Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κερασάκι στην τούρτα η υπογραφή σε παλιά και νέα μνημόνια


Παπαγεωργίου Βασίλης

«Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο. Το ΔΝΤ εκφράζει ικανοποίηση ότι η ΝΔ δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει, θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος» (Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΔΝΤ την περασμένη Πέμπτη).

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων στις 17 Νοεμβρίου 2011.

Περιστατικά σαν και αυτά της Σχολής Ευελπίδων θα πυκνώνουν, όσο οι νοσταλγοί της επτάχρονης ξενοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών και οι υμνητές του δικτάτορα Μεταξά πρωταγωνιστούν εντός της απονομιμοποιημένης συγκυβέρνησης του μνημονίου . Ας δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό,  ο  κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς, που κατέστησαν τον αποθρασυνόμενο κ. Καρατζαφέρη ομοτράπεζο τους.

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Διαθέσιμος συνεταίρος στην αστική διαχείριση.Άρθρο από τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

 
Οι εξελίξεις και τα αδιέξοδα στην αστική διαχείριση έφεραν τον οπορτουνισμό ξανά στην ανάγκη να πιπιλίζει την καραμέλα της «ενότητας» και της «εκλογικής συμμαχίας» της «αριστεράς» για λογαριασμό του συστήματος, εναποθέτοντας σ' αυτή τις φιλοδοξίες για αναβάθμισή του στο αστικό πολιτικό σκηνικό.
Πατώντας πάνω στην ανυπομονησία μικροαστικών στρωμάτων και την αγωνία ενός μέρους από τα λαϊκά στρώματα, που είτε θέλουν εδώ και τώρα βελτίωση της κατάστασης που βιώνουν, είτε δε βλέπουν άλλο δρόμο διεξόδου, πέρα από τον κοινοβουλευτικό, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το καθησυχάζει ότι είναι εφικτές οι εύκολες κι ανώδυνες λύσεις.

Ανακοίνωση από την συνεδρίαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ .


Στη χθεσινή συνεδρίασή της, η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή ασχολήθηκε με την ανάλυση τόσο της διεθνούς όσο και της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης, στο φόντο της παγκόσμιας δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Ομόφωνη ήταν η πεποίθηση πως η ταξική πάλη μπαίνει σε μια νέα ιστορική περίοδο πολλαπλών, πολύμορφων αγώνων, εξεγέρσεων, ακόμη και επαναστατικών γεγονότων, όπου κυρίαρχα στοιχεία της είναι οξύτατη ένταση της σαρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου σε όλο τον κόσμο και η εισβολή δεκάδων εκατομμυρίων εργαζομένων και ευρύτερα καταπιεζομένων στρωμάτων στο προσκήνιο.

Λουκά Παπαδήμο ακούς ;Tο Foreign Office, που προειδοποίησε τις βρετανικές πρεσβείες σε όλη την ευρωζώνη να προετοιμαστούν κατάλληλα για μια ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ.



Μια πρωτοφανή κίνηση έκανε το Foreign Office, που προειδοποίησε τις βρετανικές πρεσβείες σε όλη την ευρωζώνη να προετοιμαστούν κατάλληλα για μια ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph», το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας προειδοποίησε ότι η πιθανότητα το ευρώ να καταρρεύσει αυξάνεται καθημερινά. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διπλωμάτες προετοιμάζονται να βοηθήσουν τους Βρετανούς, που βρίσκονται διασκορπισμένοι στην Ευρώπη, να διατηρήσουν τις καταθέσεις και να εξασφαλίσουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές. 

Κούρεμα ανθρωπίνων ομολόγων.Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ.



Προσοχή! Καρχαρίες εν όψει! Ερχονται κατά πάνω σας οι πεινασμένοι, οι γονείς σας με τα προδομένα όνειρα που έκαναν για σας. Να σας δουν κάποια μέρα αφεντικά. Σας βλέπουν να τριγυρνάτε με κάνα δυο πτυχία στο τσεπάκι, τρία τέσσερα ακριβοπληρωμένα μεταπτυχιακά, τρεις γλώσσες κ.λπ. κ.λπ. Και συνάμα με την κατάθλιψη να παραμονεύει στις γκριμάτσες σας, την ώρα που ντρέπεστε να ζητιανέψετε χαρτζιλίκι. Ανεργοι. Μιας άγριας πολυτέλειας - των ξεγελασμένων κι ενίοτε τάχα μου για χάρη σας βολεμένων σε ένα σύστημα που τους ξευτέλισε συστηματικά γονέων, - άνεργοι είστε παλικάρια και κορίτσια μου.

ΜΑΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ


Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει τις συλλήψεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση τους.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου στην προσπάθειά της να επιβάλλει την πολιτική που εξοντώνει το λαό χρησιμοποιεί τη βία, τον αυταρχισμό, τους εκβιασμούς, τις συλλήψεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τα χαράτσια μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ που θα οδηγήσουν το λαό στην εξαθλίωση.

Συνέντευξη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο δημοσιογράφο Φώτη Παπούλια, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.


-     Χαρακτηρίσατε τον νέο πρωθυπουργό «σύμμαχο της Μέρκελ», δεν είναι τουλάχιστον άκομψος ο χαρακτηρισμός;
O κ. Παπαδήμος, είναι ένας άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης των τραπεζών. Και τα συμφέροντα των τραπεζιτών βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού μας. Όπως τόσα χρόνια, από υψηλόβαθμες θέσεις υπηρέτησε πολιτικές που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την αναδιανομή πλούτου εις βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, έτσι θα συνεχίσει και από τη θέση του πρωθυπουργού.