Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται όταν υπόσχεται «φώς στο τούνελ», μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζει νέο γύρο επίθεσης στα λαϊκά στρώματα, με νέα φοροεπιδρομή, απολύσεις, χτύπημα συντάξεων και κοινωνικών δικαιωμάτων.



Ο λαός να μη δείξει καμία ανοχή στον νέο «εθνικό» στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι, να γυρίσει την πλάτη στη συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

Ο υφυπουργός Παιδείας στηρίζει τη ναζιστική βία. Η Κυβέρνηση γιατί σιωπά;

«Αίτημα για την άμεση παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Ανοικτή επιστολή, υπογεγραμμένη από την Εκτελεστική Γραμματεία, απηύθυναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στον Πρωθυπουργό, κ. Αντ. Σαμαρά, μετά από τη δημοσιοποίηση των Πρακτικών της Ολομέλειας της Βουλής της 9ης Ιουλίου, από τα οποία προκύπτει ότι ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου, καταψήφισε την αίτηση άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Γ. Γερμενή για την επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων.

Νοτιοκορεατικά στρατεύματα εκτέλεσαν Νοτιοκορεάτη που προσπαθούσε να περάσει στη ΛΔ Κορέας.

Ο νοτιοκορεατικός στρατός έριξε «εκατοντάδες» σφαίρες εναντίον του άνδρα που προσπάθησε χθες να περάσει παράνομα στη Βόρεια Κορέα. 

Ο 47χρονος Νοτιοκορεάτης Ναμ Γιονγκ-Χο σκοτώθηκε χθες το μεσημέρι ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τον ποταμό Ιμτζίν ο οποίος ορίζει ένα μέρος των δυτικών συνόρων με τη ΛΔ Κορέας.

Οι «Τσιρονίκοι» της Χρυσής Αυγής.Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Ο Εκτωρ Τσιρονίκος (1881 - 1964) ήταν κεφαλαιοκράτης. Είχε επιχειρήσεις εφοπλιστικές, κατασκευαστικές, επενδυτικές.


Ο Εκτωρ Τσιρονίκος ήταν δοσίλογος, συνεργάτης των Γερμανών επί Κατοχής.
Ο Τσιρονίκος επί Κατοχής διετέλεσε υπουργός Γεωργίας και Επισιτισμού στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου.

Τους 12 έφτασαν οι νεκροί από πυροβολισμούς σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον.

Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από την επίθεση σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία (Navy Yard)  Νέιβι Γιάρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον. Νεκρός έπεσε ο ένας εκ των δραστών της πολύνεκρης επίθεσης. Αναζητούνται οι συνεργοί του.  


Tο επεισόδιο σημειώθηκε στις 08:20 (15:20 ώρα Ελλάδας). 

Την έρευνα για το μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ έχει αναλάβει το FBI αλλά, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Βίνσεντ Γκρέι, οι αρχές «δεν έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν σε αυτό το στάδιο» ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.