Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ-ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛIA

ISKRA.GR

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Εξαιρετικά διδακτική είναι αυτή η ιστορία της προκλητικής πιστοληπτικής υποβάθµισης των κρατικών οµολόγων της Πορτογαλίας από τη Moody's. Είναι πολλαπλά διαφωτιστική και τινάζει στον αέρα όλα τα προσχηµατικά και αληθοφανή επιχειρήµατα που χρησιµοποιούνται για να δικαιολογήσουν τα µέτρα που εφαρµόζονται και στην Ελλάδα. Αξίζει επίσης να σηµειωθεί ευθύς εξαρχής και η εξοργιστικά µεροληπτική στάση του ευρωπαϊκού και αµερικανικού Τύπου εναντίον της χώρας µας σε σύγκριση µε τη στάση του απέναντι στην Πορτογαλία.

Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, η Iστορία γράφεται με ανυπακοή

Ιστορική αναφορά με αφορμή το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που ολοκληρώνεται σήμερα με σύνθημα: «Η Ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για την ανατροπή»
Με την κατοχή της Ελλάδας από τα στρατεύματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας, το 1941, ο ελληνικός λαός γνώρισε δύσκολες μέρες. Ο δυνάμεις της αστικής τάξης διάλεξαν το δρόμο της φυγής, της συνεργασίας ή της σιωπηρής υποταγής. Eνα τμήμα επέλεξε το δρόμο της ανοιχτής συνεργασίας με τους κατακτητές. Ενα άλλο τμήμα, μαζί με το παλάτι, διέφυγε στην Αίγυπτο και ένα τρίτο διάλεγε τη σιωπή ή την υποταγή.
Οι κομμουνιστές, μέσα από τις φυλακές, τις εξορίες και την παρανομία που τους είχε ρίξει προηγουμένως η δικτατορία του Μεταξά, ανασύνταξαν τις δυνάμεις τους, ανασυγκρότησαν το ΚΚΕ και μπήκαν μπροστά για την οργάνωση της αντίστασης του λαού κατά των κατακτητών.
Μέσα από σκληρούς αγώνες, δημιουργήθηκε το ΕΑΜ (27/9/1941) ως κοινωνική πολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών στρωμάτων της αγροτιάς και μεσαίων στρωμάτων της πόλης. Στις 16/2/42 δημιουργήθηκε το ένοπλο τμήμα του, ο ΕΛΑΣ, και στις 23/2/43 η ΕΠΟΝ.

Αγωγή κατά του «Ελεύθερου Τύπου» κατέθεσε ο Πάγκαλος-Aξιώνει το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση-Τόσα του λείπουν του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης;


Αγωγή κατά της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», των εκδοτών, της διευθυντικής ομάδας και των συντακτών της εφημερίδας κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αξιώνει το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για τα δημοσιεύματα, σχετικά με τους «τεμπέληδες» Έλληνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελεύθερος Τύπος στις 19 και 20 Απριλίου 2011, σύμφωνα με την ίδια την εφημερίδα, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για τους «τεμπέληδες» της Ελλάδας, κάτι που είχε αρνηθεί ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το περιεχόμενο της ομιλίας, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», υποχρεώθηκε να το παραδεχθεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος ύστερα από την παρέμβαση της εφημερίδας αλλά και δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ».

Συνεχίζουμε για την ανατροπή!

apergia_29_6.gifΔιεκδικούμε το «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» της εποχής μας ενάντια στη «χούντα» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
 
Μετά από όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ιδιαίτερα 40 ημερών, το μαζικό κίνημα και η Αριστερά πρέπει να θέσουν τον πολιτικό στόχο της άμεσης ανατροπής της άθλιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, των Μνημονίων, τρόικας, χρέους, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με μια πανεργατική και παλλαϊκή εξέγερση. Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και παρατεταμένος γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία μπορούν και πρέπει να παλέψουν για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της συνολικής επίθεσης του κεφαλαίου.

Σχόλιο του K.K.E για την τοποθέτηση Καστανίδη για το δημοψήφισμα.


Το δημοψήφισμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον αριθμό των βουλευτών δεν είναι μόνο εμπαιγμός,
είναι επιχείρηση παγίδευσης του λαού, ώστε να αποσπαστεί με δόλιο τρόπο η συγκατάθεσή του στην εξαθλίωση, στην ανεργία και την ανασφάλεια. Αντί για δημοψήφισμα ας κάνουν εκλογές, να μιλήσει ο λαός και με τη ψήφο του για όλα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΗ 2011 ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΚΙΝΗ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΩΡΑ: 6:00 μμ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ -ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ -ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.
Την περίοδο που μας πέρασε αποκαλύφτηκε ακόμη πιο πολύ το προσωπείο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών, οικονομικών και δημοσιογραφικών της στηριγμάτων.
Ενεργοποιήθηκαν οι πιο σκληροί, βίαιοι, κατασταλτικοί μηχανισμοί για να κάμψουν το αναπτυσσόμενο αγωνιστικό φρόνημα του λαού, οι πιο χυδαίοι, εκβιαστικοί και παραπλανητικοί χειρισμοί για να αποτραπεί η ανάπτυξη πλατιού μαζικού αγωνιστικού κινήματος αντίστασης και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΠΑΣΟΚικό μπουγιουρντί σε οπαδούς του ΚΚΕ.


Ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά, στέλνοντας ειδοποιητήρια για την καταβολή ετήσιας συνδρομής για την απόκτηση της «Κάρτας μέλους - φίλου του ΠΑΣΟΚ», δεν είναι καινούριο. Έχει ξεκινήσει από το 2009, όταν μάλιστα, στην πρεμούρα τους να «απλώσουν» τα πλοκάμια τους σε περισσότερους εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα και χωρίς, φυσικά, να έχουν ως κριτήριο το αν κάποιος είναι μέλος ή (δηλωμένος;) φίλος του ΠΑΣΟΚ, είχαν αποστείλει σχετική επιστολή μαζί με την ταχυπληρωμή για την καταβολή της ετήσιας συνδρομής σε στέλεχος του ΚΚΕ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα, με το ΠΑΣΟΚ να ζητάει από τους εργαζόμενους την καταβολή ετήσιας συνδρομής για την «ανανέωση ή απόκτηση» της «Κάρτας». Αυτή τη φορά, τέτοια επιστολή, παρέα με την αντίστοιχη ταχυπληρωμή και τον ...τιμοκατάλογο της συνδρομής στάλθηκε σε παλαίμαχο οπαδό του ΚΚΕ, τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.

Η χώρα Ελλάς και ο χώρος Ελλάς-Της Λιάνας Κανέλλη.


Μέσα σε 4 χρόνια, σε μια χώρα 16 εκατομμυρίων κατοίκων, πούλησε, ξεπούλησε 14.000 ανατολικογερμανικές επιχειρήσεις. Ηταν η διαβόητη «Treuhand», το ταμείο - εταιρεία των αποκρατικοποιήσεων της ενοποίησης των Γερμανιών. Είχε υπολογίσει 900 δισ. δολάρια κέρδος και άφησε πίσω της 172 δισ. δολάρια ζημία. Αφησε, όμως, και 2.500.000 ανέργους (σε πληθυσμό 16 εκατ.), αποβιομηχάνισε τεράστιες περιοχές και χρέωσε στην «αριστερά» τη δολοφονία του επικεφαλής της εταιρείας, Ρόβεντερ...
«Μικρές ιστορίες» μεγάλων αλλαγών, στον αιματοβαμμένο χώρο της Ευρώπης που αμέσως μετά επένδυσε στο αίμα των Βαλκανίων, τις Χάγες κι όλα αυτά τα ...δημοκρατικά που άρχισαν με το Μάαστριχτ το 1993, τα εθνοκαθαρμένα προτεκτοράτα στην πόρτα μας, το ευρώ κι άλλα χαμένα «επιτεύγματα» στο ζυμωτήρι της παμπάλαιης νέας τάξης καπιταλιστικών πραγμάτων.

Η έρευνα του ΚΚΕ4ever -Τι αποτέλεσμα θα έχουν οι κινητοποιήσεις του Ελληνικού λαού ; Σχόλιο του Red Star.

Δεν θα αλλάξει τίποτα.
  13 (10%)
 
Θα οδηγηθούμε σε εκλογές άμεσα.
  7 (5%)
 
Θα πέσει η κυβέρνηση και θα ανοίξει ο δρόμος για τον Σοσιαλισμό.
  10 (7%)
 
Θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και θα ενισχυθεί η αριστερά.
  38 (29%)
 
Θα κατέβουν τα τανκς στους δρόμους.
  4 (3%)
 
Ο αγώνας θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο με καλύτερες προοπτικές για το λαϊκό κίνημα.
  21 (16%)
 
Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα ενισχυθεί με την ψήφιση τους Μεσοπρόθεσμου.
  2 (1%)
 
Θα σχηματιστεί Οικουμενική Κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή της αριστεράς.
  11 (8%)
 
Θα έχουμε έναν Ιούλιο με νέες απεργίες και κινητοποιήσεις.
  23 (17%)
 


Στο μικρό δείγμα των 129 απαντήσεων που είχαμε ,από τους επισκέπτες του ιστολογίου μας, υπερτερεί μία απάντηση με 29 %.Θα αλλάξουν οι συσχετισμοί και θα ενισχυθεί η αριστερά.
Αισιοδοξία λοιπόν είναι το πρώτο συμπέρασμα.Οι κινητοποιήσεις του λαού δεν πάνε χαμένες.Στην δεύτερη θέση έρχεται με 17% η άποψη ότι θα έχουμε έναν Ιούλιο με νέες απεργίες και κινητοποιήσεις.Δεν περίμενα ότι θα υπάρχει αυτή η εκτίμηση σε τόσο υψηλό βαθμό, όμως φανερώνει την δίψα του κόσμου να αγωνιστεί ακόμα και μέσα στον Ιούλιο.Ήδη προετοιμάζονται συλλαλητήρια κατά της άφιξης της Χίλαρυ Κλίντον(σημαντικός σταθμός για δείξει πυγμή το  λαϊκό κίνημα απέναντι στους Αμερικάνους) και στις 20 του μήνα η αντικυβερνητική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και άλλων αγωνιστικών δυνάμεων.

Το βιολί-βιολάκι -Τον ΣΥΡΙΖΑ "δείχνει" ο Μ. Παπαϊωάννου για τα επεισόδια εναντίον βουλευτών.


«Πρωταγωνιστές επεισοδίων εναντίον βουλευτών αποδεδειγμένα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο» αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης κ Μ Παπαιωάννου.
Ο κ. Παπαιωάννου καλεί τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση και να καταδικάσει τα επεισόδια και ταυτόχρονα τις πολιτικές δυνάμεις σε συναίνεση. Αναγνωρίζει πως "η αδικία , η ανομία και η ατιμωρησία είναι δομικά στοιχεία του πολιτικού μας συστήματος" .