Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών στα Πανεπιστήμια!

21.11.2013
Παράνομη κήρυξε το Πρωτοδικείο της Αθήνας, για δεύτερη φορά, την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, μετά την απόφασή τους για συνέχισή του αγώνα. Η απόφαση του Πρωτοδικείου ήρθε ύστερα από προσφυγή του Υπουργείου Παιδείας, ενώ είχαν προηγηθεί και οι απειλές της κυβέρνησης για επέμβαση των ΜΑΤ στους χώρους των Πανεπιστημίων «κουρελιάζοντας» και το άσυλο. Είχε προηγηθεί επίσης η διχαστική προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει την απεργία μέσα απ΄ την «ατομική απογραφή» των εργαζόμενων, καθώς κι η τρομοκράτηση τους, με την παραπομπή σε πειθαρχικά όσων αρνήθηκαν την απογραφή. Και η απόπειρα όμως, να στρέψουν τους φοιτητές εναντίον των απεργών εργαζόμενων απέτυχε, μετά τη στήριξη του αγώνα από φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις και τις αποφάσεις για κατάληψη των σχολών.

Να γυρίσουμε τον τροχό

Από αδιέξοδο σε αδιέξοδο βαδίζει η κυβέρνηση των προθύμων, όσο οι πιέσεις των ιμπεριαλιστών γίνονται περισσότερο κυνικές και απροκάλυπτες. Ο ένας δηλώνει ότι βγαίνουμε πλέον από το μνημόνιο. Ο άλλος μετατρέπει τα μίλια που τους χωρίζουν από τους τροικανούς, σε μέτρα με τη δικιά του μεζούρα, εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού. Και οι υπάλληλοι των ιμπεριαλιστών αναχωρούν για σκι, αφήνοντας την κυβέρνηση να παρακολουθεί τα σλάλομ των δυο εταίρων στην προσπάθεια να χειριστούν την χρεοκοπημένη χώρα, στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για διέξοδο από την κρίση. Ολα αυτά θα ήταν ικανά να προκαλέσουν γέλια και σχολιασμούς από τον κόσμο, αν δεν συνεπάγονταν ακόμη χειρότερες μέρες και μέτρα για τον καθένα μας. Ύστερα από μια μομφή που κατέληξε σε ένα θέατρο κουτσαβακισμού και άφθονο βερμπαλισμό περί σωτήρων και προδοτών, τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους επανήλθαν με σφοδρότητα. Νέα μέτρα, νέες απολύσεις, νέοι φόροι.

Στη Χαλκίδα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφτεί τη Χαλκίδα, την Κυριακή 24 Νοέμβρη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το ακόλουθο :


-- 17.30: Θα συναντηθεί με τα ΔΣ των Σωματείων ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ (πρ. Τσαούσογλου), στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ για την πολιτική της Ε.Ε για την ανεργία στους νέους.

 Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ για την πολιτική της Ε.Ε για την ανεργία στους νέους.


 Η συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων βρίσκεται σήμερα στην επικαιρότητα. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού προκύπτει η ανάγκη αντιμετώπισης της καλπάζουσας ανεργίας στους νέους η οποία αποτελεί την πιο σκληρή έκφραση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.