Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αστυνομικός την χτύπησε και την εγκατέλειψε - Η 20χρονη Πωλίνα Κελεμπεσιώτη χτυπήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή από περιπολικό ενώ περπατούσε στο δρόμο. Νοσηλευόταν έκτοτε στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου και εξέπνευσε σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά τις 12.



Έχασε τη μάχη για τη ζωή η 20χρονη κοπέλα που παρασύρθηκε από περιπολικό (αριθμός πινακίδας Ε.Α. 23542) στη λεωφόρο Γρηγόρη Λαμπράκη, στον Κορυδαλλό, το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου.
 
Η οικογένεια και οι φίλοι της Πωλίνας Κελεμπεσιώτη, αναζητούσαν μάρτυρες του δυστυχήματος, που, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκάλεσε το περιπολικό όταν παραβίασε το κόκκινο σηματοδότη και στη συνέχεια την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο δρόμο.

Ραβασάκια και μηνύματα... και το μυαλό μας «σούπα»



του Γιώργου Σαρρή
Λέει από την Παρασκευή ο Αλ.Τσίπρας σε όλους τους τόνους ότι ο Α.Σαμαράς «δεν διεκδίκησε και δεν πήρε ούτε ένα ευρώ παραπάνω» στη «μάχη» που δόθηκε στη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, στη συζήτηση για τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ 2014-2020.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Τα δήθεν μέτρα της συγκυβέρνησης είναι κοροϊδία για τους αγρότες. Μόνη λύση η κλιμάκωση του αγώνα



Η συγκυβέρνηση δείχνει την εχθρότητά της στους αγρότες καθώς μιλάει και πάλι για «υποκινητές» λόγω της συνέχισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Υποκινητής είναι η ίδια και η αντιαγροτική πολιτική της.
Κανένα από τα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών δεν απαντήθηκε με τα μέτρα που εξαγγέλλονται.

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ-Θέματα που ίσως θα έπρεπε να εξετάσουμε



Το 19ο Συνέδριο του Κόμματος είναι κομβικής σημασίας για το Κόμμα αλλά και για το λαό διότι είναι εν μέσω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τα δικαιώματα των εργαζομένων συμπιέζονται στο όνομα της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Η κρίση γνωρίζουμε ότι θα έχει συνέχεια και η όποια ύφεση θα φέρει νέα κρίση.

'"Ας σταματήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα παραμύθια για Σχέδιο Μάρσαλ'' -Δήλωση του ΜΑΑ για τον προυπολογισμό της ΕΕ



Σε μια εποχή γενικής κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρώπη, αρνητικών προοπτικών για το άμεσο μέλλον όπως τις εξέφρασε χθες ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντράγκι, βαθιάς ύφεσης στις περιφερειακές χώρες και αλματώδους ανάπτυξης της ανεργίας, θα περίμενε κανείς ότι ο κοινοτικός προϋπολογισμός, που θα αποφάσιζε το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρ. Ένωσης, θα χρησιμοποιούνταν ως ένας μοχλός για την αναζωπύρωση των ευρωπαϊκών οικονομιών και τη δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας.

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος - Καθόλου τυχαία και καθόλου «απερίσκεπτη» δεν ήταν η κίνηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης των συλληφθέντων στην Κοζάνη.


«Είδατε τι θα πάθετε;»


Καθόλου τυχαία και καθόλου «απερίσκεπτη» δεν ήταν η κίνηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης των συλληφθέντων στην Κοζάνη.
Κάθε άλλο παρά της διέφυγε το γεγονός ότι θα ερχόταν στο φως η αγριότητα των υπηρεσιών καταστολής και οι μέθοδοι λιντζαρίσματος που ακολουθούν.

Γερμανοί εθνικοσοσιαλιστές διαφημίζουν τη συνάντησή τους με τη Χρυσή Αυγή - Άρθρο από το LEFT.GR

Η συνάντηση, που έχει αποσιωπηθεί για ευνόητους λόγους από την ελληνική ναζιστική οργάνωση, πραγματοποιήθηκε στην Βουλή την περασμένη Παρασκευή, πριν τη χιτλερικής αισθητικής πορεία των χρυσαυγιτών για τα Ίμια.

Εθνικοσοσιαλιστές (όπως οι ίδιοι δηλώνουν) της Γερμανίας (Freie Netz Süd) αναδεικνύουν στην ιστοσελίδα τους τις στενές σχέσεις με τους χρυσαυγίτες τονίζοντας πως ο Αρχηγός της ελληνικής οργάνωσης τους προσκάλεσε στην Αθήνα.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού 8/2/2013.




Σημαντικότερα είναι αυτά στα οποία δεν αναφέρεται ο πρωθυπουργός. Ο φιλομονοπωλιακός προσανατολισμός της κοινοτικής χρηματοδότησης, το βάθεμα των ανισότιμων σχέσεων των κρατών - μελών και η όξυνση των αντιθέσεων στο εσωτερικό της ΕΕ, που αποτυπώνονται στο συμβιβασμό για το νέο προϋπολογισμό, ο οποίος είναι ο πρώτος μειωμένος έναντι του προηγούμενου στην ιστορία της ΕΕ.