Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Στη φυλακή εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ



Τριετή φυλάκιση και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Λαμίας σε 53χρονη από τη Λαμία, η οποία ήταν εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ και κατηγορήθηκε για αλλαγές ψηφοδελτίων την ώρα της διαλογής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Η ίδια αρνήθηκε, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τις κατηγορίες ενώ, αντίθετα, οι μάρτυρες που κατέθεσαν περιέγραψαν τις κινήσεις της μέσα στο εκλογικό κέντρο και, κύρια, βασίστηκαν στις συζητήσεις που είχαν εκ των υστέρων και στις οποίες παρουσίασαν την 53χρονη να έχει ομολογήσει για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να βάζει ισάριθμα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε κενούς φακέλους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη νέα συγκυβέρνηση

Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις διακοπές ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά



Αυτές τις μέρες η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά. Η διοίκηση της εταιρείας αδιαφορεί για την κατάσταση οικονομικής ανέχειας που βασανίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, και μάλιστα μέσα σε δυσχερείς καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας προβλήματα διαβίωσης αλλά και επιβίωσης ακόμα και σε ασθενείς, άπορους και άνεργους.
Παράλληλα, παρανομεί αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ που αποσυνδέει την πληρωμή του χαρατσιού από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Καλούμε άμεσα τη διοίκηση της ΔΕΗ:

Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.Όλα τα ονόματα των υπουργών-υφυπουργών




Το κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Επανασυστήνονται τα υπουργεία Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας - Θράκης. Στην κυβέρνηση, που αποτελείται από 17 υπουργούς, επτά αναπληρωτές υπουργούς και 14 υφυπουργούς, μετέχουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ (Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Στυλιανίδης, Σταϊκούρας, Μηταράκης, Αρβανιτόπουλος, κ.ά.). Στο ΠΑΣΟΚ χρεώνονται -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και στη ΔΗΜΑΡ οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς

1) Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Βολουδάκης Μανούσος
2) Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης

Επίθεση απεργοσπαστών στη Χαλυβουργία!

Πριν από καμιά ώρα εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο απεργοσπάστες με διευθυντικά στελέχη. Σκοπός τους ήταν να μπουν και να καταλάβουν ουσιαστικά το εργοστάσιο μιας και προσπάθησαν να κλείσουν την πύλη με λουκέτα.
Οι απεργοί αντέδρασαν άμεσα και τότε οι απεργοσπάστες πέρασαν σε πιο βίαιες μεθόδους. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις από τους απεργούς οι οποίοι, με ζαλάδες και πιθανά σπασίματα (ο ένας στα δάχτυλα του χεριού) αυτή την ώρα βρίσκονται στο Θριάσιο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ακόμη αυτή την ώρα εξετάζονται από τους γιατρούς.
Στο εργοστάσιο έχουν μαζευτεί απεργοί και αλληλέγγυοι.
Κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν από τώρα και ως το βράδυ να πάνε στη πύλη του εργοστασίου.
Αστυνομία μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί αλλά φοβούνται κλιμάκωση της επίθεσης.
http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6810.html

Οι Ελληνες κομμουνιστές δίνουν παράδειγμα με την ασυμβίβαστη πάλη τους

Μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΚΚΕ φτάνουν από αδελφά Κομμουνιστικά Κόμματα για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών και τους αγώνες που έρχονται


Μηνύματα αλληλεγγύης από αδελφά Κομμουνιστικά Κόμματα φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, για τους αγώνες που θα δώσει το ΚΚΕ μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17η Ιούνη.
  Στο μήνυμά του, ο Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης, Βίκτορ Τιούλκιν σημειώνει:
«Αξιότιμοι συναγωνιστές!

Οι κομμουνιστές του ΚΕΚΡ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με τη στάση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Το ΚΚΕ δεν εμπορεύτηκε τα συμφέροντα των εργαζομένων, δεν υποσχέθηκε να λύσει τα προβλήματα της κρίσης χωρίς πάλη με αντάλλαγμα τις ψήφους των ψηφοφόρων. Το Κόμμα είπε στους ανθρώπους την αλήθεια και τους προειδοποίησε ότι τους εργαζόμενους τους περιμένουν δύσκολοι καιροί και σκληρή πάλη.

Βρετανία: Όλο και περισσότεροι μαθητές πεινάνε...

Τσερεζόλε Ε.


Μεγάλος αριθμός δασκάλων στη Βρετανία είναι αναγκασμένος να... ταΐζει τους μαθητές τους ή να τους δίνει χρήματα για να πάρουν φαγητό, καθώς τους βλέπει να έρχονται πεινασμένοι. Σχεδόν ένας στους δύο λένε ότι έφεραν φαγητό για τους μαθητές τους. Τα παραπάνω ήλθαν στη δημοσιότητα από την αποκλειστική έρευνα της "Γκάρντιαν" για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν εκατομμύρια Βρετανοί -και περισσότερο τα παιδιά- λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.Συγκεκριμένα, η έρευνα της βρετανικής εφημερίδας μεταξύ των δασκάλων δείχνει ότι το 83% βλέπουν μαθητές που είναι πεινασμένοι τα πρωινά, ενώ το 55% θεωρεί ότι μέχρι ένα στα τέσσερα παιδιά δεν έχει πάρει ικανοποιητικό πρόγευμα πριν έλθει στο σχολείο.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.


Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος  τις τελευταίες δεκαετίες.
Οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν  ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνισθεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης ότι προτίθεται να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας εντός της Ευρώπης  διεκδικώντας μια νέα αρχιτεκτονική  της.

ΗΠΑ: 46 εκατομμύρια χωρίς υγειονομική περίθαλψη.


ΗΠΑ: 46 εκατομμύρια χωρίς υγειονομική περίθαλψη.


Ένας στους επτά Αμερικανούς (15,1% του πληθυσμού στις ΗΠΑ) στερείτο οποιασδήποτε κάλυψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2011, σύμφωνα με επίσημη μελέτη των αμερικανικών υπηρεσιών Υγείας, του Κέντρου Ελέγχου των Ασθενειών (CDC), στοιχεία που αποκαλύπτουν τις εκρηκτικές διαστάσεις που λαμβάνει πλέον η κοινωνική καπιταλιστική κρίση στις ΗΠΑ.
46,3 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν ανασφάλιστοι κατά τη διενέργεια της έρευνας, 58,7 εκατομμύρια (19,2%) ήταν ανασφάλιστοι κάποια στιγμή του έτους πριν από την έρευνα και 34,2 εκατομμύρια (11,2%) δεν ήταν ασφαλισμένοι τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τη μελέτη του CDC.