Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Επίκαιρη ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

 Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. 


Ρωτά την κυβέρνηση εάν θα πάρει υπόψη τη λαϊκή απαίτηση για απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και πώς τοποθετείται στο αίτημα της αποκλειστικής φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της αύξησης της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Για το Νίκο Μπογιόπουλο ,επίκαιρο σχόλιο του Red Star.

Για την "απομάκρυνση" του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη


Σε προηγούμενο σχόλιο μου πριν ένα μήνα 27 Σεπτεμβρίου στην ανάρτηση   Σχόλιο του Red Star για την απόφαση του Ριζοσπάστη να "κόψει" την στήλη "Ημεροδρόμος" του Νίκου Μπογιόπουλου. είχα γράψει αρκετές σκέψεις μου για το θέμα.

Και επειδή απευθύνομαι σε φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ κυρίως, αλλά και σε αναγνώστες του μπλογκ μας που αν και δεν ψηφίζουν ΚΚΕ,  δεν είναι αντικομμουνιστές και αντιΚΚΕδες, θα μιλήσω με κάθε ειλικρίνεια.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ρ/ς 9.84.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ρ/ς 9.84


Υποθέτω θα έχετε δει το πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ και τις αποκαλύψεις που έρχονται από ένα γερμανικό περιοδικό  ότι και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα είναι κέντρο υποκλοπών ή τουλάχιστον έτσι την κατονομάζει ένα έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ, της περιβόητης πια NSA. Το σχόλιό σας; Είναι ένα θέμα που κατά καιρούς έχει συζητηθεί στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε δει εξελίξεις σε σχέση μ' αυτό.

Κύπρος : 'Οχι στην επαιτεία...Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζαχαρίου στην Χαραυγή.

Όχι στην επαιτεία...
 
Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι σήμερα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι αντιστέκονται στα σκληρά και δυσβάστακτα μέτρα λιτότητας, που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται πέραν του 30% και να κατεβαίνει σε εξευτελιστικά επίπεδα, πολύ πιο κάτω από το όριο της φτώχειας, αντιδρούν στην περαιτέρω μείωση των ήδη χαμηλών συντάξεων και την κατάργηση του πασχαλινού επιδόματος για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον Πρόεδρο του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας.

 Μήνυμα απέστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προς τον Πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας – Μοραβίας, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του ΚΚΕ για το πετυχημένο αποτέλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας στις πρόσφατες εκλογές.



Αναλυτικά το μήνυμα:

«Προς

Τον πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας

σ. Βόιτσεκ Φίλιπ 

Αγαπητέ σύντροφε Φίλιπ,

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013. Ο λαός είναι και θα παραμείνει ο βασικός αιμοδότης του ΚΚΕ.

 Στη μάχη για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ ρίχνονται οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα. Για τη σημασία αυτής της προσπάθειας, την εμπειρία των Οργανώσεων, τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν, αλλά και τους λόγους που κάνουν τους κομμουνιστές να είναι αισιόδοξοι για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, μιλά στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του Κόμματος.



***
-- Ποια είναι η ανάγκη και η σημασία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που ανακοίνωσε το ΚΚΕ;

Δημόσια παραδοχή της Χρυσής Αυγής, ότι το ΕΛΑΜ είναι χρηματοδοτούμενο και ελεγχόμενο παράρτημα της, στην Κύπρο.

   Γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαϊδη Χρηματοδότηση Χρυσής Αυγής προς ΕΛΑΜ


Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, οι χρυσαυγίτες βουλευτές Κασιδιάρης και Ματθαιόπουλος, παραδέχονται δημόσια ότι όχι μόνο η Χρυσή Αυγή αποτελεί την μητρική οργάνωση του ΕΛΑΜ στην Κύπρο, αλλά και ότι χρησιμοποιούν μέρος της κρατικής χορηγίας του Ελληνικού Δημοσίου για να χρηματοδοτούν το ΕΛΑΜ, πληρώνοντας τα ενοίκια για δύο με τρία οικήματα που διατηρεί στην Κύπρο.