Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ
ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ


Να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης, των εκμεταλλευτών του και των εκπροσώπων τους, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Να αξιοποιήσει την θετική εμπειρία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη, να μην  το βάλει κάτω. Να απορρίψει τους εκβιασμούς, τα διλλήματα που βάζουν η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η Ε.Ε. Να απορρίψει συνολικά τις πολιτικές, τα συμφέροντα και τα κόμματα που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση.
Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους ταξικούς αγώνες και τη συμμαχία τους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το δημοψήφισμα.

 
Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι αποπροσανατολιστικό για το λαό. Εκείνο που συμφέρει το λαό είναι αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα διαγράψει μονομερώς ολόκληρο το χρέος και με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα αποδώσει στο λαό τον πλούτο που ο ίδιος παράγει και του τον κλέβουν τα μονοπώλια με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων.
Με αυτό το περιεχόμενο το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Να εκφράσουν την απαίτηση να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές, στις οποίες θα επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ



 Οι συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και θα τις πραγματοποιήσει σε ένα μήνα δείχνει πόσο μεγάλη είναι η βιασύνη των επιχειρηματικών ομίλων να ελέγξουν πλήρως εδώ και τώρα τη δομή και το περιεχόμενο των σπουδών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Με αυτό το κριτήριο και μόνο θα συγχωνεύσουν σχολές και τμήματα! Για άλλη μια φορά το μάρμαρο θα το πληρώσουν φοιτητές και οι εργαζόμενοι των τμημάτων που θα κλείσουν.

Αθλιότητητες των ΜΜΕ.Δεν θα στηρίξει τον ΓΑΠ ο ανεξάρτητος βουλευτής (εκλεγμένος με το ΠΑ.ΣΟ.Κ) Βαγγέλης Παπαχρήστος .



Ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξει περίπτωση να στηρίξει την κυβέρνηση με την ψήφο του ο Ευάγγελος Παπαχρήστος, ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ήδη από την περασμένη άνοιξη έχει πάρει τις αποστάσεις του από την κυβέρνηση, αρνούμενος να ακολουθήσει τις επιλογές της.

Η zougla.gr πληροφορείται από πηγή της οποίας η εγκυρότητα δεν αμφισβητείται πως οι πληροφορίες οι οποίες κυκλοφορούν και θέλουν τον βουλευτή Πρεβέζης να στηρίζει την κυβέρνηση Παπανδρέου στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν ευσταθούν.

Εργατικό Eπαναστατικό Kόμμα :TΩPA EINAI H ΩPA - KATΩ H KYBEPNHΣH TΩN TPOΪKANΩN ANEΞAPTHTH TAΞIKΗ ΔPAΣH ΓENIKH AΠEPΓIA ΔIAPKEIAΣ



1) Oι ώρες και οι ημέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Ίσως καθορίσουν το μέλλον και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων για δεκαετίες.
Bυθισμένη μέσα στις άλυτες αντιφάσεις της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και σφυροκοπούμενη από το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα η κυβέρνηση Παπανδρέου κατρακυλά στην άβυσσο. Oι πάνω από 15 γενικές απεργίες των 2 τελευταίων χρόνων, τα κινήματα οργής και αγανάκτησης σε πλατείες και δρόμους κλόνισαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. H διήμερη γενική απεργία της 19-20 Oκτώβρη την ξεθεμελίωσε. Oι παλλαϊκές εκδηλώσεις οργής απ' άκρου σ' άκρο της χώρας, στις παρελάσεις της 28ης Oκτωβρίου, την έφεραν σε πανικό αποκαλύπτοντας την πλήρη παράλυση, ανυποληψία και απαξίωση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι θεσμοί του αστικού κράτους, πολιτικοί, στρατιωτικοί, εκκλησιαστικοί.

Σχόλιο του K.K.E για την «αποστασία & τους αποστάτες».



Τα περί αποστασίας που ξαναθυμήθηκαν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση μόνο με ηχηρά γέλια πρέπει να αντιμετωπιστούν από το λαό. Και οι υποτιθέμενοι αποστάτες και οι μη αποστάτες δεν αλλάζουν μετερίζι, το κεφάλαιο υπηρετούν.
Για το λαό είναι συμφέρουσα η αποστασία από τα αστικά κόμματα και το πέρασμα στην όχθη της εργατικής τάξης.

Ενάντια στη χειραγώγηση, την παραπλάνηση και τους εκβιασμούς, να κλιμακώσουμε τον αγώνα !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
Η εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος στις αρχές του 2012, με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση με την Τρόικα δεν πρέπει να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και το λαό. Αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια χειραγώγησης, εκβιασμού και παραπλάνησης της λαϊκής πλειοψηφίας που βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.
Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της ισχυρής πίεσης που ασκούνε στην κυβέρνηση οι πρωτόγνωρης μαζικότητας και αποφασιστικότητας απεργιακοί αγώνες, οι μεγάλες διαδηλώσεις, οι πολύμορφες λαϊκές κινητοποιήσεις και η εκτεταμένη λαϊκή αφύπνιση και καταδίκη της πολιτικής των μνημονίων. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένδειξη των μεγάλων αδιεξόδων αυτής της πολιτικής που έχει ρίξει στη φτώχεια και την ανεργία εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Κοινή δήλωση των Michael Schlecht (Die Linke) και Γιάννη Μηλιού (ΣΥΝ), για το δικαίωμα των ευρωπαϊκών λαών να αποφασίζουν για το μέλλον τους.


Να μην καταργηθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα



Σε κοινή τους δήλωση οι Michael Schlecht, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς Die Linke και Γιάννης Μηλιός, μέλος της ΠΓ του Συνασπισμού, υπερασπίζονται το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίσει ο ίδιος σχετικά με τα αντικοινωνικά μέτρα των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, και απαιτούν τη ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.
Ο Michael Schlecht δήλωσε: «Οι περικοπές στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές που προωθήθηκαν από την ΕΕ και το ΔΝΤ πρέπει να σταματήσουν αμέσως και οι απώλειες να αναπληρωθούν.

Στο 17,6% η ανεργία τον Ιούλιο!



Μείζον θέμα για την αξιοπιστία των μετρήσεων της ανεργίας της ΕΛΣΤΑΤ δημιουργεί η ανακοίνωση της Eurostat που βρήκε την ανεργία του Ιουλίου στην Ελλάδα μία μονάδα και κάτι παραπάνω!
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία αναφέρει πως τον Ιούλιο η ανεργία στην Ελλάδα έφτανε στο 17,6%, ενώ... στο δικό της δελτίο για τον ίδιο μήνα η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραφε την ανεργία στο 16,5%.
Σε σχετική υποσημείωση η Eurostat αιτιολογεί τη διαφορά στα ποσοστά σημειώνοντας ότι η δική της μέτρηση βασίζεται στην εξαγωγή δεδομένων απευθείας από την έρευνα εργατικού δυναμικού (EU Labor Force Survey).

Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ την Παρασκευή στο Σύνταγμα ,στις 6 μ.μ., με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Motion Team
  • Τώρα να παρέμβει ο ίδιος ο λαός στις εξελίξεις.
  • Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας
  • Λύση υπέρ του λαού μόνο με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό.
  • Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για τη λαϊκή εξουσία.
  • Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση της χώρας απ' την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους.
  • Ο λαός να βάλει τέλος στις άγριες θυσίες που του επιβάλλουν.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ, Ενοχλεί τους αστούς το μνημείο του παιδαγωγού Μακάρενκο.

 
Οι αρχές της πόλης του Χάρκοβο στην Ουκρανία, προχώρησαν στις 24.10.2011, στο ξήλωμα του μνημείου του γνωστού Σοβιετικού παιδαγωγού Αντόν Σεμιόνονοβιτς Μακάρενκο που είχε τοποθετηθεί κοντά στο πάρκο που έφερε το όνομα του Μ. Γκόρκι, το 1968. Η ενέργεια αυτή έγινε χωρίς προειδοποίηση, χωρίς δημόσια συζήτηση και δημοσιότητα και με πρωτοβουλία του σημερινού δημάρχου της πόλης, Γενάδι Αδόλφοβιτς Κέρνες, αφού εξασφάλισε την άδεια του υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας. Το επιχείρημα με το οποίο οι αρχές ξήλωσαν το μνημείο, ήταν ότι «το παλιό σοβιετικό μνημείο δεν ταιριάζει πλέον στη σύγχρονη αρχιτεκτονική αντίληψη».

Α.Σ.Κ.Ε : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 
Θα ήταν ελπιδοφόρο για να είναι αλήθεια. Αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό, όμως, δεν έχει την πρόθεση να κάνει δημοψήφισμα. Προσπαθεί, απλώς, να παρατείνει την ολέθρια διακυβέρνησή του για 3 μήνες ακόμη, παρά την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού, για να προλάβει να ξεπουλήσει στα ξένα όρνεα (με το αζημίωτο) ό,τι απέμεινε από την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα έδινε στους Έλληνες τη δυνατότητα να εκφράσουν την οργή τους για την ξένη κατοχή και θα ανέτρεπε τα σχέδια της τρόικας, δυναμιτίζοντας και το ευρώ, βασικό εργαλείο στα χέρια των Γερμανών.