Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κωνσταντινούπολη - Συνάντηση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή Γιώργο Τούσσα, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε χθες με το μέλος της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γιώργος Τούσσας εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το ΚΚ Τουρκίας και τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας που δέχτηκαν τη βάρβαρη καταστολή και τις δολοφονικές επιθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες τραυματίες και συλλήψεις καθώς και νεκρούς.

TKP/ML: Για τα γεγονότα στην Τουρκία (αποσπάσματα)



Ζούμε τις μέρες που επιβεβαιώνουν απολύτως τον προσδιορισμό ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Ζούμε στιγμές που γκρεμίζονται οι τοίχοι του φόβου, κατακλύζονται οι δρόμοι και οι πλατείες, απωθούνται οι κατασταλτικές δυνάμεις στα οδοφράγματα των μαχών και ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια. Η κυβέρνηση του ΑΚΡ του φασιστικού καθεστώτος αιφνιδιάστηκε απέναντι σε μια εξέγερση που δεν έχει ξανασυμβεί στις πόλεις τις Τουρκίας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν δυναμώσει σαν στρατός και με ένα στημένο μηχανισμό που πίνει το αίμα του λαού, παρά τον εξοπλισμό που έχουν, βόμβες και σφαίρες που χρησιμοποιούν ανελέητα, με δακρυγόνα, πορτοκάλια αερίου, αντλίες νερού, παρά τα άγρια βασανιστήρια και τις συλλήψεις, δεν μπόρεσαν να σπάσουν την αντίσταση. Αντίθετα, απέναντι στη μεγαλειώδη αντίσταση και την πάλη των μαζών, έχουν πνιγεί στα ίδια τους τα δακρυγόνα.

ΠΑΜΕ : Κάτω από τα χέρια από τους αγωνιστές συνδικαλιστές.

Τη δίωξη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που την ερχόμενη Τετάρτη ξανακάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από προβοκάτσια που έστησε ο υπουργός Εργασίας, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και με ανακοίνωσή του σημειώνει :



«Την Τετάρτη 12 Ιούνη διεξάγεται η δίκη των 35 στελεχών των συνδικάτων (ομοσπονδιών και σωματείων) και του ΠΑΜΕ που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι έσπασαν την πόρτα του γραφείου του υπουργού Εργασίας.