Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΓΥΠΤΟΣ-Oι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 100. Το απόγευμα τουλάχιστον 3 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυρά την ώρα της πολιορκίας του υπουργείου Εσωτερικών

Από το NEWSIT.GR
        Έξω από το κτίριο της Κρατικής Τηλεόρασης, οι πολίτες έχουν καταλάβει  ένα στρατιωτικό άρμα, Photograph: Khaled Desouki/AFP/Getty Images


Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 16:00 και τις προειδοποιήσεις του στρατού ότι όποιος την παραβιάζει, θα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Oι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 100. Το απόγευμα τουλάχιστον 3 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυρά την ώρα της πολιορκίας του υπουργείου Εσωτερικών. Οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες ενώ στις φλόγες παραδόθηκε το κτίριο του κυβερνώντος κόμματος και παραιτήθηκε ηγετικό στέλεχος. Περισσότεροι απο 2.000 είναι οι τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων φέρουν τραύματα από σφαίρες. 

Τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν την δουλειά της κυβέρνησης,εμείς τη δουλειά μας!



Τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης, αναπαράγοντας τα όσα λέει η κυβέρνηση για τη φετινή παρουσία του Γ. Παπανδρέου στο Νταβός, υποστηρίζουν με ενθουσιασμό ότι η εικόνα και το κλίμα απέναντι στην ελληνική αντιπροσωπεία είναι εντελώς διαφορετικά. Από εκεί, λέει, που πέρσι κοιτούσαν γεμάτοι επιφυλάξεις, τούτη τη χρονιά σχεδόν θαυμάζουν τους κυβερνήτες της χώρας και τον πρωθυπουργό. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα διάφορα κλιμάκια της τρόικας που αδιάλειπτα πλέον επισκέπτονται τη χώρα και ελέγχουν το πώς υλοποιούνται οι συμφωνίες που έχουν κάνει με την ελληνική κυβέρνηση.

Χαιρετισμός του Προέδρου του ΣΥΝ και Αντιπροέδρου του ΚΕΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια του ODP (Άγκυρα, 29.1.2011)


Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Μεταφέρω τον εγκάρδιο συντροφικό χαιρετισμό του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην εκδήλωσή σας για τα 15 χρόνια από την ίδρυση του ODP.
Είμαστε ολόθερμα αλληλέγγυοι με τους αγώνες σας για την ειρήνη, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος.
Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο, κόντρα στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε», στον μιλιταρισμό και στον εθνικισμό, στις σύγχρονες καπιταλιστικές βαρβαρότητες.

Φλέγεται» το Κάιρο.Δεκάδες οι νεκροί στην Αίγυπτο, νέα κυβέρνηση ανακοινώνει ο Μουμπάρακ αλλά δεν παραιτείται


Δεκάδες εκτιμάται πως είναι οι νεκροί από τα βίαια επεισόδια που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες στην Αίγυπτο. Πυρά ακούγονται και το Σάββατο στο κέντρο του Καΐρου, καθώς εκατοντάδες Αιγύπτιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, αντιδρώντας στην αδιάλλακτη στάση του Χόσνι Μουμπάρακ. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, στο πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα μετά το ξέσπασμα των ταραχών, ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται και αρκέστηκε να ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις υπό νέο κυβερνητικό σχήμα.


Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί το Σάββατο, καθώς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης. 



Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο Κάιρο, το Σουέζ και την Αλεξάνδρεια. 

Νύχτα κόλασης στην Αίγυπτο.Στους 53 οι νεκροί, 43 πολίτες και 10 αστυνομικοί.

Κόσμος συγκεντρώνεται και σήμερα στο Κάιρο-Photograph: Lefteris Pitarakis/AP

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Al Jazeera από την Αίγυπτο, χτες σκοτώθηκαν 23 άτομα στην Αλεξάνδρεια, 15 στο Κάιρο και 15 στο Σουέζ.Συνολικά 53 στις τρεις πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις.Aνάμεσα τους 10 αστυνομικοί.Αυτό σημαίνει πως πως υπάρχει ένοπλη αντίσταση από πολίτες.Στο Κάιρο παρά την παρουσία δεκάδων αρμάτων μάχης ,ο στρατός δεν αναμείχθηκε στις συγκρούσεις πολιτών-αστυνομίας.Αντιθέτως στο Σουέζ στρατιώτες πυροβόλησαν το πλήθος.Πυροβολισμοί ακούγονταν νωρίς το πρωί κοντά στο βουλή στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ



Η ενσωμάτωση της οδηγίας της ΕΕ 2008/104 που αφορά την ενοικίαση, δηλαδή το δουλεμπόριο των εργαζομένων, μετατρέπει το ήδη απαράδεκτο - αντιδραστικό καθεστώς των εργασιακών σχέσεων σε ακόμα χειρότερο. Είναι η οδηγία που αίρει τα όποια εμπόδια και περιορισμούς είχαν οι εργοδότες μέχρι σήμερα από την εθνική εργατική νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια προστασίας των εργαζομένων στο πλαίσιο της οδηγίας. Με την εφαρμογή της, στην ουσία, νομιμοποιείται πλήρως η μαύρη εργασία. Η εργατική δύναμη όχι μόνο γίνεται ακόμα φθηνότερη, αλλά και εντελώς απροστάτευτη.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΥΝΗΣΙΑΣ: Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΗΠΑ, Ε.Ε., ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ! Από την iskra.gr


ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ  ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΚΡΑ!
Συμφώνα με αποκλειστικές πληροφορίες και δηλώσεις στην ΙΣΚΡΑ από εξόριστα πολιτικά στελέχη του Κομμουνιστικό Εργατικού Κόμματος Αλγερίας στο Παρίσι, η κομμουνιστική αριστερά στην Τυνήσια βρίσκεται πλέον σε προχωρημένες συζητήσεις με ένα ευρύ φάσμα κουμουνιστογενών και αριστερών κόμματων στη χώρα προκειμένου να εντατικοποιηθεί η διαδικασία ενωτικών, δυναμικών και αποτελεσματικών παρεμβάσεων σε όλη την χώρα, ώστε να ριζοσπαστικοποιηθεί παραπέρα η ίδια εξέγερση, που ήδη την αγκαλιάζουν απλοί στρατιώτες αλλά μεσαία και ανωτέρα στελέχη του στρατού.
Από την πρώτη στιγμή κομμουνιστές και αριστεροί πολίτες πρωτοστατούν στην εξέγερση του λαού της Τυνήσιας, που ενσωματώνει πρωτόγνωρα στοιχεία αυτόοργάνωσης από μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. 

Στους 27 έφτασαν οι νεκροί από την αρχή της Αιγυπτιακής εξέγερσης την Τρίτη.Ρεπορτάζ από την zougla.gr




Η Αίγυπτος εδώ και τρία εικοσιτετράωρα ζει το δικό της «σύνδρομο της Τυνησίας» με τους πολίτες να αψηφούν τις κυβερνητικές απειλές και να έρχονται σε απευθείας σύγκρουση με τις αρχές ασφαλείας του επί τριάντα χρόνια προέδρου της χώρας, Χόσνι Μπουμπάρακ. 



Η κατάσταση ώρα με την ώρα επιδεινώνεται με τους παραδοσιακούς συμμάχους του Κάϊρου - την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και τα συντηρητικά καθεστώτα του Αραβικού κόσμου - να «απαγκιστρώνονται» σταδιακά από την μέχρι σήμερα ολόπλευρη στήριξη του αιγύπτιου προέδρου.

"Παιδεία Μάχης": Κάτω τα χέρια απ' το άσυλο, αλληλεγγύη στους 300!


Κάτω τα χέρια από το Πανεπιστημιακό Άσυλο 

Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

 

Το μέτωπο της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της Μπακογιάννη και της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του Κουβέλη καθώς και της πλειοψηφίας των ΜΜΕ έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης του πανεπιστημιακού ασύλου και του δημόσιου πανεπιστημίου γενικότερα.Δυστυχώς σε αυτή τη «μαύρη» συμμαχία συμμετέχει και η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ.

Το απόγευμα της Πέμπτης 27/01/2011, με απόφαση των πρυτανικών αρχών, έγινε άρση του ασύλου και η αστυνομία πήρε το ελεύθερο να επέμβει μέσα στη Νομική. Η μετακίνηση των απεργών πείνας από τη Νομική στο κτίριο της Πατησίων έγινε με ειρηνικό τρόπο. Αυτό δεν αλλάζει όμως την απαράδεκτη άρση του ασύλου που έγινε ακριβώς με στόχο την βίαιη καταστολή της απεργίας και την εκκένωση της Νομικής.

Φωτογραφίες από την Αίγυπτο.Η εξέγερση συνεχίζεται.

            Άρματα μάχης στην πλατεία Τahrir στο Κάιρο.Peter Macdiarmid/Getty Images


 Στις φλόγες το τετράγωνο που στεγάζεται το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα του Χόσνι Μουμπάρακ.Ένα ακόμα αυταρχικό καθεστωτικό κόμμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου.Το κόμμα του δικτάτορα Μπέν Άλι της Τυνησίας επίσης ανήκε στην Σοσιαλιστική Διεθνή.Khaled Desouki/Agence France-Presse -- Getty Images




Matrix1917

Τους 20 έφτασαν συνολικά οι νεκροί στην Αίγυπτο.6 νεκροί στην Αλεξάνδρεια.

 Σύμφωνα με το Reuters αναφέρθηκαν 6 νεκροί στην πόλη της Αλεξάνδρειας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 20.Από τους 6 νεκρούς 4 είναι διαδηλωτές που σκοτώθηκαν από σφαίρες αστυνομικών, ένας είναι αστυνομικός και μια γυναίκα που στεκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού της από σφαίρα αστυνομικού.Πάνω από 1.000 οι τραυματίες συνολικά.
O παραγωγός του Sky News  Yael Livieα από την πλατεία Tahrir στο Κάιρο ανέφερε ότι γύρω από την πλατεία υπάρχουν 22 τανκς !
To διάγγελμα του Χόσνι Μουμπάρακ δεν φαίνεται να επηρέασε τον κόσμο που συνεχίζει να διαδηλώνει σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου.


Matrix1917

Νυχτερινό διάγγελμα του Μουμπάρακ στην Αιγυπτιακή τηλεόραση.Ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης του.Δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την Προεδρία.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης του.Φάνηκε πρόθυμος να σταθεί στο πλευρό του φτωχού λαού και να κάνει νέα βήματα για περισσότερη Δημοκρατία.Τόνισε όμως όπως δεν θα επιτρέψει να ζήσει ο φόβος στις καρδιές των πολιτών και αναλαμβάνει την ευθύνη για την προστασία της χώρας και των κατοίκων της.Όπως τόνισε δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία αν επικρατήσει το χάος.

Λουτρό αίματος στο Σουέζ.11 νεκροί και 170 τραυματίες αναφέρει το Al Jazeera.Γράφει ο Matrix1917.

H νύχτα πέφτει και η ροή πληροφοριών από τα τηλεοπτικά δίκτυα συνεχίζεται.Το Al Jazeera μετέδωσε πριν λίγο πως στην πόλη του Σουέζ σκοτώθηκαν 11 πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 170.Είναι ίσως τα πρώτα θύματα από σφαίρες του στρατού και όχι της αστυνομίας.Στρατιωτικά οχήματα και τανκς έχουν καταλάβει καίριες θέσεις στο Κάιρο και στο Σουέζ.Στο Κάιρο έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις του στρατού το μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο.Οι νεκροί την σημερινή μέρα είναι τουλάχιστον 13 σε όλη την Αίγυπτο και οι τραυματίες 1.030.'Εχουν γίνει από την Αιγυπτιακή αστυνομία πάνω από 1.000 συλλήψεις.