Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Γάζα: Το διαρκές “Άουσβιτς” του Ιμπεριαλισμού - Άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου

Όταν ο Γκαίρινγκ, υπαρχηγός του Χίτλερ και επικεφαλής της Γκεστάπο, ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου των Εσωτερικών στην κυβέρνηση των ναζί, απευθυνόμενος στην αστυνομία του Ντόρτμουντ, δήλωσε: «Δύο είδη νόμου ξέρω, γιατί ξέρω και δύο είδη ανθρώπων: αυτούς που είναι με το μέρος μας και αυτούς που είναι εναντίον μας»!
   Αυτός ο «νόμος», ο «νόμος» του «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», ο «νόμος» των ναζί, έγινε παγκόσμιος νόμος της «νέας τάξης πραγμάτων» στο λυκαυγές του 21ου αιώνα. Του «νέου αμερικανικού  αιώνα», όπως τον έχουν βαφτίσει τα γεράκια της Ουάσινγκτον…

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Επίδομα τοκετού για κάθε μωρομάνα.Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Εργασίας. Χωρίς απάντηση τα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε χτες το πρωί 

η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας για το επίδομα τοκετού. 


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των κλαδικών σωματείων των εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες, το Φάρμακο και το Χρηματοπιστωτικό.
Στα τέλη του 2012, το επίδομα των 900 ευρώ καταργήθηκε για τις γυναίκες που γεννούν σε δημόσια ή ιδιωτικά μαιευτήρια και διατηρήθηκε μόνο για τις περιπτώσεις τοκετού στο σπίτι. Ορισμένες γυναίκες που γέννησαν μετά από αυτή την περικοπή, βρίσκονται αντιμέτωπες με την απαίτηση του ΙΚΑ να επιστρέψουν έντοκα το ποσό του επιδόματος.