Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ : Καταγγέλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία στέλνει τους εισαγγελείς στα Πανεπιστήμια.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία επιλέγει να αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων με καταστολή, τρομοκρατία και απειλές.

Μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στο μετρό, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων, στέλνει τους εισαγγελείς στα πανεπιστήμια, το διοικητικό προσωπικό των οποίων βρίσκεται σε κινητοποιήσεις.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ :Καταγγέλλει τη χρυσαυγίτικη δράση στα σχολεία.

  
 Παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με στόχο τον εκφοβισμό των μαθητών και την απογοήτευσή τους, για να μείνουν μακριά από την οργανωμένη πάλη, καταγγέλλει η ΚΝΕ. Ενδεικτικά, αναφέρονται το 2ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας, όπου χρυσαυγίτες προσπάθησαν να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ, το 3ο Λύκειο και το υπό κατάληψη 3ο Γυμνάσιο, όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν περιστατικά εκφοβισμού μαθητών από φασίστες.



Οπως αναφέρει η ΝΟ Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της, «το βράδυ της Δευτέρας, στο 2ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας, μπήκαν 5-6 μαθητές έχοντας ήδη -με κάποιο "περίεργο τρόπο"- τα κλειδιά του σχολείου και προχώρησαν σε κατάληψη (...)

Σχόλιο του Red Star για την απόφαση του Ριζοσπάστη να "κόψει" την στήλη "Ημεροδρόμος" του Νίκου Μπογιόπουλου.

Η είδηση που μαθεύτηκε και διαδόθηκε από φίλους και εχθρούς στο διαδίκτυο  είναι αληθινή.Δεν θα ξαναδούμε μια αγαπημένη μας στήλη, τον Ημεροδρόμου, του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.



Αυτό είναι ένα δεδομένο που δεν αλλάζει και μπορώ να το βεβαιώσω προσωπικά από εγκυρότατη πηγή.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον στο διαδίκτυο τις συζητήσεις που γίνονται σε φόρουμ, μπλογκς και sites σχετικά με το θέμα.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ: 'ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΤΑΡΤΑ ΡΑΙΧ.(Συνέντευξη του Σάββα Μιχαήλ στη Lifo. )

 -Κύριε Μιχαήλ, έπρεπε, λέτε, να χάσει τη ζωή του ένας Έλληνας από τη Χ.Α. για να συγκινηθούν η κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο;


-Δυστυχώς, έτσι φαίνεται. Οι ζωές των μεταναστών μετρούσαν, βλέπετε, λιγότερο... Τουλάχιστον, τώρα, ύστερα από όλες αυτές τις αποκαλύψεις για τις «σχέσεις στοργής» μεταξύ της Χ.Α. και μέρους του κράτους, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως «δεν ήξερα, δεν έβλεπα».