Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: συμπαράσταση στους ανθρακωρύχους της Ισπανίας.


Ψήφισμα στήριξης στην απεργία των Ισπανών ανθρακωρύχων


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή) με απόφασή της στηρίζει τον αγώνα των μαχόμενων ανθρακωρύχων της Ισπανίας που βρίσκονται σε μαχητική, αποφασιστική, απεργία διαρκείας, ενάντια στα σχέδια της ισπανικής κυβέρνησης που απλά υπακούει στην εντολή της ΕΕ για κόψιμο των επιχορηγήσεων στα ανθρακωρυχία της Ισπανίας και της Ευρώπης. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υποταγμένες στις εντολές και τα συμφέροντα των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια, περικόπτουν ασύστολα θέσεις εργασίας.   

Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, των εφαρμοστικών νόμων & της δανειακής σύμβασης.


Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, των εφαρμοστικών νόμων & της δανειακής σύμβασης.



Τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση το ΚΚΕ κατέθεσε σήμερα Πρόταση Νόμου στην Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ στην συνέχεια, με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑΟΣ.
Με την ίδια πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.
Είναι οι νόμοι που :

To K.K.E. για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ 12/7/2012


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου



Οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) σε συμφωνία με την ΕΕ, αν υλοποιηθούν θα χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο τη ζωή του λαού, θα τροφοδοτήσουν την ανεργία, θα επιτύχουν το γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και θα επιφέρουν νέα πλήγματα σε βάρος των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Αποτελούν κραυγαλέα εξαπάτηση οι ισχυρισμοί της ότι προχωρά στις ιδιωτικοποιήσεις για να μην μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις ή για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Συνεχίζεται με επιτυχία η απεργία των γιατρών στην Πορτογαλία .


Πορτογαλία : Δυναμικές κινητοποιήσεις των γιατρών 


Οι γιατροί στην Πορτογαλία συνεχίζουν σήμερα με μεγάλη συμμετοχή για δεύτερη και τελευταία ημέρα την απεργιακή κινητοποίησή τους κατά των μέτρων λιτότητας που απαιτούν οι δανειστές της χώρας σε αντάλλαγμα για το σχέδιο διάσωσης που αποφασίσθηκε πέρυσι.

Όπως και χθες, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, κυρίως αυτά της πρωτεύουσας, είχαν σήμερα λιγότερο κόσμο απ' ό,τι συνήθως και λίγοι ασθενείς περίμεναν ελπίζοντας να τους εξετάσει κάποιος γιατρός.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι απεργοί έχουν εξασφαλίσει μια ελάχιστη παροχή υπηρεσιών, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει τις Κυριακές και τις αργίες.

Για τον «κοινωνικό διάλογο» εργοδοτών – ΓΣΕΕ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συναντήσεις ανάμεσα στις εργοδοτικές ενώσεις (Σ.Ε.Β-Ε.ΣΕ.Ε-ΓΕ.ΣΕ.ΒΕ) και τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις  όπως η Γ.Σ.Ε.Ε και άλλες.
Εμφανίζεται ότι όλοι μαζί εργοδότες και εργαζόμενοι ενδιαφέρονται για την προστασία των μισθών, την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 741 ευρώ και την επαναφορά της μετενέργειας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στους 6 μήνες.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι το παιχνίδι είναι στημένο και εξ αρχής ξεπουλημένο.

KOΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ TOY KKE : Αύριο οι εκδηλώσεις για Ελληνες και μετανάστες.


Έναρξη στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο «Φιξ» στην Αθήνα. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών εργαζόμενων θα παίξουν και θα διασκεδάσουν μαζί με τους γονείς τους στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚΕ

Πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕαύριο Παρασκευή στις 7.30 μ.μ.,στο Πάρκο «Φιξ» στην Αθήνα. Στην έναρξη των εκδηλώσεων θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην κεντρική εξέδρα του χώρου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
-- Στην κεντρική εξέδρα
  • Παραδοσιακά τραγούδια και χορός από την κοινότητα Γεωργιανών μεταναστών «Ο Καύκασος».
  • Πολυφωνικό Τραγούδι από τον Ελληνοβουλγαρικό Πολιτιστικό Σύνδεσμο.
  • Συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
-- Στην εξέδρα του παιδότοπου

«Διαστρεβλώνουμε» (!) το ΣΥΡΙΖΑ...Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Νίκος Μπογιόπουλος -Ριζοσπάστης

Ορισμένοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι η κριτική που ασκείται από τον «Ριζοσπάστη» στο κόμμα τους σχετικά με τη θέση του για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι «κακόπιστη».
Κάποιοι εξ αυτών δε διστάζουν να μιλούν ακόμα και για...«διαστρέβλωση», αφού, όπως υποστηρίζουν, η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις γίνεται «από θέσεις αρχής», «δεν έχει αμφισημίες» και είναι «καθαρή».
*
Δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό (αν και ο πειρασμός είναι μεγάλος) να σταθούμε επί μακρόν
α) στο κατά πόσο αποτελεί «θέση αρχής» η άρνηση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου για ένα κόμμα που έχει ψηφίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (δηλαδή τη «συνταγματική πράξη» του ξεπουλήματος στο όνομα της «ελεύθερης κίνησης κεφαλαίου»),

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα στην Ισπανία.



Μετά από μια «καλή επαναδιαπραγμάτευση» και δίχως, υποτίθεται, να έχει η Ισπανία μνημόνιο, η κυβέρνησή της επιβάλλει νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ! ΤΩΡΑ - ΑΜΕΣΑ!

Είδα την είδηση στο δελτίο της ΝΕΤ. Ότι ο Μάνεσης απειλεί τους απεργούς πως αν δεν λήξουν την απεργία θα κλείσει μια και καλή το εργοστάσιο, γιατί λέει μετά από 8 μήνες οι παραγγελίες έπεσαν και προφανώς δεν υπάρχει δουλειά. Από την άλλη, όπως μεταδόθηκε, αν γυρίσουν στο εργοστάσιο, αν δηλαδή μπουν για δουλειά με τους δικούς του όρους, θα ξανασκεφτεί την σταδιακή επανπρόσληψη των απολυμένων, προφανώς μόνο έτσι θα έχει το εργοστάσιο δουλειά!!!
Ο δε υπουργός "κέρδισε χρόνο" δύο μέρες και διαβουλεύεται για να βρεθεί λύση.
Ένα άλλο δημοσίευμα του enikos.gr είναι πιο ξεκάθαρο και σκληρό. Κλείνει η Ελληνική Χαλυβουργία, κανείς από τους απολυμένους δεν θα επαναπροσληφθεί, και παρουσιάζει ως "εκπρόσωπο" των εργαζομένων τη γνωστή απεργοσπάστρια. Η οποία μάλιστα συναντήθηκε με τα κόμματα τα οποία κατανόησαν το πρόβλημα, πλην ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΚΕ δεν συναντήθηκε προφανώς. Μας κάνει εντύπωση (λέμε τώρα) και έχουμε απορία γιατί στη σύσκεψη της Ελευσίνας την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε ότι και τότε μετά από συνάντηση με τους πραγματικούς εκπροσώπους των εργαζόμενων ο Κουβέλης έδειξε κατανόηση και μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα έβγαζε και σχετική ανακοίνωση (αυτό το τελευταίο προκάλεσε θυμηδία). Και τότε και τώρα κατανόηση; Πως γίνεται; Πάντως την ανακοίνωση μάλλον την περιμένουμε ακόμη!  Ένα σύντομο και ξεκάθαρο κείμενο υπέρ του Μάνεση λοιπόν από τον eniko!

ΣΥΡΙΖΑ: Συμπολίτευση στην ενσωμάτωση του λαού.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση για χειρισμούς στο χαράτσι και τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς     να αμφισβητεί την ουσία τους

Για μια ακόμα φορά, με αφορμή το χαράτσι της ΔΕΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τα άλλα αστικά κόμματα, επειδή κάνουν ό,τι ακριβώς και ο ίδιος. Κοροϊδεύουν όλοι μαζί το λαό. Χτες, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να σχολιάσει την αποσύνδεση του χαρατσιού απ' την παροχή ρεύματος, καταγγέλλει ότι δε γίνεται καμία κουβέντα για την «κατάργηση του άδικου και αντισυνταγματικού χαρατσιού, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά».

ΑνακοίνωσηΤύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό ατύχημα στο Μαρί.


ΑνακοίνωσηΤύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ 



Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό ατύχημα στο Μαρί η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στις οικογένειες των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας της 11ης Ιουλίου 2011.
Παρά το ότι τίποτα δεν πρόκειται να φέρει πίσω στη ζωή τα αγαπημένα τους πρόσωπα, είναι σημαντικό να αποδοθεί δικαιοσύνη, γιατί αυτό θα αποτελέσει βάλσαμο στις πληγές των συγγενών των θυμάτων. Η έναρξη της δικαστικής διαδικασίας αποτελεί θετική εξέλιξη και ευχόμαστε με το τέλος της διαδικασίας να λάμψει η αλήθεια ως προς το ποιοι πραγματικά υπέχουν ευθυνών.

Συνάντηση Διώτη με εργαζόμενους στον ΟΣΕ - «Να μην προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων»


Συνάντηση Διώτη με εργαζόμενους στον ΟΣΕ
Με εκπροσώπους εργαζομένων του ΟΣΕ συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη, με αντικείμενο το επικείμενο ξεπούλημα κερδοφόρων θυγατρικών του Οργανισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι ο σιδηρόδρομος σήμερα δεν παράγει ελλείμματα και ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει, αντί να επιχειρεί την εκποίησή του, να τον χρησιμοποιήσει ως μοχλό ανάπτυξης.