Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - Να γίνει βήμα συσπείρωσης σε ταξική κατεύθυνση -Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα

ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Να γίνει βήμα συσπείρωσης σε ταξική κατεύθυνση
Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε» τονίζει το πανό (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στα Γιάννενα)

Η καρατόμηση των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει και η υπονομευτική τακτική της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ επιβάλλουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο όχι απλά να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιτυχία της αυριανής απεργίας αλλά, συνολικά, για να δυναμώσει η οργάνωσή τους σε ταξική κατεύθυνση. Να ενισχυθεί ο συντονισμός με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα κόντρα σε όσους θέλουν την εργατική τάξη διασπασμένη, απέναντι σε όσους ενιαία σκάβουν το λάκκο της.


Σημαντικό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσει η μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις. Οι οποίες καλούν ταυτόχρονα τους απεργούς να σμίξουν και να διαδηλώσουν μαζί με τα παιδιά τους, τους φοιτητές και μαθητές που μαζί με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων ετοιμάζουν, επίσης αύριο, αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια με τα οποία επιταχύνεται η παράδοση της γνώσης στον πλήρη έλεγχο των πολυεθνικών.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την οικονομία

«Συνειδητά και τα δύο κόμματα περιορίζουν τη συζήτηση γύρω από το μνημόνιο. Για το αν μπορούσε κανείς να το αποφύγει ή αν μπορούσε αυτό να ήταν καλύτερο. Θέλουν να βγάλουν λάδι τη στρατηγική και των δύο κομμάτων η οποία συνέβαλε και στην όξυνση της κρίσης και στην λήψη μέτρων με τη μορφή μνημονίου.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ακόμα και αν δεν είχαμε το μνημόνιο, η απελευθέρωση της αγοράς, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όλα αυτά θα γίνονταν, απλώς θα γίνονταν με πιο αργό ρυθμό.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τα στοιχεία των μετρήσεων των τηλεοπτικών δελτίων που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ

Αψευδής μαρτυρία της παραβίασης της αρχής της πολιτικής πολυφωνίας και της ισότιμης προβολής των κομμάτων αποτελούν τα στοιχεία των μετρήσεων των τηλεοπτικών δελτίων που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Η εικόνα της ανισότιμης προβολής των δραστηριοτήτων των κομμάτων συνιστά μια σοβαρή αντιδημοκρατική πρακτική που δεν αφορά μόνο τα δελτία ειδήσεων αλλά και το σύνολο των πολιτικών-ενημερωτικών εκπομπών των τηλεοπτικών σταθμών.
Θεωρούμε χρέος του ΕΣΡ, όχι μόνο να καταγράφει την τηλεοπτική πραγματικότητα, αλλά να παρεμβαίνει ώστε να τη διορθώνει, σύμφωνα με τις αρχές μιας δημοκρατικής και πλουραλιστικής προβολής της ενημέρωσης.

Νέες διαστάσεις παίρνει η προβοκάτσια ενάντια σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

Αποκαλύφθηκε και νέος φάκελος με εθνικιστικό περιεχόμενο που διακινείται ταχυδρομικά και εμφανίζει σαν αποστολέα την ΚΟΘ του ΚΚΕ
O φάκελος που φέρει ως αποστολέα το ΠΑ.ΜΕ.Αντίστοιχως είναι και εκείνος που εμφανίζει στην θέση του αποστολέα την ΚΟΘ  του Κομμουνιστικού Κόμματος .
Νέες διαστάσεις, που προκαλούν επιπλέον ερωτηματικά, αποκτά η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από κύκλους και μηχανισμούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν το Κόμμα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σαν φορείς ακραίων εθνικιστικών θέσεων, πουλώντας εκδούλευση στην αστική τάξη και στους σκοτεινούς σχεδιασμούς της.
Μετά την αποκάλυψη προχτές ενός φακέλου που υπογράφεται από κάποια «Παμμακεδονική Επιτροπή Εθνικής Αντιστάσεως» και εμφανίζει το ΠΑΜΕ σαν αποστολέα εθνικιστικού κειμένου, χτες αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος προβοκατόρικος μηχανισμός διακινεί ταχυδρομικά το ίδιο κατάπτυστο κείμενο εμφανίζοντας σαν αποστολέα και την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης, 7/10, και στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ




ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης, 7/10, και στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ
Καλούμε τους δημόσιους υπαλλήλους σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για:

•    Την ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών που προωθήθηκαν από την κυβέρνηση σε εφαρμογή του.

Ψηφοδέλτιο νίκης-’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ’


Ψηφοδέλτιο νίκης

Παρουσίασε προχθές στο θεατράκι της Χηλής η ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ’’.
Στο κατάμεστο από κόσμο θεατράκι ήταν όλοι. Εργαζόμενοι του Δήμου και της Καλαμαριάς, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και συνταξιούχοι, όλοι μαζί για να δώσουν τη μάχη για τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.
Μίλησαν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΘ και ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Δαμιανός Παπαδόπουλος.
Ο Ζήσης Λυμπερίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’’ και τις συνέπειες του στους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους. Εξήγησε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται μέσω του ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’’ σε εργαλείο για το κεφάλαιο αφού οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα διεισδύσουν σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δράσης τόσο σε επίπεδο Περιφερειών όσο και σε επίπεδο Δήμων.

Ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Η.Διώτη: "Κόκκινο πανί" για οδηγούς και Πιεριείς τα πλευρικά διόδια Λεπτοκαρυάς


Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με το θράσος αποικιοκρατών, η εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ επιχείρησε να ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα τις εργασίες κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων στο ύψος της Λεπτοκαρυάς, εξασφαλίζοντας μάλιστα με ψευδείς δηλώσεις της νομικής της εκπροσώπου ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, την παραπομπή όσων αντιδρούν –όπως έγινε με 3 δημάρχους και επιτροπή κατοίκων δήμων της Πιερίας- και προσπαθούν να εμποδίσουν τα έργα, στο αυτόφωρο, με συνοπτικές διαδικασίες.Όπως καταγγέλθηκε από πολίτες και τον νομάρχη Πιερίας, η εταιρία επιχείρησε νύχτα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, να ξεκινήσει τις εργασίες.

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε σύσκεψη υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» 7/10/2010

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε σύσκεψη - εκδήλωση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφέρεια Αττικής, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 17:00, στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των συνδυασμών στην περιφέρεια και τους δήμους της Αττικής, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».