Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγελία χρησιμοποίησης των ματ και των απεργοσπαστικών μηχανισμών κατά της απεργίας των καλαθοσφαιριστών

  Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους, τη νεολαία, τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλάι των αγωνιζόμενων καλαθοσφαιριστών, και να καταδικάσουν την κυβέρνηση και τους  μεγαλοεπιχειρηματίες του μπάσκετ που από κοινού επιχειρούν με τη βία των ΜΑΤ, με απειλές, συκοφαντίες και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το δίκαιο αγώνα τους.
        Είναι προκλητικό και απαράδεκτο οι μεγαλοϊδιοκτήτες να χρησιμοποιούν εκβιαστικά τους ξένους παίκτες και εφήβους ως απεργοσπαστικό μηχανισμό και η κυβέρνηση να το ανέχεται και να στέλνει τα ΜΑΤ στα γήπεδα για να πετάξουν έξω τους παίκτες που απεργούν.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στην κεντρική εκδήλωση του περιφερειακού σχήματος «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ» με υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Τάσο Κουράκη



  • Έχουμε καθήκον να τους σταματήσουμε.
  • Το μήνυμα της κάλπης να είναι ισχυρό και αποτρεπτικό της νέας εκτέλεσης της κοινωνίας
  • Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό
  • Μπήκαμε στο μνημόνιο με 115% χρέος και θα βγούμε με 150%. Το μνημόνιο δεν μειώνει το χρέος. Αναδιανέμει τον πλούτο εις βάρος των ασθενέστερων.
  • Από το μνημόνιο ή χρεοκοπία πάνε στο «Σγουρό ή χρεοκοπία στην Αθήνα» και «Μπόλαρη ή εκλογές» στην κεντρική Μακεδονία. Είναι αστείο. Δεν υπάρχει αντικείμενο εκβιασμού για τους άνεργους, για τους μαγαζάτορες που ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό. Μόνο τους βουλευτές του μπορεί να εκβιάσει.

Πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ(μ-λ) - Γυρίζουμε την πλάτη στον Καλλικράτη - Αποχή από τις εκλογές


Δευτέρα  25/10
Ίλιον
18:00, Καφέ «Βινύλιο» (Έκτορος 92 &Μενελάου)

Τετάρτη 27/10
Κοζάνη
19:00, Εργατικό Κέντρο
Υμηττός
19:30, Δημαρχείο Υμηττού

Σάββατο30/10 
Καρλόβασι
19:00, Κινηματογραφική Λέσχη «Ίριδα»

Περιφέρεια Αττικής: Μια μάχη με ιδιαίτερη σημασία

Του Γιάννη Μπαλάφα*-ΑΥΓΗ


Δύο βδομάδες πριν από την 7η Νοέμβρη η εκλογική μάχη για τους φορείς της Αυτοδιοίκησης σημαδεύεται έντονα και για πρώτη φορά από δυο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: την πρωτοφανέρωτη σε ένταση και διάρκεια κρίση -οικονομική, κοινωνική, πολιτική, οικολογική- και την εκλογή στις περιφέρειες. Ο συνδυασμός των δύο αυτών στοιχείων, ιδιαίτερα στην «τεράστια» Περιφέρεια της Αττικής, προσδίδουν στον εκλογικό αγώνα ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα, ο οποίος επικαθορίζει, χωρίς να υποβαθμίζει, την κατεύθυνση αντιμετώπισης και των μεγάλων τοπικών προβλημάτων της πρώτης περιφέρειας της χώρας. Έτσι οδηγηθήκαμε, φυσιολογικά, στο μέτωπο ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης -ΔΝΤ- κυρίαρχων δυνάμεων της Ε.Ε. και στην προβολή, κατά προτεραιότητα, ουσιαστικά και συμβολικά, της απόρριψης του περιβόητου Μνημονίου.

Χαρίκλεια Οκλαλιώτου Δικηγόρος, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Ηταν ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρόταση να συμμετέχω ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη. Η στήριξη του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αποτελεί ένδειξη αξιοπρέπειας .Ενδειξη σεβασμού της αξίας, της τιμής, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου, ως εργαζόμενου, γονέα, συνταξιούχου, μαθητή, φοιτητή, ως πολίτη που καθημερινά παραβιάζονται συνταγματικά κατοχυρωμένα και θεμελιώδη δικαιώματά του.
Στελεχώνω και στηρίζω το ψηφοδέλτιο με στόχο να υπερασπιστούμε το δικαίωμα για σταθερή εργασία, για δωρεάν παιδεία και υγεία, για κοινωνικές παροχές.
Να αντισταθούμε στην πολιτική του μνημονίου.

Οι Γάλλοι εξεγέρθηκαν.Εμείς ;;;;

Γράφει ο  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ στο ΠΡΙΝ 

Συγκλονιστικό είναι αυτό που γίνεται στη Γαλλία. Εκατομμύρια εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι ξεχύνονται στους δρόμους εκατοντάδων πόλεων σε αλλεπάλληλα κύματα απεργιών και διαδηλώσεων εναντίον της αντιδραστικής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του δεξιού προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Δύο, τρία εκατομμύρια διαδηλωτές συμμετέχουν κάθε φορά στις κινητοποιήσεις, με επτά μέχρι στιγμής γενικές απεργίες σε ενάμιση μήνα και δύο νέες απεργίες να έχουν ήδη προκηρυχθεί για το τέλος Οκτώβρη και τις αρχές Νοέμβρη παρά την ψήφιση του νόμου.









Το κίνημα έχει ήδη τελειώσει τον Σαρκοζί. Παρόλο που οι προεδρικές εκλογές αργούν, είναι μετά από ενάμιση χρόνο και πλέον (το Μάιο του 2012), η επανεκλογή του θεωρείται πλέον άκρως απίθανη. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Το σημαντικότερο δεν είναι οι ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας, όπου οι διαδηλώσεις και οι απεργίες ανέστησαν τους διαλυμένους σοσιαλιστές, τα συνδικάτα, την Αριστερά και την Ακροδεξιά που είχαν βρεθεί σε κατάσταση πλήρους πολιτικής σύγχυσης το 2007, μετά την πανηγυρική νίκη του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές. Το κατά πολύ σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτής της γαλλικής εξέγερσης είναι η επαναφορά στην πολιτική πράξη εννοιών όπως η κοινωνική αλληλεγγύη που με λύσσα προσπαθούν και έχουν καταφέρει σχεδόν να εξαφανίσουν από το προσκήνιο οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -Κοροϊδία και θράσος με το βλέμμα στην κάλπη

Ολα τα όπλα ρίχνει στην προεκλογική αρένα η κυβέρνηση για να συγκρατήσει τη λαϊκή αγανάκτηση εντός των τειχών, να την ενσωματώσει και να τη χειραγωγήσει. Στα μέσα της βδομάδας, ο πρωθυπουργός, σε μια προκλητική επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, ισχυρίστηκε:«Ο,τι και να γίνει δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί».
Την Πέμπτη, πρόσφερε κι ένα φιλοδώρημα προεκλογικού χαρακτήρα στους συνταξιούχους, σε μια ωμή προσπάθεια εξαγοράς της ψήφου τους. Ανακοίνωσε «έκτακτο οικονομικό βοήθημα», το ύψος του οποίου κυμαίνεται ανάμεσα στα 100 και 300 ευρώ, που θα καταβληθεί εφάπαξ και με προϋποθέσεις (!) το Δεκέμβρη σε περίπου 500.000 συνταξιούχους απ' τους 2.000.000 και πλέον.
Ακόμα κι αν έτσι γίνουν τα πράγματα, πρόκειται για ψίχουλα απ' το τεράστιο κομμάτι που ληστρικά απέκοψε η κυβέρνηση απ' το ούτως ή άλλως ισχνό εισόδημα των συνταξιούχων, με την κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, του επιδόματος αδείας!

Εκλογές 7 Νοέμβρη: με την αριστερά της ανατροπής και της νίκης



nea_smirni.gifΟι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοέμβρη έχουν τεράστια πολιτική σημασία. Είναι η πρώτη, συνολική πολιτική αναμέτρηση μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4/10/09, με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, μετά το Μνημόνιο και με τον «Καλλικράτη». Θα γίνουν σε συνθήκες που η κανιβαλλική αντεργατική επίθεση με το Μνημόνιο της τρόϊκας κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. κλιμακώνεται. Σε συνθήκες που τα βάρη της διεθνούς, βαθιάς και δομικής, καπιταλιστικής κρίσης συνεχίζουν να φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων, με μια παγκόσμια αναδιανομή εισοδημάτων: Από τις 15 Σεπτέμβρη 2008, την κατάρρευση της Λέμαν Μπράδερς και το λεγόμενο «κράχ του 21ου αιώνα» μέχρι σήμερα, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί έδωσαν 14 τρισ. δολάρια για τη «σωτηρία» των τραπεζών (περίπου το 1/3 του παγκόσμιου Α.Ε.Π.) και αντίστοιχα στην Ελλάδα 78 δισ. ευρώ (περίπου το 1/3 του ελληνικού Α.Ε.Π.). Στο ίδιο διάστημα προστέθηκαν παγκοσμίως 30 εκατομμύρια καινούργιοι άνεργοι! Στην Ε.Ε. αυξήθηκαν κατά 7 εκατομμύρια (από 18 σε 25). Οι κυρίαρχοι κύκλοι ομολογούν ότι η καταιγίδα του Μνημονίου θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια μετά το 2012, ενώ ο ασφαλιστικός προκρούστης των «αντεξουσιαστών της εξουσίας» έφτασε μέχρι το έτος 2060!
.
Οι εκλογές θα γίνουν μέσα σε ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό, που το συνδιαμορφώνουν σε αλληλεπίδραση:
Η προώθηση και επιβολή του νεοσυντηρητικά μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ως αποτελεσματικότερου διαχειριστή της επίθεσης. Η συγκρότηση και λειτουργία του «μαύρου μετώπου» συναίνεσης - άτυπης συγκυβέρνησης της τρόϊκας ΠΑΣΟΚ. - Ν.Δ. -  ΛΑΟΣ, με τη Ν.Δ. να διαφωνεί τάχα με το Μνημόνιο (στα λόγια), να συμφωνεί πρακτικά σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του, να ζητά ένα διαφορετικό, πιο ευνοϊκό για το κεφάλαιο και πιο αντεργατικό «μείγμα» τους!

Περιφερειακή παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη, Αλέξη Μητρόπουλου, στην Καισαριανή

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού, «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέξη Μητρόπουλο, συνάντησε το δήμαρχο Καισαριανής Σπύρο Τζόκα και στη συνέχεια περιόδευσε στην αγορά της πόλης. Στην περιοδεία συνόδευαν τον Αλέξη Μητρόπουλο νέοι υποψήφιοι του συνδυασμού, όπως ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΝ, Νάσος Ηλιόπουλος, η Αλίκη Κοσυφολόγου, ο Κώστας Κάβουρας, ο Καραντιλιόν Νίκος και Νίκος Παππάς.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξης Μητρόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε:
Επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο της Καισαριανής. Ευχηθήκαμε στον φίλο και συναγωνιστή, Σπύρο Τζόκα, να κερδίσει τις εκλογές για το καλό του λαού της Καισαριανής, να λύσει τα άλυτα προβλήματα και, βεβαίως, να αγωνιστούμε όλοι μαζί κατά του μνημονίου και υπέρ μιας αυτοδιοίκησης των τοπικών κοινωνιών.

Τρέμουν την άνοδο του Κ.Κ.Ε στο Ιόνιο και στην στην Κέρκυρα ! Οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας καλούν για ψήφο σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σε απόλυτο συντονισμό με το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να αποτρέψουν την υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Ιόνια Νησιά, Θοδωρής Γουλής
 
Ξεκάθαρο γίνεται, μέρα με τη μέρα, το μέτωπο που έχουν φτιάξει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, οι ξενοδόχοι και το τουριστικό κεφάλαιο στην Κέρκυρα ενάντια στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΠΑΜΕ. Μετά τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ για το «κλείσιμο» των ξενοδοχείων - όπως μετέφραζαν τον αγώνα των εργαζομένων για τοπική Συλλογική Σύμβαση αλλά και για αποτροπή απολύσεων από τα ξενοδοχεία το περασμένο καλοκαίρι - χτες, η Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση, προσπαθώντας να αποτρέψει την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων» που μετέχει στις εκλογές με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θόδωρο Γουλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.