Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

"Ρίζες" : Στήνει το «ακροδεξιό» του κόμμα και ο Μπαλτάκος.

Αναδιατάξεις σημειώνονται στα «δεξιά της δεξιάς», άλλο ένα πεδίο αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.


Οπως ανακοίνωσε χτες στο «STAR», ο πρώην γγ της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκος (αποπέμφθηκε από τη θέση όταν δημοσιοποιήθηκαν επαφές του με χρυσαυγίτες), ιδρύει κόμμα με το όνομα «Ρίζες».
Το νέο κόμμα θα το φτιάξει, όπως δήλωσε, μαζί με τις Ενοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και την Εκκλησία. Κατονόμασε μάλιστα τους Χρ. Ζώη(πρώην ΝΔ) και Β. Καπερνάρο (πρώην ΑΝΕΛ) ως συμφωνούντες με την κίνηση αυτή. Πρόσθεσε ότι θα συνεργαζόταν με οποιονδήποτε έχει «πατριωτικές» και «εθνικές» θέσεις και ότι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει ένα «δεξιό - σκέτο δεξιό, όχι κεντροδεξιό - κόμμα».

Απόσπασμα για τις πολιτικές εξελίξεις από την παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, στην Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.


Δημήτρης Κουτσούμπας




«Επιβεβαιώνεται ότι και σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και στη φάση της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης, με τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό.
Όλα τα μείγματα διαχείρισης που προτείνουν οι εταίροι - Κομισιόν,  ΕΚΤ, ΔΝΤ - και οι συνεταίροι τους στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι από χέρι κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα, αφού το μόνο που με συνέπεια υπηρετούν όλοι τους είναι η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, με το λαό να στενάζει, περιμένοντας τις ερχόμενες εκλογές.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό, Τρίτη 2/12 - Μοναστηράκι (6μμ).

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό την Τρίτη 2/12 και ώρα 18:00 στο Μοναστηράκι.

Απαιτεί την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.