Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα του ΚΚΕ στο λαό για τη νέα χρονιά.



Το ΚΚΕ γνωρίζει πολύ καλά πόσο σκληρά δοκιμάζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, όμως δεν μπορεί να της δώσει λόγια παρηγόριας και ελπίδες για εύκολες λύσεις γιατί τέτοιες δεν υπάρχουν και μπροστά της βρίσκονται ακόμα σκληρότερες δοκιμασίες και μάχες. Το 2012 θα κριθούν πολλά. Ή η εργατική τάξη μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα αντεπιτεθούν με την οργάνωση, τη συμμαχία τους, στα κόμματα, στους μηχανισμούς που υπηρετούν τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, σφραγίζοντας  τις εξελίξεις ή αυτοί θα γυρίσουν το λαό πολλές δεκαετίες πίσω.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ :ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.


Οι απεργοί εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. πήραν την απόφαση να περάσουν το κατώφλι του καινούργιου χρόνου στο εργοστάσιο όπου εδώ και δύο περίπου μήνες δίνουν τον αγώνα  τους ενάντια στις δραστικές περικοπές των αποδοχών τους, στην ελαστικοποίηση της εργασίας τους, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις απολύσεις. Ο αγώνας τους έχει προσλάβει εμβληματικές διαστάσεις για όλη την εργατική τάξη της χώρας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ :«Στόλισαν» χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χαράτσια.



Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χαράτσια της ΔΕΗ στόλισαν χτες το πρωί, στον πεζόδρομο απέναντι από τον ηλεκτρικό του Αμαρουσίου, μέλη του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών(μέλος ΟΓΕ) και των Επιτροπών Αγώνα της περιοχής, με σκοπό να ενημερώσουν το λαό της περιοχής για τους πρακτικούς τρόπους άρνησης πληρωμής των χαρατσιών μέσω ΔΕΗ για τα ακίνητα.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία ιατρικών συλλόγων, νοσοκομειακών γιατρών και γιατρών του ΙΚΑ.



Η κυβέρνηση, όπως και σε τόσα άλλα ζητήματα, εγκληματεί κυριολεκτικά σε βάρος της υγείας του λαού, των ασφαλισμένων, αλλά και σε σημαντικό βαθμό σε βάρος ενός μεγάλου μέρους γιατρών και φαρμακοποιών. Στήνει τον λεγόμενο ΕΟΠΠΥ να λειτουργήσει από την 1η του μήνα, χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του, - ανεξάρτητα από το ότι εμείς είμαστε και εναντίον της ίδιας της συγκρότησής του - χωρίς να έχει χρήματα, χωρίς να έχει αποθεματικά, χωρίς να μπορεί να παράσχει ουσιαστικές υπηρεσίες.
Προσπαθεί να μεταφέρει ένα μεγάλο κόστος της Υγείας στις πλάτες του λαού, που όμως αυτή τη φορά δεν μπορεί να το αναλάβει, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια λόγω της γενικότερης πολιτικής, όπως δεν μπορεί να το αναλάβει και ένα μέρος των γιατρών και των φαρμακοποιών.
Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός, των οργανώσεων των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων, των φαρμακοποιών, των γιατρών.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ερευνητικής γεώτρησης στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.



Ως ΑΚΕΛ χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανακοίνωση ύπαρξης σημαντικής ποσότητας υδρογονανθράκων στο οικόπεδο «Αφροδίτη» που βρίσκεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Η σημερινή μέρα, χωρίς κανένα στοιχείο υπερβολής, μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ως ιστορική για την Κύπρο και το λαό μας στο σύνολο του. Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.



Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 9,2%, έρχονται σε μια περίοδο όπου η μνημονιακή πολιτική ωθεί την πλειοψηφία της κοινωνίας σε χρεοκοπία. Ενώ οι αυξήσεις σε όλες τις τιμές των προϊόντων είναι μεγάλες, οι φορολογικές επιβαρύνσεις γίνονται δυσβάσταχτες και τα επιβαλλόμενα αντισυνταγματικά χαράτσια απειλούν, ιδιαίτερα, τους πιο φτωχούς ακόμη και με διακοπή του ρεύματος, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους δεν δικαιολογούνται από καμία πλευρά.