Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ημερολόγιο Π.Α.ΜΕ 2013.


Ημερολόγιο Π.Α.ΜΕ 2013.

Tις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η διάθεση του ημερολογίου για το 2013 από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ και από τα σωματεία.
Οι σελίδες του φετινού ημερολογίου είναι «στολισμένες» με φωτογραφίες από έργα του μεγάλου καλλιτέχνη και αγωνιστή Α.Τάσσου και με δημιουργίες στρατευμένων ποιητών έχοντας ως πυξίδα τα δίκαια των εργαζομένων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : O Δεκέμβρης ούτε συκοφαντείται, ούτε ενσωματώνεται.

O Δεκέμβρης ούτε συκοφαντείται, ούτε ενσωματώνεται.


Παρακολουθούμε ένα σίριαλ ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με αφορμή ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.
Η άθλια κυβέρνηση του Μνημονίου νομίζει ότι ξορκίζει την προοπτική της εξέγερσης «χωνεύοντας» μέχρι κεραίας τη γλώσσα και το ύφος της φασιστικής ακροδεξιάς.

Aνακοίνωση της ΚΝΕ για την επέτειο των 4 χρόνων της δολοφονίας του Αλ.Γρηγορόπουλου.

Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας


Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, πριν τέσσερα χρόνια ήταν χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
Η δολοφονική πράξη πραγματοποιήθηκε σε συγκεκριμένο έδαφος. Σ’ αυτό της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει μόνιμα ως εχθρό, το λαό και τη νεολαία του και που συμπληρώνεται από την κρατική βία και καταστολή για να περιφρουρήσει το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης και της ανεργίας.

Νόμος είναι το «δίκιο» του βιομήχανου.Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Νόμος είναι το «δίκιο» του βιομήχανου

Αμέσως μόλις συγκροτήθηκε, η πρώτη «ηρωική» και «πατριωτική» πράξη της κυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και του αρμοδίου υπουργού τους, του κ. Δένδια, ήταν να στείλει τα ΜΑΤ εναντίον των εργατών της «Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο.
Οπως είπαν τότε οι κυβερνώντες, έστειλαν τα ΜΑΤ ενάντια στην απεργία των χαλυβουργών για «να ανοίξουν το εργοστάσιο».

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για το φορολογικό 6/12/2012.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ  για το φορολογικό 6/12/2012


Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στο πώς θα μοιραστούν ανάμεσά τους τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, δεν πρέπει να παγιδευτούν από την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της ΕΕ περί δήθεν νέας αρχής για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής, δίκαιης κατανομής των βαρών κλπ.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη - Θα μιλήσει η Αλ. Παπαρήγα.Το Σάββατο 8/12, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, στις 18.30.


Εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.


Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ το Σάββατο 8/12, στις 6.30 το απόγευμα, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Θέλουν το λαό χειραγωγημένο.Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Θέλουν το λαό χειραγωγημένο.



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» διακήρυξαν από τη συνδιάσκεψή τους. Με αφορμή αυτή τη συνδιάσκεψη ξαναβλέπουν το φως της δημοσιότητας άρθρα που εγκαλούν το ΚΚΕ επειδή δε συμβάλλει στην «κοινωνική σωτηρία» που πασχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εν ολίγοις επειδή δε συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και την ανάδειξη μιας κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η προπαγάνδα είναι συμβολή στη μορφοποίηση των δύο πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος που καθένας πασχίζει να πείσει το λαό ότι το δικό του μείγμα πολιτικής είναι αυτό που θα τον ωφελήσει.

Εύρηκα! -Του Θύμιου Καλαμούκη.


του Θύμιου Καλαμούκη

Από όταν άρχισα να καταλαβαίνω τη μη ματαιότητα του προσωρινού κόσμου τούτου, ένα ερώτημα με βασάνιζε. Ένα ερώτημα που όσο περνούσαν τα χρόνια διατυπωνόταν εντονότερα μέσα μου και σίγουρα πιεστικότερα.
Πως κάπου εκεί μετά το 1920 και μέχρι το 1940, στον περίφημο μεσοπόλεμο, οι άνθρωποι είχαν «τυφλωθεί». Πως εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως στην Ευρώπη, είχαν χάσει το φως τους και δεν έβλεπαν αυτό που ερχόταν.

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση - πορεία
Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 6 μμ Καμάρα 

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

6 Δεκέμβρη 2008. Η κυβέρνηση της ΝΔ συντόνιζε την εκδικητική μανία του κεφαλαίου ενάντια στις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας που μόλις είχε βγει από ένα νικηφόρο αγώνα στα σχολειά και τα πανεπιστήμια. Οι αλήτες φοιτητές, οι ανεπρόκοποι, οι θαμώνες των Εξαρχείων, αυτοί που διαταράσσουν την τάξη και άλλα τέτοια έφτιαχναν το κλίμα καθοδηγούμενα από την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και σύσσωμα τα ΜΜΕ. Είναι αυτό το αντιδραστικό κλίμα ενάντια στην νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό που όπλισε το χέρι του Σαραλιώτη και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 16 χρονο Γρηγορόπουλο, που αμέσως έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς και ενός ολόκληρου λαού. Η δολοφονία που έγινε η αφορμή να εκδηλωθεί ο Δεκέμβρης της νεολαίας.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ!

Η νεολαία δεν θα ξεχάσει το Δεκέμβρη του ‘08. Κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη μνήμη και στη συνείδησή της. Γιατί στο πρόσωπο του αιμόφυρτου Αλέξη βλέπει ακόμα τα όνειρα και τις προσδοκίες της που γκρεμίζονται καθημερινά από το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Γιατί καταλαβαίνει ότι πίσω από τους «ειδικούς φρουρούς», που πάτησαν τη σκανδάλη, υπήρχε η πολιτική που τους «όπλισε» το χέρι. Η ίδια πολιτική που σαρώνει δικαιώματα και σπρώχνει τις οικογένειες μας στη φτώχεια και την ανέχεια. Γιατί συνεχίζει να ζει στην ασφυκτική καθημερινότητα που την έκανε να εξεγερθεί, η οποία γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο μαύρη…

Μ' αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας!


Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που σφαίρα αστυνομικού δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, μαθητή 15 χρονών. Αυτό ήταν το έναυσμα για να βγούμε μαθητές, φοιτητές κι ο υπόλοιπος Λαός στους δρόμους σε ένα διαρκή και μαζικό αγώνα! Στο πρόσωπο του Αλέξη είδαμε το πρόσωπο του συμμαθητή μας ή και του εαυτού μας! Έγινε σε όλους μας ξεκάθαρο ότι αυτό το σύστημα για να επιβληθεί και να υποτάξει, δεν διστάζει να βγάλει το όπλο και να πυροβολήσει.