;

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ .Συγκεντρώσεις αύριο Παρασκευή για την 8η Μάρτη - Προπύλαια 6 μ.μ.

Τιμάμε τις εργαζόμενες και τους αγώνες τους



Με στόχο να φτάσει πλατιά στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων τοκάλεσμα για τον αγωνιστικό εορτασμό της 8ης Μάρτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ υλοποιούν πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων.
Στην Αθήνα, η δράση αυτή θα κορυφωθεί με το συλλαλητήριοπου οργανώνουν οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η εγκληματική δράση είναι η μία όψη της ναζιστικής οργάνωσης. Η άλλη είναι οι υπηρεσίες τους στην άρχουσα τάξη, ο χυδαίος αντικομμουνισμός και η οργάνωση ταγμάτων εφόδου εναντίον του λαϊκού κινήματος.

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη 2013 Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη 2013



Η ΚΕ του ΚΚΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας χαιρετίζει όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις άνεργες, τις μετανάστριες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Χαιρετίζει αυτές που απεργούν με τα Σωματεία τους, παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις των αγωνιστικών γυναικείων οργανώσεων, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών στη χώρα μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Δεν ξεχνάμε ποιος ήταν ο Καραμανλής. Η Αριστερά οφείλει να έχει και μνήμη και αξιοπρέπεια.


Ώστε λοιπόν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «αφουγκράστηκε τις νέες δημοκρατικές ανάγκες και κυρίως την ιστορική ανάγκη να οικοδομηθεί στη χώρα μια σταθερή δημοκρατική νομιμότητα...».



Ισιδωρόπουλος, Κουμής, Κανελλοπούλου, Βασιλακοπούλου... Νόμος 330 για τον περιορισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, Νόμος 815 για τα πανεπιστήμια (τότε που ο «εθνάρχης» αποκαλούσε τους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος «αριστεροχουντικούς»)...

Η ΟΛΜΕ για τα γεγονότα της Ιερισσού: "Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τους μαθητές μας".


Καταγγελία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Ιερισσό



Ολόκληρη η καταγγελία

Στην Ιερισσό δεκαπεντάχρονοι μαθητές του Λυκείου καλούνται στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται μαθητές στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.

ΚΚΕ για το όργιο αυταρχισμού στην Ιερισσό Χαλκιδικής: Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία των κατοίκω


Σε ανακοίνωσή του για το όργιο τρομοκρατίας και την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Από το πρωί σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές.

Πολύμορφες εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.


Πολύμορφες εκδηλώσεις πραγματοποιούν τις επόμενες ημέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, με θεματολογία που αφορά την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του Σοσιαλισμούμε αφορμή την παρουσίαση του δεύτερου μέρους της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό», την προσφορά της Οχτωβριανής Επανάστασης και τη δράση και την προσφορά της ΕΠΟΝ με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ίδρυσή της.

Ακόμη πραγματοποιούνται εκδηλώσεις- συζητήσεις για τις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που θα πολλαπλασιαστούν μέχρι το Συνέδριο του Κόμματος που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Απρίλη.

«... ήταν χαζά και έψηναν και έπιναν μέσα στο σπίτι... »Απάνθρωπη η δεξιά ΔΑΠ-ΝΔΦΚ .Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος...


Παρακαλούμε την προσοχή σας:


Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Τρικάλων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) κατέθεσε ψήφισμα με αφορμή το θάνατο των σπουδαστών στη Λάρισα στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με μαγκάλι.
Το ψήφισμα αφορούσε στην καταδίκη της πολιτικής που εφαρμόζεται και ευθύνεται για την τραγωδία με τους πέντε σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας.

Επίσκεψη της Αλ. Παπαρήγα σήμερα στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί την πρεσβεία της Βενεζουέλας.



Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη, στις 13:30, την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, όπου θα υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Σε επταήμερο εθνικό πένθος η χώρα.Η Βενεζουέλα θρηνεί για τον Τσάβες.


 Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους του Καράκας στη Βενεζουέλα προκειμένου να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον χαμό του ηγέτη Ούγκο Τσάβες. Η χώρα κηρύχθηκε σε επταήμερο εθνικό πένθος και ήδη καταφτάνουν εκεί ηγέτες χωρών που είχαν στενές φιλικές σχέσεις με τον κομαντάντε για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Στους δρόμους του Καράκας ο σορός του


Χθες, ο Τσάβες άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία δύο χρόνια. Η σορός του ηγέτη εκτέθηκε στη Στρατιωτική Ακαδημία, όπου θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα έως την Παρασκευή, οπότε και θα τελεστεί η κηδεία.

Ήδη στο Καράκας έχουν φτάσει η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ, ο Έβο Μοράλες της Βολιβίας και ο Χοσέ Μουχίκα της Ουρουγάης.

Κοινή Ανακοίνωση του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας για το λεγόμενο «Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας».


ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ «ΜΠΙΖΝΕΣ» ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ «ΒΙΤΡΙΝΑ» ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 


Το ΚΚ Ελλάδας και το ΚΚ Τουρκίας καλούν τους λαούς των δύο χωρών μας να δούνε πίσω από το «βιτρίνα» του λεγόμενου «Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας» και των συμφωνιών που υπογράφονται από τις δύο κυβερνήσεις. Πίσω από εκεί θα δούνε δύο πράγματα: από τη μια τα κοινά σχέδια μερίδας Ελλήνων και Τούρκων καπιταλιστών για την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, και από την άλλη το σκληρό ανταγωνισμό των μονοπωλιακών ενώσεων για τα μερίδια των αγορών, τα κοιτάσματα του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο, τους δρόμους μεταφοράς αυτού του πλούτου και γενικότερα των εμπορευμάτων.