Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Του Νίκου Μπογιόπουλου : ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ.

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στιγμή της εκδήλωσης της κρίσης αυτό που παρακολουθούµε είναι ένα τσουνάμι προπαγάνδας με στόχο το πλήρες αναποδογύρισµα της λογικής και της πραγµατικότητας.
Αυτό που αναμφισβήτητα κατέρρευσε το 2009 στην Ελλάδα και στον κόσμο, είναι η ιδιωτική οικονοµία των τραπεζών, των πολυεθνικών, των κεφαλαιοκρατών. Μαζί της κατέρρευσε η «δηµόσια» οικονοµία του καπιταλιστικού κράτους, δηλαδή του κράτους των «ιδιωτών», των καπιταλιστών και των µονοπωλίων.

ΚΚΕ: Σχόλιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τονίζει :
«Το ΚΚΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις να ορθωθεί τείχος αντίστασης και ανατροπής του κυβερνητικού σχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ". Ο αγώνας ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση πρέπει να βάλει στο στόχαστρο την πολιτική απελευθέρωσης του τομέα ενέργειας, που προωθείται εδώ και χρόνια από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους λαϊκούς καταναλωτές και τους εργαζόμενους του κλάδου.

ΣΥΡΙΖΑ: Απλωσε «δίχτυα» κι αναμένει την «ψαριά» !

Σαν έτοιμοι από καιρό, δυνάμεις και «αδέσποτα» στελέχη του αστικού πολιτικού συστήματος όπως η ΔΗΜΑΡ, ο Μ. Μπόλαρης, ο Θ. Παραστατίδης, o Π. Μουτσινάς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή του εκδήλωση, με πρόσχημα τις εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΗ.


Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί σε μια καταρχήν «επιθεώρηση» δυνάμεων, πρόθυμων να βάλουν πλάτες στο στόχο για εκλογές και ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση, προσφέροντάς τους και το απαραίτητο άλλοθι για το πρώτο βήμα προσέγγισης που θα κάνουν.