Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Θέτει θέμα παραίτησης των ανεξάρτητων βουλευτών η γραμματεία του συμμαχικού σχήματος

Θέμα παραίτησης των τεσσάρων βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν, θέτει η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι “οφείλουν να σεβαστούν τη θέληση των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που στήριξαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγοντας 13 αντιπροσώπους του στη Βουλή, και να πράξουν σύμφωνα με τις πολιτικές και ηθικές παραδόσεις της Αριστεράς, ώστε να διασφαλιστεί ο αριθμός των εδρών που ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους καθόρισαν και ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Η Τουρκία ετοιμάζει 6 πλοία για τη Γάζα

Μια νέα νηοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια ετοιμάζει η τουρκική φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση «Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τις Ελευθερίες και την Ανθρωπιστική Βοήθεια» (ΙΗΗ), σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.Η αποστολή ετοιμάζεται για τα μέσα Ιουλίου και σκοπός της είναι να διασπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε η προηγούμενη διεθνής νηοπομπή τον προηγούμενο μήνα.

Χειρόφρενο διαρκείας στο μετρό

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας τις καθημερινές αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό της Αθήνας, κατηγορώντας τη διοίκηση της εταιρείας λειτουργίας για αδιαλλαξία. Μετά από συνεδρίαση των σωματείων αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Τρίτη.

Καταγγελία του ΚΚΕ για τη βίαιη επίθεση των μεξικανικών δυνάμεων καταστολής κατά ανθρακωρύχων

To KKE καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη επίθεση των Μεξικάνικων δυνάμεων καταστολής στις 7 Ιούνη κατά των ανθρακωρύχων στην Πάστα ντε Κόντσος, όπου στις 19 Φλεβάρη 2006 είχαν χάσει τη ζωή τους 63 εργάτες.
Η κυβέρνηση του Μεξικού, δρώντας σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία, που πριν 4 χρόνια άφησε τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους στην τύχη τους και στη συνέχεια αρνήθηκε κάθε ενέργεια για την διάνοιξη του ορυχείου, οργάνωσε μια ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση για να σφραγίσει τη στοά, που οι εργάτες είχαν σχεδόν καταφέρει να διανοίξουν με δικά τους μέσα, για να ανακτήσουν τις σορούς των συναδέλφων τους και να αποκαλύψουν τις αιτίες του μεγάλου αυτού εγκλήματος που διαπράχθηκε κατά των εργατών στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου.

Δανία: Όλο και λιγότεροι οι υποστηρικτές του ευρώ

Κάθετη πτώση καταγράφει το ποσοστό των Δανών που είναι υπέρ της ένταξης της χώρας τους στο ευρώ  . Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση το ποσοστό υποχώρησε στο 36%, το χαμηλότερο από το 1993, από 42% που ήταν πριν από μερικούς μήνες.