Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για το κέντρο της Αθήνας


Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, είναι απόρροια της αποτυχημένης πολιτικής του Δήμου και της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς. Το κέντρο της Αθήνας διαλύεται επί της ουσίας και υποβαθμίζεται συνεχώς ακριβώς επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις με  αλλαγές χρήσης γης έδιωξαν την κατοικία από το κέντρο της πόλης και τώρα προτείνουν να μεταφερθούν στην περιφέρεια οι κεντρικές πολιτικές υπηρεσίες μετατρέποντας το κέντρο σε αποστειρωμένη φρουρούμενη αγορά.

Ο Γιάννης Δημαράς πολύ κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ



Ο Γιάννης Δημαράς, πρόεδρος του κόμματος “Άρμα Πολιτών” βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για κοινή κάθοδο του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά τις φήμες που τον φέρουν να φλερτάρει με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του zoomnews.gr, ο Γιάννης Δημαράς,

Προκήρυξη του "Ξ"-Κρίση κι επιθέσεις χωρίς τέλος! Ιστορικά καθήκοντα για την Αριστερά!




Το δεύτερο μνημόνιο, που υποτίθεται θα μας σώσει με το νέο δάνειο των 130 δις €, ολοκληρώνει την καταστροφή που συντελείται εδώ και δύο χρόνια. Η ανεργία έχει ξεπεράσει ήδη το 1.000.000 και το 21%, επίσημα! Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος – 51% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που πάντα υποτιμούν την πραγματικότητα! Και όσοι θα έχουν δουλειά στην μνημονιακή έρημο θα αμείβονται με 490 € περίπου στην καλύτερη περίπτωση, κι αν είναι κάτω των 25 με 430 € – αν και εφόσον έχουν πλήρη απασχόληση! Έτσι η πλειοψηφία, που θα έχει μερική απασχόληση θα αμείβεται με 200 - 300 € τον μήνα!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Συνεχίζονται οι απεργίες στο δημόσιο τομέα.


Απεργούν και διαδηλώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Γερμανία.

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι προειδοποιητικές απεργίες στο δημόσιο τομέα με τους εργαζόμενους να διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές τους μετά από μία δεκαετία λιτότητας, στασιμότητας, ακόμη και μείωσης των αποδοχών τους, απώλειας θέσεων εργασίας και απλήρωτων υπερωριών.
Λιτότητα και συρρίκνωση αποδοχών και δικαιωμάτων, που έχει συμβάλλει στη διεύρυνση της ανισότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης προκειμένου να καταστεί η «Γερμανία παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη», δηλαδή το κεφάλαιο, και η οποία επιβλήθηκε με τη συνέργεια των εργοδοτικών συνδικάτων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Δασών.: Προστασία των δασών προϋποθέτει να είναι λαϊκή περιουσία.


Σε ανακοίνωση για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Δασών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η δημόσια δασική περιουσία βρίσκεται στο στόχαστρο των επιχειρηματικών ομίλων ως διέξοδος στην κερδοφορία τους. Γι' αυτό η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προωθεί την κατάργηση και τη χαλάρωση των όποιων προστατευτικών διατάξεων, την κατάργηση του τεκμηρίου κυριότητας υπέρ δημοσίου, που ισχύει σ' αυτά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Με ρυθμό πολυβόλου τους τελευταίους μήνες έχουν περάσει διατάξεις με τις οποίες:

Δ. Παπαδημούλης: «Εκπρόσωπος τοκιστών και σουλατσαδόρων ο κ. Δασκαλόπουλος και όχι βιομηχάνων».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στη Βουλή, αναφερόμενος στην οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος εναντίον της αριστεράς είπε, μεταξύ άλλων, τα έξης:

«Ο κ. Δασκαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων έθεσε το δίλημμα Ευρώπη ή χάος και ότι τάχα ο κ. Δασκαλόπουλος, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι η Ευρώπη και όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους είναι το χάος.
Μίλησε, επίσης, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) : Αντιδράσεις για τη ΝΑΤΟική παρουσία.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)  

Πικετοφορία διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά των ΝΑΤΟικών φορτίων προς το Αφγανιστάν μέσω της πόλης του Ουλιάνοφσκ πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) στην εν λόγω πόλη - γενέτειρα του Λένιν. Επιπλέον, στις 20 Μάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΡΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα στην οποία αναφέρεται: «Το ΚΚΡΟ καταδικάζει την πρόθεση της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να δημιουργήσει μια μόνιμη ξένη στρατιωτική παρουσία στην καρδιά της Ρωσίας και απαιτεί να σταματήσει η εφαρμογή αυτού του σχεδίου που αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας».

Γκάλοπ της VPRC που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα». Ν.Δ. 22,5 % -Κ.Κ.Ε 12,5 % -ΠΑ.ΣΟ.Κ 12,5 %-ΣΥ.ΡΙΖ.Α 12 %-ΔΗ.ΑΡΙ.11,5 %-ΑΝΕΞΑΡ.ΕΛΛΗΝΕΣ 11 %.Σχόλιο του Red Star.


Δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα»

Με την υπενθύμιση ότι η VPRC και η Public Issue κάνουν εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος βάση μιας πρόθεσης ψήφου που δεν μας την φανερώνουν ποτέ έχομε τα ακόλουθα αποτελέσματα :



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ανίσχυρη αστική κυβέρνηση σημαίνει ισχυρός λαός που θα της κάνει τη ζωή δύσκολη.Σε μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Από τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα 


Προσθέτοντας έναν ακόμα γερό «κρίκο» στην «αλυσίδα» του αγώνα, χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και μεγαλύτεροι, πήραν θέση χτες βράδυ στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Την ώρα που μέσα στη Βουλή συζητιόταν η νέα δανειακή σύμβαση, με την οποία η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η τρόικα και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας επιδιώκουν να δέσουν χειροπόδαρα τον λαό για τα επόμενα τριάντα χρόνια, έξω απ' τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος ο λαός του λεκανοπεδίου -και την ίδια ώρα σε δεκάδες πόλεις της χώρας χιλιάδες άλλοι άνθρωποι του μόχθου-, διατράνωναν με στεντόρεια φωνή: «Οχι στη δανειακή σύμβαση - Δεν θα ζήσουμε με αλυσίδες»! Δεν συναινούμε, δεν υποχωρούμε: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά»!

Συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στην πλατεία Συντάγματος : Τι είπε η Αλέκα Παπαρήγα.


Συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στην πλατεία Συντάγματος




«Η σύγκρουση είναι εφ' όλης της ύλης», καθώς σε αυτές τις εκλογές, «συγκρούονται δύο στρατηγικές: Αυτή των συμφερόντων του κεφαλαίου και των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου», τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε οπαδούς του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «εμείς οι κομμουνιστές έχουμε ευθύνη ως την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες να είμαστε παντού όπου οι εργαζόμενοι απειλούνται με τις ατομικές συμβάσεις, με μειώσεις μισθών, με πείνα και φτώχεια, εκεί που αναπτύσσεται η εργοδοτική τρομοκρατία και η προβοκάτσια».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συνάντηση Σαμαρά-Χρυσοχοίδη.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ 

Η συνάντηση Χρυσοχοίδη- Σαμαρά εγγράφεται στην κοινή στρατηγική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δημαγωγικής σύνδεσης της εγκληματικότητας με τη μετανάστευση και της προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών από τις πολιτικές εξαθλίωσης που από κοινού ψηφίζουν.
Δεν μπορούν παρόλα αυτά να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για τη συνειδητή γκετοποίηση και εγκατάλειψη των γειτονιών της Αθήνας στην ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων με την ανοχή ή και τη διαπλοκή της αστυνομίας, την κερδοσκοπία στα ακίνητα, την έλλειψη δομών κοινωνικής πρόνοιας και στήριξης των αστέγων, των τοξικομανών και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, την έξαρση της φτώχειας και της ανεργίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής.

Του Νίκου Μπογιόπουλου - ΚΙ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ...ΔΕΥΤΕΡΟΣ!


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Δε θα εμπλακούμε στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.
Δε θα πάρουμε θέση αν πρόκειται για "μαϊμού» - ψηφοφορίες" όπως είπε ο Κουκουλόπουλος (σ.σ.: το θυμήθηκε με μόλις... 8 χρόνια καθυστέρηση) για την ψηφοφορία που εξέλεξε πρόεδρο τον Παπανδρέου το 2004.
Δε θα μπούμε στις εσωτερικές τους αλληλοκαταγγελίες περί «περιφερόμενων ψηφοφόρων», περί «εσωκομματικού στρατού» ή περί διπλο-τριπλοψηφιών.
Θα αρκεστούμε στα στοιχεία που οι ίδιοι δίνουν και θα τα θεωρήσουμε ειλικρινή (σ.σ.: άλλωστε είναι παροιμιώδης η φιλαλήθειά τους...).