Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Με το κεφάλι ψηλά οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας! Σημαντική νίκη για όλο το λαϊκό-εργατικό κίνημα!

Ανακοίνωση Τύπου
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Με το κεφάλι ψηλά και έχοντας πετύχει μία σημαντική νίκη, οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας έληξαν τον πολυήμερο αποφασιστικό αγώνα τους. Η μερική -έστω- δικαίωση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση αποτελεί μία σοβαρή παρακαταθήκη για τους αγώνες τόσο των μεταναστών όσο και των ελλήνων εργαζομένων.
Απέδειξε ότι η
αποφασιστικότητα και ο ανυποχώρητος αγώνας είναι στοιχεία απαραίτητα στη σύγκρουση με την αντιλαϊκή-αντεργατική επέλαση των δυνάμεων του κεφάλαιου και του αντιδραστικού πολιτικού μπλοκ που τις στηρίζει.

ANAKOINΩΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


"Η σκληρή μάχη των 300 μεταναστών, η εντυπωσιακή ψυχική δύναμη και η σύμπνοιά τους, το μεγάλο κύμα γενναιόδωρης αλληλεγγύης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η πλήρης εξουδετέρωση των σχεδίων της κυβέρνησης για την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου σε συνδυασμό με την υποκίνηση ρατσιστικών ανακλαστικών στην ελληνική κοινωνία είχε τελικά ως αποτέλεσμα να σπάσει η αδιαλλαξία της κυβέρνησης,  να ικανοποιηθεί ουσιαστικό μέρος των αιτημάτων τους, να υπάρξουν  βελτιώσεις στις γενικότερες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση των μεταναστών. Είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο ρ/ς Ράδιο 9 - 10/03/11



Για την οικονομία, τις υστερήσεις στα δημόσια έσοδα και την παραίτηση του κ. Γεωργακόπουλου.
«Το πρόβλημα ξεκινά καταρχήν από τις φοροαπαλλαγές, απ' το τζάμπα χρήμα που δίνεται στους μεγάλους επιχειρηματίες και στη συνέχεια βεβαίως υπάρχει και το ζήτημα της είσπραξης των φόρων. Γιατί, αν ξεκινήσουμε από την είσπραξη των φόρων, αφήνουμε στο απυρόβλητο τις φοροαπαλλαγές. Π.χ. οι εφοπλιστές παίρνουν πετρέλαιο χωρίς ειδικό φόρο. Πρέπει να ξεκινήσουμε από όλο το φάσμα εσόδων - εξόδων, καταρχήν ποιος παράγει, ποιος εισπράττει κτλ. Η φοροείσπραξη, αν θέλετε το κυρίως κυνηγητό, γίνεται στους μεσαίους και τους μισθωτούς, γιατί οι άλλοι έχουν φοροαπαλλαγές. Από το 45% φορολογία που υπήρχε, έχουμε φτάσει στο 20% και στο 15%. Άρα υπάρχει το επίσημο, η φοροαπαλλαγή, στο όνομα της ανάπτυξης.

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη για την παραίτηση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλου



Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς για την παραίτηση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλου δήλωσε:

« Η σύγκρουση και οι παραιτήσεις στην κορυφή του οικονομικού επιτελείου, φανερώνουν και επιτείνουν την αποτυχία και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής».

Τι εκφράζει το συνεχές γιουχάισμα των πολιτικών.Γραμμένο από τον Σιάχο Μιχάλη.


Η οργή του κόσμου και τα παπαγαλάκια της μνημονιακής δημοκρατίας.



Εδώ και καιρό, πριν από το περσινό καλοκαίρι, έχει ξεκινήσει το δημόσιο γιουχάισμα κυβερνητικών βουλευτών ή ακόμα και στελεχών της αντιπολίτευσης, πρώην υπουργών, όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Γ. Αλογοσκούφη.
Τις τελευταίες μέρες τα παραδείγματα ήταν πολλά και αποκαλυπτικά του κλίματος που διαμορφώνεται. 
Από το κράξιμο του πρωθυπουργού στη Γερμανία, μέχρι το γιουχάισμα του Πάγκαλου στη Γαλλία, στην εκδήλωση για τον Γαβρά, και τις αποδοκιμασίες του υφυπουργού Οικονομικών στον Βόλο και μέχρι τα δημοσιεύματα του αστικού Τύπου που μιλούν για άδεια… in στέκια πολιτικών στο Κολωνάκι, είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που τείνει να λάβει μαζικά χαρακτηριστικά.

Παρουσίαση του βιβλίου του Peter Singer "Η απελευθέρωση των ζώων"


Από την ιστοσελίδα των Οικολόγων Πράσινων

Παρουσίαση του  κλασσικού βιβλίου Η Απελευθέρωση των Ζώων του Πίτερ Σίνγκερ (Peter Singer), το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις του Κέντρου Πληροφόρησης "Αντιγόνη", θα γίνει το Σάββατο 12 Μαρτίουστις 7.00 μμ στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, Βασ. Γεωργίου & Μπιζανίου γωνία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Singer, Peter: Η Απελευθέρωση των Ζώων, μτφρ. Σταύρος Καραγεωργάκης, Αντιγόνη, Θεσσαλονίκη 2010, σ. 432.
Κυκλοφόρησε σε ελληνική μετάφραση το κλασσικό βιβλίο Η Απελευθέρωση των Ζώων του Πίτερ Σίνγκερ (Peter Singer) από τις εκδόσεις του Κέντρου Πληροφόρησης "Αντιγόνη".
Η Απελευθέρωση των Ζώων είναι διεθνές μπεστ σέλερ, το οποίο διαβάστηκε από μισό εκατομμύριο αναγνώστες, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, έχει επανεκδοθεί πολλές φορές και άσκησε τεράστια επιρροή στο κοινό.
Η παρούσα ελληνική του μετάφραση αποτελεί την 22η γλώσσα στην οποία μεταφράζεται, με ειδικό πρόλογο του συγγραφέα.
Ο συγγραφέας Πίτερ Σίνγκερ έχει την έδρα της βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον των Η.Π.Α. και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα της ηθικής φιλοσοφίας.

Η απάντηση της αριστεράς για το χρέος και τις πολιτικές λιτότητας


    Αρχίζει σήμερα το διεθνές συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Συνασπισμού
    Εισηγητές (Cine Κεραμεικός - ώρα έναρξης 19.15)

    Γιάννης Δραγασάκης, Οικονομολόγος, Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
    Φρανσουά Ντελαπιέρ, Γενικός Γραμματέας του Κόμματος της Αριστεράς - Γαλλία

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.Σήμερα τα νέα αγωνιστικά ραντεβού σε όλη τη χώρα.Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου


    • Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος
    • Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου
    «Γυναίκες ξεσηκωθείτε», σημειώνει το πανό στη χτεσινή κινητοποίηση, στη Λάρισα


    Βήμα κλιμάκωσης της πάλης της οργάνωσης των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην εξαθλίωση αποτελούν οι σημερινές κινητοποιήσεις που οργανώνουν σε όλη τη χώρα ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση αποκτά ιδιαίτερη σημασία (και γι' αυτό πρέπει να ενταθεί) η δράση που ξεδιπλώνεται για την ανάδειξη των προβλημάτων των γυναικών της λαϊκής οικογένειας. Με στόχο να αποκαλυφθεί ότι πηγή της γυναικείας ανισοτιμίας είναι η πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια, ενάντια στην οποία πρέπει να στραφούν οι λαϊκοί αγώνες. Αγώνες των οποίων η αποτελεσματικότητα και η δυναμική συνδέονται και με τη συμμετοχή των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, γι' αυτό και απαιτείται στοχευμένη και συνεχή δράση ενάντια στους μηχανισμούς και την επιχείρηση με την οποία η πλουτοκρατία θέλει να τις εγκλωβίσει στο συμβιβασμό, στην αδράνεια, στην υποταγή.
    Από τη Λάρισα ξεκίνησαν χτες το βράδυ τα αγωνιστικά συλλαλητήρια.

    Γουισκόνσιν: Ψηφίσθηκαν οι περικοπές των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων


    Υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης στην πρωτεύουσα Γουισκόνσιν της Πολιτείας του Μάντισον και παρά την χθεσινή έκκληση των Δημοκρατών προς τους Ρεπουμπλικάνους να συμβιβαστούν με τη διαπραγμάτευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στον δημόσιο τομέα, η πρόταση του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Γουόλκερ εγκρίθηκε από ειδική σύσκεψη επιτροπής αφού αφαιρέθηκαν από αυτήν τα οικονομικά μέτρα (μείωση μισθών), γεγονός που σήμαινε πως δεν απαιτούνταν πλέον απαρτία για την ψηφοφορία στη Γερουσία.
    Κανένας Δημοκράτης γερουσιαστής δεν παρευρέθηκε για να ψηφίσει κατά της πρότασης νόμου. Η μόνη αρνητική ψήφος ήταν του ρεπουμπλικάνου Ντέιλ Σουλτς.

    K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις νέες αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις για την απαγόρευση του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας


    Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική μεθόδευση της Τσεχικής Κυβέρνησης να προωθήσει για συζήτηση στη Βουλή την απαγόρευση του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας. Η τσεχική κυβέρνηση ενθαρρυμένη από την αντικομμουνιστική στάση της ΕΕ και αντιγράφοντας τα απαράδεκτα αντικομμουνιστικά ψηφίσματά της, όπως και τα ανάλογα πορίσματα των διαφόρων σε διατεταγμένη υπηρεσία «ομάδων μελετών» που έχουν συστήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της, ταυτίζει το ΚΚΒΜ με φασιστικά κόμματα και αντιμετωπίζει τον κομμουνισμό ως «εγκληματική ιδεολογία».