Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Καταστολή των Χαλυβουργών στο Βέλγιο.


Καταστολή των Χαλυβουργών στο Βέλγιο


Το οριστικό κλείσιμο έξι εγκαταστάσεών της στην περιφέρεια της Λιέγης, στο ανατολικό Βέλγιο, ανακοίνωσε η χαλυβουργία «Arcelor - Mittal» αφήνοντας χωρίς δουλειά 1.300 εργαζόμενους και προκαλώντας την οργή τους. Ο κολοσσός (πρώτος παραγωγός σε χάλυβα στον κόσμο, με ινδικά κεφάλαια) υποστήριξε πως η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη εξαιτίας «της επιδείνωσης της ευρωπαϊκής αγοράς» και της μείωσης των παραγγελιών.

Ανακοίνωση του K.K.E. για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την έκβαση του αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την έκβαση του αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό



Ο αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό είναι δίκαιος και επιβεβλημένος. Για να τον κάμψει η κυβέρνηση, μετά τις συκοφαντίες και τις απειλές, εξαπέλυσε εναντίον τους την ωμή καταστολή, την επιστράτευση, τις νυχτερινές εφόδους των ΜΑΤ, τους Εισαγγελείς αξιοποιώντας τους αντεργατικούς, αντιδραστικούς νόμους. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και ολομέτωπες επιθέσεις της κυβέρνησης, απαιτείται συνειδητοποίηση των προϋποθέσεων που χρειάζονται για σκληρούς καλά οργανωμένους και προετοιμασμένους αγώνες.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ... Στην κυκλοφορία σταδιακά οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.


Ξεκίνησαν να μπαίνουν σταδιακά στην κυκλοφορία οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ ύστερα από την επίδοση των φύλλων επιστράτευσης στην πλειοψηφία των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των Σωματείων δε διασφάλισαν το συντονισμό της δράσης του κλάδου, ούτε αξιοποίησαν την έκφραση αλληλεγγύης από δεκάδες άλλους κλάδους προκειμένου οργανωμένα οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στο μέτρο της επιστράτευσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ : Θεριεύει η πείνα στα παιδιά λαϊκών οικογενειών.


Τα 1.073 έφτασαν τα αιτήματα από 69 δημοτικά σχολεία της Αθήνας προς το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας να τους στέλνει μερίδες φαγητού για να σιτίζονται πεινασμένοι μαθητές. 



Δείγμα κι αυτό της κρίσης που κατατρέχει τις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν πλέον ούτε τα απαραίτητα για τα παιδιά τους.

Το ΔΒΑ λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας και έχει δικά του μαγειρεία από όπου στέλνει στους σταθμούς φαγητό για τα βρέφη και τα νήπια.

Ταξική Πορεία: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 12:00
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΛΕΝΟΡΜΑΝ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΟΥ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ)


Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ και την επιστράτευση των εργαζομένων του που κήρυξε σήμερα η κυβέρνηση μετά από 8 ημέρες απεργίας.
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιτίθεται λυσσασμένα στους απεργούς του Μετρό για να κάμψει τον περήφανο αγώνα που δίνουν, ενάντια στη λεηλασία των -ήδη συρρικνωμένων- μισθών τους από το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές.
Ο αγώνας τους είναι ένας δίκαιος αγώνας ενάντια σε μια πολιτική που οδηγεί συνολικά την εργατική τάξη και το λαό στην εξαθλίωση, που θυσιάζει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τις ζωές μας στο βωμό των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ. Γι’ αυτό είναι αγώνας που αξίζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων!

ΚΚΕ για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Μετρό: Η κρατική βία αποτελεί επίθεση στο σύνολο του λαού.


Σε σχόλιό του για την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει :

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των απεργών, στο αμαξοστάσιο του Μετρό, που αποδεικνύει ότι η επιχείρηση "Νόμος και Τάξη" της κυβέρνησης στόχο έχει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.

Γκάλοπ της Pulse RC : Πρώτος με πτώση των ποσοστών του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 24 %.Ακολουθεί με άνοδο η Ν.Δ. στο 22,5 %.Το Κ.Κ.Ε βρίσκεται στο 5,5 % μαζί με τους Αν.Έλλην. και πιο πάνω από την ΔΗ.ΑΡΙ. που είναι στο 4,5 %.Στο 10,5 % οι αναποφάσιστοι.Σχολιάζει ο Red Star.


 Δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα "Το Ποντίκι" .

Με μια αναγωγή στους αποφασισμένους ,εξαιρώντας δηλαδή το 10,5 % των αναποφάσιστων προκύπτει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ακουμπά το 27 % δηλαδή το ποσοστό που πήρε τον Ιούνιο του 2012.

Η Ν.Δ. είναι στο 25 % , 2 μονάδες κάτω από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και 4,5 μονάδες κάτω από τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών.

Ο.Κ.Δ.Ε : Απεργία Μετρό: ο φασισμός της επίταξης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Στα μπλόκα της απεργίας να τσακίσουμε τις φασιστικές απειλές επιστράτευσης

-         Απεργία τώρα σε όλες τις συγκοινωνίες
-         Να νικήσουμε τη χούντα συγκυβέρνησης - Τρόικας με
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 12:00!

Αφού τα Εργατικά Κέντρα αναγκάστηκαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ...4ωρη στάση εργασίας για όλους, τα σωματεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς καλούν σε συγκέντρωση σήμερα, Παρασκευή στις 12:00, έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα.

Αυστρία : Συλλάβανε 10 μέλη συμμορίας νεοναζί για εγκληματικές πράξεις.


Η αστυνομία της Αυστρίας συνέλαβε 10 ανθρώπους που φέρονται ότι είναι μέλη μιας συμμορίας νεοναζί που κατηγορείται για εμπρησμούς, λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, μαστροπεία, επιθέσεις και άλλα εγκλήματα.




Η αστυνομία ανέφερε σήμερα ότι η συμμορία αυτή κατατρομοκρατούσε επί χρόνια συνοικίες της Άνω Αυστρίας όπου υπάρχουν οίκοι ανοχής και ότι η δραστηριότητά της στοίχισε σε επιχειρήσεις ζημία που ανέρχεται σε τουλάχιστον 3,5 εκατ. ευρώ.