Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας αναφέρονται τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νέα "μαύρη" λίστα προσώπων, που κατέχουν δημόσια αξιώματα στη Ρωσία και στους οποίους επιβάλλει κυρώσεις με την αιτιολογία της εμπλοκής τους στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Μεταξύ των "τιμωρημένων" από την ΕΕ είναι κι ο Βαλέρι Ράσκιν, βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας κι αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ.

Με βήματα σταθερά συνεχίζουμε τις πολιτιστικές παρεμβάσεις του ταξικού κινήματος.

Για να συμβάλλουμε στο ν' ανθίσει το τραγούδι στα χείλη της εργατικής τάξης. 

Για να σμίξουμε τις φωνές, τις γλώσσες και τους πολιτισμούς Ελλήνων και μεταναστών προχωράμε στη συγκρότηση και οργάνωση εργατικής χορωδίας.
 Συνεχίζουμε τα μονοπάτια που ανοίξαμε με τη δημιουργία της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ και που φέτος θα παρουσιάσει "τις γειτονιές του κόσμου" του Γιάννη Ρίτσου στις 5 Απρίλη.
 Καλούμε τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές αλλά και όσους αγαπούν το εργατικό τραγούδι και στηρίζουν τη δράση του ταξικού κινήματος να ενημερώσουν τα μέλη και τους φίλους.

ΚΚΕ: Ερώτηση για τον υποσιτισμό των μαθητών


Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών ζητάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης,Νίκος Καραθανασόπουλος,Γιάννης Γκιόκας, Ελένη Γερασιμίδου και Λιάνα Κανέλλη με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Θέμα: Για τον υποσιτισμό των μαθητών.

Διαμάντω Μανωλάκου - Η αντιλαϊκή πολιτική για την αγροτιά συνεχίζεται και με τη νέα κυβέρνηση

 
Phasma







Η κυβέρνηση άλλαξε, όμως, συνεχίζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές, αφού οι δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ είναι δεδομένες, δεν αμφισβητούνται, δε διαπραγματεύονται, όπως ειπώθηκε πολλές φορές και καθαρά από τα νέα κυβερνητικά χείλη. Συνεπώς, η προσπάθεια από ΜΜΕ και κυβέρνηση είναι να συντηρηθεί σε λαϊκές μάζες η απατηλή ελπίδα, γιατί αυτό συμφέρει σήμερα το κεφάλαιο για τη διαχείριση της εξουσίας του σε πολιτικό επίπεδο.

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι-Ξελασπώστε το μέλλον

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι


Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του έτσι νέτο-σκέτο αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς.

Από τα βράγχια, κομσομόλε, άρπαξέ το !
Απ' την ουρά του, πιονιέροι, εσείς.
Η κομμούνα δεν είναι μια βασιλοπούλα του παραμυθιού, που λες, για να την ονειρεύεσαι τις νυχτιές.
Μέτρησε, καλοσκέψου, σημάδεψε και τράβα, βήματα τα βήματα, έστω και πάνω σε μικροζητήματα.
Δεν είναι μόνον ο κομμουνισμός στη γη, στα κάθιδρα εργοστάσια εκείνα.
Είναι και μες στο σπίτι, στο τραπεζάκι μπρός, στις σχέσεις, στη φαμίλια, στην καθημερινή ρουτίνα.
Εκείνος κει, που ολημερίς τριζοβολάει βλαστήμιες σαν κάρο κακογρασωμένο, εκείνος που,σαν ολολύζει η μπαλαλάικα χλωμιάζει ευθύς, αυτός το μπόι του μέλλοντος δεν το ‘χει φτασμένο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ-Λ ΚΚΕ: Κλειστά χαρτιά, υπόγειες συναλλαγές και κομματικοί υπολογισμοί για τον επόμενο Πρόεδρο


Με παρασκηνιακές συνεννοήσεις και συναλλαγές, σε κλίμα μυστικοπάθειας, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για Πρό­εδρο της Δημοκρατίας. H διαδικασία εκλογής με­τατέθηκε για τις αρχές της εβ­δο­μάδας, ωστόσο η προεδρολογία διογκώνεται, καθώς η κυβέρνηση δεν βάζει τέλος στα σενάρια και στην ονοματολογία, δεν ανακοινώνει, ούτε επιβεβαιώνει επισήμως το όνομα του Προέδρου που προτείνει.
Τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι, περισσότερο για να θολώνουν το τοπίο, περιλαμβάνουν από τον σκηνοθέτη Κ. Γαβρά και τη βυζαντινολόγο Ε. Γλύκατζη- Αρβελέρ μέχρι τον Αναστάσιο, Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, ενώ διοχετεύονται πιο εντατικά στον Τύπο πληροφορίες που θεωρούν επι­κρατέστερο "όνομα" τον Δ. Α­βρα­μόπουλο, χωρίς να αποκλείουν είτε τον Κ. Καραμανλή είτε και τον Π. Παυλόπουλο ή άλλους.