Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ . ΙΣΩΣ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΚΥΠΡΟΣ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αντιφατικά μηνύματα στέλνει εσκεμμένα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας γύρω από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης της Λευκωσίας με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς Μνημονίου, προκειμένου να χορηγηθούν στην Κύπρο χρήματα για να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα που έχει υπερεπεκταθεί.

Μήνυμα της Αλ. Παπαρήγα στο 11ο Συνέδριο της ΟΓΕ.


Αγαπητές φίλες, συναγωνίστριες και συντρόφισσες,

Η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που γίνεται αυτές τις μέρες στο Λίβανο, με κρατάει μακριά από τις εργασίες του Συνεδρίου της ΟΓΕ που κάθε φορά παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Κ.Κ.Ε. για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό.

Κ.Κ.Ε.


Σε όλους αυτούς που για δεκαετίες έχουν ταράξει στο ψέμα τους εργαζόμενους και συνεχίζουν ανερυθρίαστα να τους εμπαίζουν και να τους τρομοκρατούν, μία απάντηση υπάρχει: Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση «της αλληλεγγύης, της σύγκλισης, της κοινής ανάπτυξης».

Αξίζει! Και σύντροφοι να λεγόμαστε και αντιπαράθεση να έχουμε! Όσο έντονη κι αν είναι!

Πριν από λίγες μέρες ανάρτησα σε αυτό το ιστολόγιο ένα κείμενο της Προλεταριακής Σημαίας με τον τίτλο  ΚΚΕ. Tο αδιέξοδο της γραμμής του και οι καιροσκοπικές διαφυγές, το κείμενο αυτό προκάλεσε την αντίδραση του σ.Άρη και στο κείμενό του  ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ..."ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"...; έθεσε κάποια ερωτήματα. Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθώ να απαντήσω, γνωρίζοντας ότι μια συνολικότερη ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση θα έβγαζε ένα πολύ μεγαλύτερο από αυτό κείμενο. Άλλωστε ελπίζω αυτός ο διάλογος να συνεχιστεί!

1. Οι περιπτώσεις όπου το ΚΚΕ έχει αναχωρήσει από την ταξική πάλη είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος, και όχι απλώς μεταξύ αριστερών και κομμουνιστικών οργανώσεων.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για την τοποθέτηση του Γ. Βρούτση για τον κατώτατο μισθό.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Κυνικός, αλλά αποκαλυπτικός ο υπουργός Γ. Βρούτσης. Ομολόγησε ότι και σήμερα και αύριο, δηλαδή και με την καπιταλιστική ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι έχουν να διαλέξουν μόνο ανάμεσα στην ανεργία ή στη δουλειά με μισθό πείνας.

«Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.

«Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται»


O πιο «κομψός» τρόπος για να υπονομεύσεις το δίκιο του αγώνα των καταπιεσμένων είναι να παίρνεις «ίσες» αποστάσεις ανάμεσα στο «δίκιο», στις «ελευθερίες» και στο «δικαίωμα» του καταπιεστή να καταπιέζει, και στο δίκιο, στις ελευθερίες και στο δικαίωμα του καταπιεσμένου να αντιδρά, να αντιστέκεται αλλά και να επιτίθεται ενάντια στην καταπίεση και στον καταπιεστή.

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Κυπριακό λαό σε έμπρακτη αλληλεγγύη με τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.


Το ΑΚΕΛ καλεί τον Κυπριακό λαό να δείξει για ακόμη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη του με τον Παλαιστινιακό λαό με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΔΟΝ την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο χώρο έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία.




Το ΑΚΕΛ συμπαρίσταται στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού σε μια ιστορική στιγμή που οι φιλειρηνικές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο καλούνται να επιδείξουν τη διεθνή τους αλληλεγγύη, έπειτα από την πρόσφατη κλιμάκωση της εμπόλεμης κατάστασης στη Γάζα και ακολούθως την εκεχειρία που επιτεύχθηκε με την εμπλοκή τρίτων χωρών.

Την Κυριακή να μη λείψει κανείς από το ΣΕΦ.Διαβάστε από που θα ξεκινούν τα πούλμαν για την εκδήλωση των 94 ετών του Κ.Κ.Ε.


Μεγάλη πολιτική πολιτιστική εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής, την Κυριακή 25 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).



 Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ειδικά προετοιμασμένο για το σημαντικό αυτό γεγονός.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν από το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, o Χούλιο Ντίαζ, Οργανωτικός Γραμματέας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕ, και από το ΚΚ Τουρκίας ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΕΑ.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΕΑ
Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Είμαστε μαζί τους, στον αγώνα ενάντια στην εργοδοσία, καθώς και στην οργάνωση και τη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Καρβέλια ονειρεύονται ο Στρατούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ...


Το πρωί της Πέμπτης, στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα» και σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, στην οποία επισήμαινε ότι το ΚΚΕ αρνείται συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης απάντησε ανάμεσα στα άλλα:

«Στο ΚΚΕ έχει αρχίσει μια κουβέντα για το αν θα συνεχίσει αυτή τη μοναχική πορεία»…
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε Στρατούλης χρησιμοποιούν το ψέμα και τη διαστρέβλωση σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ. Ωστόσο, είναι απαραίτητο ο λαός να βγάλει συμπεράσματα.

94 χρόνια Κ.Κ.Ε. Ένα video που πρέπει να το δούμε όλοι !

94 χρόνια Κ.Κ.Ε.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

ΚΚΕ(μ-λ)

1982-2012
30 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,
ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ,
ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ


Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ανασυγκρότησή του,
το ΚΚΕ(μ-λ) σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει
το Σάββατο 24 Νοέμβρη, στις 6:00 το απόγευμα,
στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τη συγκέντρωση θα χαιρετήσουν διεθνείς αντιπροσωπείες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ