Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Διαβάστε στο Ριζοσπάστη της Πέμπτης 26 Φλεβάρη 2015.

Διαβάστε αύριο Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015

Στο 4σέλιδο «Εργαζόμενοι και Λαϊκή Συμμαχία»:
  • Άρθρο: Εργασιακά και Ασφαλιστικό στη μέγγενη της συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ.
  • Εργοδότες, εργατοπατέρες και Διεθνές Γραφείο Εργασίας «ροκανίζουν» το δικαίωμα στην απεργία.

Υπέρ της συμφωνίας με το Eurogroup οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

 Ζητώντας διασαφηνίσεις, εξηγήσεις και την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν κάποιες «γκρίζες ζώνες» προσήλθαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές του κόμματος. 


Βασικό θέμα συζήτησης το κείμενο με την επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup. Για ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, μίλησε ο πρωθυπουργός.
Η μαραθώνια συζήτηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου στις 10.00 το βράδυ. Η συζήτηση διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα και μάλιστα μετά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε ενδεικτική ψηφοφορία (διά ανατάσεως της χειρός) με την οποία η πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσε ότι στηρίζει τη συμφωνία. 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την νέα επίθεση της Κυβέρνησης της Τουρκίας απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την νέα επίθεση της Κυβέρνησης της Τουρκίας απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους.
 Την Τετάρτη 24 Φλεβάρη, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές πραγματοποίησαν κινητοποίηση σε νοσοκομείο της Τουρκίας ενάντια σε απολύσεις συναδέλφων τους. Η Κυβέρνηση απάντησε με βίαιη καταστολή της κινητοποίησης και σύλληψη των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών στελεχών.

Παρασκευή 27 Φλεβάρη :Κινητοποιήσεις του ΚΚΕ σε διάφορες πόλεις της χώρας.



Με σύνθημα «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για την επέκταση του μνημονίου, άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση απωλειών» διοργανώνονται κινητοποιήσεις του ΚΚΕ σε πόλεις της χώρας την Παρασκευή 27 Φλεβάρη. 

Συγκεκριμένα:
Στον Βόλο, στις 18.00, μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το Δημαρχείο.
Στην Καρδίτσα στις 18.30 πικετοφορία στη Δημοτική Αγορά.
Στη Λάρισα στις 19.00 μπροστά από τα γραφεία του κόμματος (Πανός 9).

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Που θα φτάσει μέχρι τον Ιούνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ;


Ένα μήνα μετά την εκλογή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνθηκολόγησή της στην Ευρωομάδα (Γιούρογκρουπ) έδειξε ότι δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής στα πλαίσια της δέσμευσης της πληρωμής του χρέους και εντός της ΕΕ και της ευρωζώνης. Η κυβέρνηση με τις επιλογές της αφήνει ανέγγιχτα τα θεμέλια της κοινωνικής εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ανεργίας των 1,3 εκατομμυρίων. Καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να το κρύψει αυτό, καμιά απαίτηση για ανοχή και υπομονή δεν μπορεί γίνει αποδεκτή.

Ο Βαρουφάκης στο… Μπρεστ Λιτόφσκ!


Τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε διάφορα τρισχαριτωμένα. Ένα από τα πιο τρισχαριτωμένα είναι και ο παραλληλισμός που γίνεται ανάμεσα στην υπογραφή που έβαλε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο «Eurogroup» με την υπογραφή του… Λένιν και των Μπολσεβίκων στην συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ το 1918…
    Η κυβέρνηση – λέγεται από κάποιους εμβριθείς ιστοριοδίφες – στις διαπραγματεύσεις της με τους «εταίρους» έκανε μια τακτική κίνηση. Αντίστοιχη εκείνης που έκανε τότε ο Λένιν, που αποδέχτηκε την ετεροβαρή συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ ώστε να υπηρετήσει καλύτερα την στρατηγική του. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, αποφαίνονται…
    Σχόλιο πρώτο: Τι λέτε ορέ λεβέντες!

Πρόταση Νόμου της ΚΟ του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων



Π Ρ Ο Σ  Τ Η  Β Ο Υ Λ Η  Τ Ω Ν  Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στην Πρόταση Νόμου

«ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»  
      
Α. Επί της αρχής

Το ΚΚΕ συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για μια ακόμη φορά  καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στην Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εν συνεχεία.
Με την ίδια πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια, των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.

Συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής


Η δημοσιοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους «τρεις θεσμούς» (όπως συμφώνησαν να αποκαλούν την τρόικα) επιβεβαιώνει ότι αυτό που συνυπέγραψαν οι δύο πλευρές αποτελεί συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του προηγούμενου προγράμματος, όπως η αυστηρή επιτήρηση, η αξιολόγηση πριν από την εκταμίευση των δόσεων και η δέσμευση σε συγκεκριμένες αντιλαϊκές - αντεργατικές κατευθύνσεις, παραμένουν αυτούσια στη νέα συμφωνία.

Στις 2 Μάρτη ξεκινούν οι κοινές ασκήσεις Νότιας Κορέας και Η.Π.Α.

Σε συνθήκες γενικευμένης όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού ξεκινούν στις 2 Μάρτη οι ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας - ΗΠΑ. Οι ασκήσεις θα έχουν δύο σκέλη και συνολικά θα διαρκέσουν οκτώ βδομάδες. Πέρυσι, είχαν πάρει μέρος πάνω από 12.000 Αμερικανοί στρατιώτες.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, η κοινή αμερικανο-νοτιοκορεατική διοίκηση Συνδυασμένων Δυνάμεων ανακοίνωσε ότι ο στρατός της ΛΔ Κορέας ενημερώθηκε για τις ημερομηνίες και τη «μη προκλητική φύση» των ασκήσεων.