Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κύπρος: Έμπρακτη στήριξη στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.


ΕΔΟΝ-ΠΑΜΕ


Με πολλά έντονα συναισθήματα συγκίνησης για τα παιδιά της Ελλάδας, αγανάκτησης για τα αντιλαϊκά μέτρα που φορτώνουν την οικονομική κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης, αλλά και με πολλά μηνύματα αγωνιστικότητας, αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ με επικεφαλής τον ΓΓ της Οργάνωσης Χάρη Καράμανο επισκέφθηκε την Ελλάδα και παρέδωσε το συμβολικό ποσό των 8.000 ευρώ που μαζεύτηκε από τα «Κάλαντα Αλληλεγγύης 2012». 
Η αποστολή αλληλεγγύης της ΕΔΟΝ στην Ελλάδα παρέδωσε στις Επιτροπές Αλληλεγγύης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ΠΑΜΕ το χρηματικό ποσό που συλλέχθηκε από την εκστρατεία του Παγκύπριου Κινήματος των ΕΔΟΝόπουλων «Κάλαντα Αλληλεγγύης 2012», που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της Ελλάδας.

Επικράτηση Πούτιν στις εκλογές.Εντονες ενδείξεις νοθείας.Από τον Ριζοσπάστη.


Αρνήθηκε να τον συγχαρεί ο Γκ. Ζιουγκάνοφ

Μέχρι και τα δάκρυα επιστράτευσε ο Πούτιν μετά την νίκη του στις εκλογές 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας με καταμετρημένο το 99,99%ψηφοδελτίων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσίας από τον πρώτο γύρο, αφού συγκεντρώνει το 63,6% των ψήφων (45.586.781 ψήφους), περίπου 7% λιγότερο (απώλεια 5 εκατομμυρίων ψήφων) σε σχέση με το 2004, όταν και πάλι είχε επικρατήσει από τον πρώτο γύρο.
Δεύτερος ακολουθεί ο Πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, με ποσοστό 17,18% (12.316.390 ψήφους), περίπου (0,5% λιγότερο ή περίπου 1 εκατομμύριο ψήφους απώλειες σε σχέση με το 2008).

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ-Του Νίκου Μπογιόπουλου.



Λέγεται ότι «την Ιστορία τη γράφουν οι νικητές». Στην Ελλάδα, λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε η ταξική πάλη και οι αγώνες του επαναστατικού κινήματος, αυτό τους έχει πέσει κομματάκι δύσκολο.
Εντούτοις οι «νικητές» ποτέ δεν παραιτούνται από την προσπάθειαπαραχάραξης της Ιστορίας. Ειδικά σε εποχές όπως η σημερινή, που το σύστημά τους «μπάζει», επιδίδονται στη διαστροφή της αλήθειας με όρους ασύστολης προπαγάνδας.
Αν, μάλιστα, στην προπαγάνδα τους προστεθεί και η αγραμματοσύνη των «παπαγάλων» που βάζουν μπροστά για να επιτευχθεί η αποκολοκύθωνση της Ιστορίας, τότε εκείνο που προκύπτει είναι εκτρωματικά γελοίο.
*
Εσχάτως, λοιπόν, έχουν ανοίξει το κεφάλαιο «σχέδιο Μάρσαλ».

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Endyl στη Ρώμη.


Το τετραήμερο 1 ως 4 Μάρτη,διεξήχθη στη Ρώμη η Γενική Συνέλευση του Endyl (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δημοκρατικών Αριστερών Νεολαιών),με τη συμμετοχή νεολαιίστικων οργανώσεων από όλη την Ευρώπη.

Οι διαδικασίες επικεντρώθηκαν στα ζητήματα της κρίσης και των συνεπειών της για τους λαούς της Ευρώπης καθώς και σε στρατηγικές εξόδου από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας. Στο κλείσιμο των διαδικασιών εκλέχθηκε το νέο Συμβούλιο του Endyl και ψηφίστηκε ως Γραμματέας του ο σύντροφος Alexander Roskov από την Κομμουνιστική Νεολαία Μολδαβίας.

Η Γερμανία επαναφέρει την «τουρκική απειλή» για να αγοράσει όπλα ο... πελάτης Ελλάδα!


 Η «τουρκική απειλή» φαίνεται πως αποτελεί το καλύτερο γερμανικό επιχείρημα απέναντι στη μείωση εξοπλισμών της Ελλάδας, όπως δείχνει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο σχολιάζει την πρόθεση της χώρας μας για περικοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις εξοπλιστικές δαπάνες.

Ο αρθρογράφος της  εξετάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το παραδοσιακό κλίμα αντιπαλότητας, που καλλιεργείται μεταξύ των δυο πλευρών, b υπογραμμίζοντας ότι η περικοπή των 300 εκ. ευρώ μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα για τον περιορισμό των υπεράριθμων για τα ελληνικά δεδομένα ενόπλων δυνάμεων και υπογραμμίζει:

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Κίνημα για την κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών.Από τον Ριζοσπάστη.

Η χώρα έχει όλες τις αναγκαίες δυνατότητες για την σχεδιοποιημένη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού με αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ποιότητας.
Η συνολική επίλυση του προβλήματος, απαιτεί την ενεργοποίηση του λαϊκού κινήματος συνολικά στην κατεύθυνση της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.





Οι πρωτοβουλίες για την απευθείας διάθεση φτηνής πατάτας από τους παραγωγούς, στους καταναλωτές, με τη δραστηριοποίηση κάποιων εθελοντικών φορέων, μπορεί να προσφέρει ένα όφελος στους συγκεκριμένους παραγωγούς και σε αυτούς που αγοράζουν, επειδή δεν υπάρχουν οι μεσάζοντες. Κι άλλοι φορείς λένε ότι θα κάνουν παραγγελίες, περισσότεροι καταναλωτές λένε ότι θα αγοράσουν στα συγκεκριμένα σημεία πώλησης, ενώ λέγεται ότι γίνονται προσπάθειες να επεκταθούν αυτού του τύπου οι αγοραπωλησίες και σε άλλα προϊόντα όπως όσπρια, λάδι, καθώς και αρνιά ενόψει του Πάσχα.

Κ.Κ.Ε : O λαός να βάλει τέλος και στο χαράτσι και στον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Τα λαϊκά στρώματα ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι με οποιονδήποτε τρόπο, αξιώνοντας την πλήρη κατάργησή του, απαιτώντας από την συγκυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τον εμπαιγμό. Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να δέχεται την πληρωμή μόνο του ρεύματος χωρίς κανέναν όρο.

Άγιο Φωτοβολταϊκό από Πεντέλη - Ανακοίνωση του Τμήματος Οικολογίας - Περιβάλλοντος του ΣΥΝ.


Άγιο Φωτοβολταϊκό από Πεντέλη

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας εν μέσω συγκινητικών λόγων για τους αναξιοπαθείς της οικονομικής κρίσης η εκκλησία της Ελλάδας γνωστή για το επιχειρηματικό της δαιμόνιο και για την περιβαλλοντική της ευαισθησία επανέφερε το θέμα της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 3.500 στρεμμάτων στη Πεντέλη. Θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα και ίσο με τον αστικό ιστό της Νέας Πεντέλης!
Το πάρκο σχεδιάζεται να γίνει εντός της ζώνης προστασίας σε περιοχή που κηρύχτηκε αναδασωτέα μετά τις πυρκαγιές του 2009.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το κούρεμα των ομολόγων που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία


Το κούρεμα των 24 δισ. ευρώ στα ομόλογα των ασφαλιστικών Ταμείων αποτελεί μια ακόμα ξεδιάντροπη ληστεία που κάνει η συγκυβέρνηση με την ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων και ειδικά των νέων.


Οι τεράστιες αυτές απώλειες θα γίνουν το αυριανό άλλοθι για να φέρουν ένα νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Με αυτή τη ληστεία και με όσες ακόμα έχουν διαπράξει στα αποθεματικά κατά το παρελθόν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με δανεικά και αγύριστα, χρηματιστήρια, τοξικά ομόλογα, εισφοροαπαλλαγές, τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν χάσει αστρονομικά ποσά.
Οι εκβιασμοί και η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης πρέπει να απορριφθούν και να καταγγελθούν απ' όλους τους εργαζόμενους.

Επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στον Πρωθυπουργό: Διαγραφή χρεών των νοικοκυριών από τις τράπεζες


Οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών προς τις τράπεζες υπερβαίνουν το ποσό των 112 δις ευρώ. Στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες, με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την εκτίναξη της ανεργίας και της επιβολής νέων δυσβάσταχτων φόρων, είναι φανερό πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των δανειακών υποχρεώσεων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία τρία χρόνια τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τριπλασιάστηκαν.

107 % πήρε ο Βλαδίμηρος στη Τσετσενία και μια ψήφος ο βασικός αντίπαλος του Κομμουνιστής Ζιουγκάνοφ.Τι έγινε στην Ρωσία.Ο Matrix1917 σχολιάζει τις Ρωσικές εκλογές.«День выборов 4 марта закрутил нашу страну в одну большую «карусель»

Διαδηλώνουν οι Κομμουνιστές κατά της νοθείας.

Φιλαράκια ο Βλαδίμηρος πήρε 64 %. Τεράστιο ποσοστό.
Πιστεύω πως τον Πούτιν τον υποστηρίζει μεγάλη μερίδα της Ρωσικής κοινωνίας.
Σε τι ποσοστό μεταφράζεται; Υπάρχει μονομερής προπαγάνδα υπέρ του;
Ο Βλαδίμηρος ελέγχει απόλυτα τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ελέγχει τη δικαιοσύνη και τον στρατό. 
Απαγορεύει σε κόμματα να κατέβουν στις εκλογές με διάφορες προφάσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ρωσία μετά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 Όλοι οι Κομμουνιστές στην Ρωσία δεν αποδέχονται την εκλογή Πούτιν.Έκαναν και μεγάλες διαδηλώσεις στην Μόσχα.
Η Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τον Πούτιν για νοθεία.
Που βρίσκεται η αλήθεια ;

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Ο νέος νόμος-έκτρωμα για την Υγεία δεν πρέπει να εφαρμοστεί!


Συνάδελφε-ισσα,

Η κυβέρνηση βάζει ενέχυρο στη δανειακή σύμβαση όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει στην υγεία και στην πρόνοια! Γίνονται βορά στην αδηφαγία των καπιταλιστών για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί το νέο νομοσχέδιο για την υγεία και την πρόνοια που άρον – άρον  κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.
  • Με τα γενώσιμα σκευάσματα ουσιαστικά ο καθένας θα παίρνει όποιο φάρμακο αντέχει η τσέπη του ακόμα και αν είναι επικύνδινο για την υγεία του.

Αλέκος Αλαβάνος : «Συμμαχία για Δουλειές, Συμμαχία κατά του Ευρώ».


Είναι συνηθισμένο να σχηματοποιούμε τις σκέψεις μας για τη δράση όταν βρισκόμαστε εκτός δράσης. 

Στο αεροπλάνο, όταν έχει αναταράξεις. Με μια βαρετή παρέα. Μια συννεφιασμένη Κυριακή με νοτιά.
 Συνέλαβα τον εαυτό μου να επιχειρεί να σχηματοποιήσει σκέψεις για το ευρώ πριν τρεις μέρες όταν για πολλές ώρες δεν μπορούσα ούτε κουβέντα να κάνω, ούτε βιβλίο να διαβάσω, ούτε στο διαδίκτυο να περιηγηθώ. Παρότι το θέμα ήταν απλό, ένας "γεροντικός καταρράκτης", απαιτούσε μια πολύωρη αναμονή μέσα στο χειρουργείο.
Ο όρος «χειρουργείο» χρησιμοποιείται συχνά στην πολιτική. « Η Ελλάδα είναι όπως εσείς, στο χειρουργείο» μου είπε ένας γιατρός που περνούσε από το φορείο. 
Άλλο όμως είναι το θέμα εδώ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση κατά του ΚΚΕ με αφορμή το «κίνημα της πατάτας».


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση κατά του ΚΚΕ με αφορμή το «κίνημα της πατάτας»


Κάθε προσπάθεια παρερμηνείας από σειρά ΜΜΕ των αγωνιστικών και διεκδικητικών θέσεων του ΚΚΕ, όπως ότι δήθεν στηρίζει μεσάζοντες ή εναντιώνεται στην αγροτιά και τον κόσμο που εξαναγκάζεται να αναζητά φτηνότερα προϊόντα είναι υποβολιμαία.
Η προσπάθεια του λαού να δώσει λύση σε συνθήκες κρίσης στο πρόβλημα της διατροφής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα της πάλης του. Σε αυτή την πάλη πρωτοστατεί το ΚΚΕ, δυναμώνει την αλληλεγγύη και δεν υποτιμά καμία προσπάθεια της λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίσει τη διατροφή της.