Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γιούνκερ: Ανησυχώ για τον κίνδυνο «κοινωνικής επανάστασης».


Βλέπουν ότι έρχονται επαναστάσεις και εξεγέρσεις...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια «κοινωνική επανάσταση» αν δεν προσαρμόσει την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Ανησυχώ πολύ για τις επερχόμενες οικονομικές εξελίξεις», είπε ο  κ. Γιούνκερ κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών:
«Δεν αποκλείω να διατρέξουμε τον κίνδυνο να δούμε μια κοινωνική επανάσταση, μια κοινωνική εξέγερση.

Λήγει αύριο η προθεσμία για την αποστολή κειμένων για τον Προσυνεδριακό Διάλογο.


Λήγει αύριο η προθεσμία

Η Επιτροπή Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι η προθεσμία για την αποστολή κειμένων προς δημοσίευση στο «Ριζοσπάστη», για τις Θέσεις της ΚΕ και το Σχέδιο Καταστατικού του ΚΚΕ, λήγει αύριο Παρασκευή 15 Μάρτη.

Ανακοίνωση του K.K.E σχετικά με τον Ενεργειακό Χάρτη Πορείας για το 2050 της ΕΕ.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τον Ενεργειακό Χάρτη Πορείας για το 2050 της ΕΕ



Ο Ενεργειακός Χάρτης Πορείας για το 2050 της ΕΕ αποδεικνύει ότι κριτήριο της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ είναι η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων της σε βάρος των λαών.
Με το συγκεκριμένο σχέδιο η ΕΕ επιχειρεί να αντιμετωπίσει συνδυασμένα :
Τη διασφάλιση μιας κερδοφόρας επενδυτικής διεξόδου για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια της, για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων.

Σύμβουλο πάρε ναζιστή, λοστρόμο Πειραιώτη.Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη.


Την τιμημένη ιθαγένεια της Ελλάδας του Σαμαρά, παρακαλώ η έμφασις να δοθεί στον Σαμαρά, δεν θα την πάρεις χωρίς μόχθο, αδηφάγο τέκνο του μετανάστη.



Θα πρέπει να δώσεις συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις: «Τι ήταν ο ναζισμός; Ήταν μια μεγάλη επανάσταση κατά της γραφειοκρατίας. Τι ήταν ο Χίτλερ; Ικανότατος πολεμιστής και ικανότατος ομιλητής. Τι ήταν ο Γκαίριγκ; Διακεκριμένος αεροπόρος. Τι ήταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών».
Μα τι σχέση έχουν αυτά με την ιθαγένεια; Ρωτήστε τον κ. Ι. Κωτούλα, ο οποίος είναι σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα ιθαγένειας και συγγραφέας του βιβλίου «Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ», όπου στοιβάζονται όλα τούτα τα αδιανόητα περί Χίτλερ και Γκαίριγκ.

Νέα Υόρκη : Δολοφονία 16χρονου εφήβου από αστυνομικούς.


Στα πρόθυρα της έκρηξης βρίσκονται οι κάτοικοι του Φλάτμπους - συνοικία στην κομητεία του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης - μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση με 11 σφαίρες, του 16χρονου Αφροαμερικανού Κιμάνι Γκρέι, από μυστικούς αστυνομικούς του NYPD.
Image from twitter.com @kristengwynne

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, τοπική ώρα, και οι ταραχές ξέσπασαν όταν μία ομάδα εφήβων εξοργίστηκε από την παρουσία των αστυνομικών.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ : Αρθηκε η ασυλία του χρυσαυγίτη Ηλ. Κασιδιάρη.


Καταδικάζουμε τη βία, είτε από τα άκρα αριστερά, είτε από τα άκρα δεξιά», είπε προκλητικά ο γραμματέας της ΝΔ, καταψηφίζοντας την πρόταση


Με 205 ψήφους υπέρ, τρεις κατά και ένα παρών, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να άρει την ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη για την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Την άρση της ασυλίας είχε εισηγηθεί η αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας, μετά από αυτεπάγγελτη παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ακροδεξιοί Αμερικάνοι πέρα από τον Τσάβες θέλανε να σκοτώσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, αποκαλύπτει ο Νικολάς Μαντούρο !


Προβοκάτσια των Αμερικάνων ;
Ο προσωρινός και υποψήφιος Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαντούρο.REUTERS/Carlos Garcia Rawlins
Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαντούρο, δήλωσε χθες ότι «ακροδεξιά» στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
«Έχουμε εντοπίσει σχέδια της ακροδεξιάς που συνδέονται με τις ομάδες των Ρότζερ Νοριέγκα και Όττο Ράιχ, (πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπους) και σχετίζονται με απόπειρα δολοφονίας του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές», δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ο Μαντούρο.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ : Φοιτητές - Σπουδαστές: Την Πέμπτη ο αποκλεισμός του υπουργείου Παιδείας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά».

 Σε ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και απαιτώντας την ανέγερση νέων εστιών προχωρούν με αποφάσεις τους σπουδαστικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, αύριο Πέμπτη, στις 12.00, ύστερα από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε «όλους τους σπουδαστές, εργαζόμενους και καθηγητές, στους συλλόγους και τα σωματεία τους». 


Αποφάσεις μέχρι τώρα έχουν πάρει οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Καστοριάς, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Κοζάνης, ΤΕΙ Λαμίας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Χαλκίδας, ΣΔΟ ΤΕΙ Χαλκίδας, το Τμήμα Τοπογραφίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής του ΤΕΙ Αθήνας, το Τμήμα Πληροφορικής και το Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οιΣύλλογοι Οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ και ΤΕΙ Πάτρας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας Γεωλογικό, Νοσηλευτική, Παιδαγωγικό και Τουρκικών Σπουδών.
 Στο κάλεσμά της, η Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ τονίζει μεταξύ άλλων: