Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Επόμενος πρόεδρος της Γερμανίας ο αντικομμουνιστής Γκάουκ.


Το πολιτικό κατεστημένο συμφώνησε σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο από 72 ώρες, και επόμενος πρόεδρος της Γερμανίας, θα είναι ο Γιόαχιμ Γκάουκ. 

Ο ευαγγελιστής - λουθηρανός πάστορας, ορκισμένος αντικομμουνιστής, εκ των πρωταγωνιστών της ανατροπής του σοσιαλισμού στην Ανατολική Γερμανία και πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης («μαγειρέματος») των αρχείων της «Στάζι» επιλέχτηκε, ως «υπερκομματικός» υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου.

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για τις σημερινές δηλώσεις Διαμαντοπούλου


Η υπουργός Παιδείας δεν πείθει κανέναν! Ο ελληνικός λαός πράγματι θέλει να αλλάξουμε σελίδα γι αυτό με μεγάλη πλειοψηφία ζητάει την άμεση προσφυγή στις κάλπες  πράγμα που η κ Διαμαντοπούλου σθεναρά με δηλώσεις της το αντιμάχεται. Ο ελληνικός λαός επίσης γνωρίζει πολύ καλά, γιατί το ζει καθημερινά, ποιος είναι αυτός που διαλύει ότι έχει απομείνει όρθιο στην Δημόσια Παιδεία, δεν του χρειάζονται μαθήματα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ανόδου


Της Χριστίνας Ζιάκκα-ΑΠΟ ΤΟ WWW.XEKINIMA.ORG

 


Επιβεβαιώνεται η αυξητική τάση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) στις δημοσκοπήσεις. Η τελευταία της PULSE για το Ποντίκι μάλιστα, προβλέπει την είσοδο της στην επόμενη βουλή (3% και 8 βουλευτές).

Τα ποσοστά της Χ.Α. υπερτερούν γνωστών πολιτικών και κομμάτων, όπως του ΔΗΣΥ της Ντ. Μπακογιάννη ή του Άρματος Πολιτών του Γ. Δημαρά. Ακόμα χειρότερα υπερτερούν της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 είχε καλύτερη βάση εκκίνησης με 100 χιλ. ψήφους ή 2% πανελλαδικά και εκλογή 7 περιφερειακών και 10 δημ. συμβούλων)!

* * *

Η Χ.Α. θεωρεί τις επιδόσεις της στέρεες, και την είσοδο της στην βουλή βέβαιη. Σαφώς τα ποσοστά της είναι υπερ-πολλαπλάσια των οργανωμένων δυνάμεων της και σε μεγάλο βαθμό αποτελούν ψήφο διαμαρτυρίας.

Προκαλεί ο αντιπρόεδρος του Λουκά Παπαδήμου ,Θ.Πάγκαλος: Υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας!


Για μία ακόμα φορά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος προκαλεί με τις θέσεις του τον ελληνικό λαό. 



Αυτή τη φορά δε δίστασε να υποστηρίξει ότι είναι υπέρ της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας!

Η απαίτηση των δανειστών για μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα «μεταφράστηκε» από πολλούς ως απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Μόνο που ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, δεν συμφωνεί...
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο κ. Πάγκαλος δήλωσε:

Nτοκιμαντέρ για τον μεγάλο αγώνα των χαλυβουργών.



Δείτε το ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών και τις πρώτες 100 μέρες απεργίας στη διεύθυνση http://youtu.be/NFPegazKYVA, στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο youtube

Η Αυστρία έχει κερδίσει 62 εκ. ευρώ από τους τόκους των δανείων μας !


Αποκαλυπτική ήταν η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της σε αυστριακή εφημερίδα.

Αναφέρεται στο μαραθώνιο διαβουλεύσεων στο προχθεσινό Eurogroup, επισημαίνοντας ότι όλοι οι εταίροι είχαν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και ότι προέκυψαν δυσκολίες, κυρίως λόγω της αντίδρασης ορισμένων κρατών-μελών στη μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας.

Δήλωση Π. Σκουρλέτη, γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Δήλωση Π. Σκουρλέτη, γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του Eurogroup


Η υλοποίηση των αποφάσεων του τελευταίου Eurogroup   θα μας οδηγήσει σε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα που δεν έχει προηγούμενο, ενώ φέρνει πιο κοντά την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Το τρίπτυχο,  πρώτα οι τοκογλύφοι δανειστές , η δημοκρατία στο γύψο και  ο κόσμος της εργασίας  σε καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλειας, συνιστά το κυρίαρχο δόγμα των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε 34 πόλεις !


Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Αθήνα, 5 μ.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη, 6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Κατερίνη, 6.30 μ.μ., συντριβάνι (πλατάνι)
Σέρρες, 6 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Εδεσσα, 12 μ.μ., μικροί Καταρράκτες
Γιαννιτσά, 6 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ
Σκύδρα, 6 μ.μ., πλατεία Ταξί
Κοζάνη, 6.30 μ.μ., πεζόδρομο

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, συντονιστή της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα κυβερνητικά εφαρμοστικά του μνημονίου νομοσχέδια, για τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και τις νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων


H συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έχει μετατραπεί σε απλό αγγελιοφόρο και εντολοδόχο των εντολών της τρόικας για κατεδάφιση των συντάξεων προωθώντας μέσα στα δύο περίπου χρόνια του μνημονίου και τρίτο πιο βάρβαρο πακέτο μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαζί με τη τρόικα εξαερώνουν και ουσιαστικά καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, μετατρέπουν τις κύριες συντάξεις σε παιδικά φιλοδωρήματα και τους συνταξιούχους σε πάμφτωχους ζητιάνους.