Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

O Νίκος Σοφιανός στον «Real FM» για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής.

«Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής είναι ενταγμένη στους σχεδιασμούς που κάνει η συγκυβέρνηση, μαζί με τους συμμάχους της, τους εταίρους της», είπε ο Νίκος Σοφιανός,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM». 

Προσθέτοντας ότι δεν είναι εταίροι μόνο της συγκυβέρνησης, αλλά «είναι και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των πολιτικών δυνάμεων που θεωρούν ότι η ΕΕ το ΔΝΤ και η ΕΚΤ είναι μονόδρομος για τη χώρα».
«Η θέση του ΚΚΕ είναι γνωστή.

ΠΑΜΕ : Κάλεσμα για την κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 10 Δεκέμβρη.

Κάλεσμα για την κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 10 Δεκέμβρη.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις στις 10 Δεκέμβρη έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα στις 6 μμ για να απαιτήσουν την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων και να μην περάσουν τα νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων.

Έκθεση βιβλίου και πολύμορφες δραστηριότητες από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα.

Έκθεση βιβλίου με παράλληλες πολύμορφες δραστηριότητες διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 8 Δεκέμβρη έως και το Σάββατο 13 Δεκέμβρη θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (Μ. Φριζή 10). Η έκθεση βιβλίου θα λειτουργεί από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.
Στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες εκδηλώσεις όπως:

"Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα...".Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ [7/12/2014].

Δημήτρης Κουτσούμπας



Όσο οι μεν θα συνεχίζουν να ψάχνουν για τους 180 και οι δε για τους 121, ο λαός μας θα συνεχίζει να στενάζει αβοήθητος. Εν έτη 2014 δεν επιτρέπεται να ζούμε με ψίχουλα.
Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα, στο όνομα της ανθρωπιστικής κρίσης όπως μας υπόσχονται και οι δυο.

Εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ Πέμπτη 18/12
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών


Πως φτάσαμε ως εδώ; Πότε και πως τελειώνει αυτή η κατηφόρα;
Μπορούμε να τους σταματήσουμε; Γιατί αυτή η ακινησία; Τι φταίει;;;

Μπροστά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και τις εκλογές για Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τα παραπάνω ερωτήματα μαζί με άλλα τόσα σκορπίζονται στη σκέψη μας ζητώντας απαντήσεις. Γιατί κάθε μέρα που περνά προστίθεται και νέα απελπισία και άλλη δυστυχία, καινούργια προβλήματα και αδιέξοδα για τη ζωή μας μέσα και έξω από τα σχολειά μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Για να σταματήσουμε τον εφιάλτη, πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας.
Να αναγνωρίσουμε σωστά την πραγματικότητα. Πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένο ότι αυτό που βιώνουμε δεν είναι μια «ανθρωπιστική κρίση», αλλά ένα σύστημα αρπαγής και ταξικής λεηλασίας. Δεν είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο, ούτε έχει προσωρινό χαρακτήρα αλλά αυτό που θα διαμορφώσει τους (μαύρους –μεσαιωνικούς) όρους της ζωής μας και της ζωής των παιδιών και των μαθητών μας για τα επόμενα χρόνια.

Κοινό μέτωπο των λαών Ελλάδας και Τουρκίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το σωβινισμό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κοινό μέτωπο των λαών Ελλάδας και Τουρκίας
ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το σοβινισμό

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014
Στην Αθήνα έρχεται ο τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου, καλεσμένος του Σαμαρά για τη σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με σκοπό, όπως λέγεται, «να αποκλιμακωθεί η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών».
Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από τέτοιου είδους συναντήσεις πολιτικών εκπροσώπων των αστικών τάξεων των χωρών τους, που, ενώ, από τη μία, καταπιέζουν τους λαούς τους και τους έχουν παραδώσει λεία στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών, από την άλλη, ανταγωνίζονται μεταξύ τους για καλύτερο «πλασάρισμα» στην περιοχή, πάντα κάτω από την ιμπεριαλιστική εποπτεία των Αμερικάνων.

ΕΡΓ.Α.Σ. Βόλου: Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους και της εργοδοσίας.

ΕΡΓ.Α.Σ. Βόλου

Εργάτες, εργαζόμενοι
Η εργατική τάξη του Βόλου θρηνεί την απώλεια ενός ακόμα μέλους της του Χρήστου Ανεστιάδη. Ο συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του κάτω απ’ τις γνωστές συνθήκες που εργάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών, συνθήκες που δεν λογαριάζουν καθόλου τη ζωή των.

Διακήρυξη για τις εκλογές στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους.Κάλεσμα στήριξης της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια τηςΑγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ για τις αρχαιρεσίες για τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ που είναι σε εξέλιξη.



Η διακήρυξη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει ως εξής:
«Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να εκλέξουμε το νέο ΔΣ του Συλλόγου και της ΕΛΜΕ.
Αυτήν την περίοδο, κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν νέα σαρωτικά μέτρα στην Ασφάλιση και το μισθό, νέα άγρια φοροληστεία. Κυριολεκτικά σχεδιάζουν έναν ακόμα οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Ξεσηκωμός παντού.
Μπορούμε να ορθώσουμε τείχος λαϊκής αντίστασης στη νέα λαίλαπα! Από εμάς εξαρτάται.