Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Με ποιο δικαίωμα, κ. Παπανδρέου;Δημοσίευμα από την εφημερίδα "ΑΥΓΗ" 24/7/2011




Τα κρατικά και κομματικά και διαπλεκόμενα φερέφωνα διαλαλούν από την Πέμπτη το βράδυ πως ο πρωθυπουργός έδωσε μάχη στις Βρυξέλλες και κατάφερε να βάλει τη χώρα σε καθεστώς νέου σούπερ Μνημονίου. Βρέξει - χιονίσει θα μας τα σκάνε! Τώρα, με τη νέα επιτυχία του κ. πρωθυπουργού μέχρι και για 40 χρόνια, όσο θα τρέχει το πρόγραμμα του δανεισμού της Ελλάδας για να πληρώνονται οι ξένοι ραντιέρηδες, θα δουλεύουμε για αυτούς. Αυτούς που, πέρα από τους τοκογλυφικούς τόκους, θα διαλέξουν τα φιλέτα της εθνικής περιουσίας, γνωρίζοντας πολύ καλά, πως περίπτωση να πληρωθούν από τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού δεν υπάρχει.

Λιτό ήταν το «μενού» της σημερινής δεξίωσης για την επέτειο της Δημοκρατίας.Δεν πήγαν η Γ.Γ.του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (όπως και πέρυσι) και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας .



 Λιτό ήταν το «μενού» της σημερινής δεξίωσης για την επέτειο της Δημοκρατίας. Στο Προεδρικό Μέγαρο ο μπουφές είχε νερό, χυμό πορτοκάλι και αναψυκτικά. Εκτός από αυτό η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου και όχι στον κήπο. 


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας παρότρυνε τους πολιτικούς να "μιλάνε περισσότερο και να παρεμβαίνουν", ενώ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεχόταν συγχαρητήρια για την πρόσφατη συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την 37ή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας



Ημέρα τιμής και ζωντανής μνήμης η σημερινή για τους αγωνιστές του Αντιδικτατορικού Αγώνα.
Η πτώση της χούντας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας δεν συμψηφίζονται με τη βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα και η κοινωνία.
Ο αγώνας σήμερα είναι να σωθεί η χώρα, να μείνει όρθια η κοινωνία και οι πολίτες.

Για τις διεργασίες στο χώρο του οπορτουνισμού- Του Τάσου ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ



Τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύθηκαν η Απόφαση της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ και το κείμενο θέσεων του συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 1η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη.
Στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, βασικού φορέα του οπορτουνισμού στην Ελλάδα, είναι φανερή η σοσιαλδημοκρατική γραμμή του. Η καιροσκοπική και αφερέγγυα για τα λαϊκά συμφέροντα προσαρμογή των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όξυνσης των ενδοαστικών αντιθέσεων, λαϊκής οργής και δυσαρέσκειας είναι θεμελιακό στοιχείο του οπορτουνισμού, που αντικειμενικά λειτουργεί ως ανάχωμα στο ριζοσπαστισμό. Η προσαρμογή αυτή εκφράζεται και με τη συνεργασία με δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ενώ έχουν ιστορικό χρησιμοποίησης «αντικαπιταλιστικών» και «επαναστατικών» συνθημάτων συναινούν στη σοσιαλδημοκρατική γραμμή ως άμεσο στόχο.

Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Τσάβες.


Στη Βενεζουέλα επέστρεψε χθες ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, έπειτα από τη χημειοθεραπεία στην οποία υπεβλήθη στην Κούβα, όπως ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε εικόνες από την άφιξη του 56χρονου ηγέτη στο αεροδρόμιο του Καράκας, το οποίο ήταν γεμάτο με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Σε δεινή οικονομική θέση έχει περιέλθει το Πριν.



Σε δεινή οικονομική θέση έχει περιέλθει το Πριν. Τα διαφημιστικά έσοδα έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί και οι διαφημιστικές εταιρείες έχουν ετεροχρονίσει πολλούς μήνες τις πληρωμές, καθώς η κυβέρνηση έχει κηρύξει ανομολόγητη στάση πληρωμών στο εσωτερικό και δεν πληρώνει κανέναν που συναλλάσσεται μαζί της. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη καταστροφικό γεγονός. Μεγάλη διαφημιστική εταιρεία «βάρεσε κανόνι», στερώντας και από το Πριν έσοδα από διαφημίσεις που έχουν δημοσιευθεί, αλλά δεν έχουν πληρωθεί και βεβαίως τώρα δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει... Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...
Δηλαδή, τώρα που ήρθε η αναγγελία της περιορισμένης - ελεγχόμενης χρεοκοπίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ κ.λπ., χρωστάνε χάρη στο σεβασμιότατο Θεσσαλονίκης Ανθιμο, που έκαμε δέηση - λειτουργία να μειωθεί το δάνειο (μόλις είχε αναλάβει τη θέση του Παπακωνσταντίνου ο Βενιζέλος) ο ελληνικός λαός και ο πρωθυπουργός προσωπικώς!!!
Δηλαδή, έχει τρανό επιχείρημα ο Μόσιαλος όταν κορδώνεται και επιμένει ότι «θωράκισε» την Ελλάδα για πολλά χρόνια. Πιάστε τα παιδιά σας βρε ανόητοι κι αμετανόητοι διαφωνούντες με τους σωτήρες μας κι εξηγήστε τους. Να καταλάβουν επιτέλους ότι: Με 550 ευρώ το μήνα, φορολογίσιμα μάλιστα, μπορούν αν βρουν και δουλειά για να τα συναντήσουν, να αισθάνονται θωρακισμένοι. Θωρηκτά σκέτα. Να κάνουν όνειρα, οικογένεια, ταξίδια, να περνούν ζωή και κότα. Εξηγήστε τους ότι: για να εξασφαλίσετε αυτά τα 550 ευρώ το μήνα, υποθηκεύσατε το σπίτι που με αίμα χτίσατε. Προσημειώσατε τον τάφο της προγιαγιάς στο χωριό. Βάλατε συνεταίρο με ποσοστό 80 υπέρ του και 20 υπέρ των παιδιών σας ως option (ευκαιρία - προοπτική επιλογής) στον έμπορο που ληστεύει την παραγωγή σας.

Σε "περιορισμένη χρεωκοπία" η Ελλάδα από τη Fitch



Υπό καθεστώς "περιορισμένης χρεωκοπίας" - "restricted default" (το αντίστοιχο της ελεγχόμενης χρεωκοπίας από S&P και Moodys) θέτει ο οίκος αξιολογήσεων Fitch την Ελλάδα. Όπως τονίζει σχετικά, αν οι οικονομίες της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας δεν είναι σε σταθερά βιώσιμη τροχιά το 2013, όταν και οι δύο θα χρειαστεί να ξαναβγούν στις αγορές, τότε η Fitch θα ενσωματώσει στις αξιολογήσεις των δύο κρατών το προηγούμενο της συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- Οι διακοπές είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στις διακοπές αφορά η ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ονειρο θερινής νυκτός αποτελούν οι καλοκαιρινές διακοπές για την πλειοψηφία των εργαζομένων, της νεολαίας. Μπορεί ημερολογιακά να είναι καιρός για ανάπαυλα, σε μια χώρα που ο ήλιος, η θάλασσα και ο πολιτισμός περισσεύουν, όμως οικονομικά δεν "βγαίνει". Με μισθούς πείνας, με ανεργία και αυξήσεις "φωτιά", το κόστος των διακοπών είναι απλησίαστο για τους εργαζόμενους, τους νέους, ακόμα περισσότερο για τους ανέργους. Αν το καλοκαίρι του 2010 το 29% των λαϊκών οικογενειών δεν πήγε ούτε μια μέρα διακοπές, φέτος που βρισκόμαστε στην καρδιά της καπιταλιστικής κρίσης το ποσοστό θα είναι μεγαλύτερο. Μια ακόμα κοινωνική αδικία για τους πολλούς και προνόμιο για τους λίγους. Ενα ακόμα σύμπτωμα της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος.

ΠΑΜΕ - Αλληλεγγύη στη Τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal




Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράσταση του στην αγωνίστρια Gulaferit Unsal, η οποία συνελήφθη την Πέμπτη 7 Ιούλη 2011 στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στη φυλακή περιμένοντας τη δίκη για την έκδοσή της στη Γερμανία και από εκεί την απέλασή της στην Τουρκία. Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην αγωνίστρια Gulaferit Unsal και να απαιτήσουν να μην εκδοθεί στη Γερμανία.

ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ -Αξιώσεις για αποζημιώσεις από τις ΗΠΑ!


Φιντέλ Κάστρο και Ντανιέλ Ορτέγκα μαζί.

Δημοψήφισμα για την απαίτηση αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το καθοριστικό ρόλο τους όσον αφορά τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα, πρότεινε ο Πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγκα στη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο των Σαντινίστας (FSLN) για το γιορτασμό των 32 χρόνων από την Επανάσταση των Σαντινίστας, στην κεντρική πλατεία της Μανάγκουα.
Ο Ντανιέλ Ορτέγα ηγήθηκε των γιορτασμών για τη νίκη των Σαντινίστας στις 19 Ιουλίου 1979 και την ανατροπή του δικτάτορα Αναστάσιο Σομόζα, μετά από 45 χρόνια αυταρχικής διακυβέρνησης

Φινάλε ασυνεννοησίας;Άδοξα φαίνεται να τελείωσαν οι προσπάθειες για έναν νέο φορέα στον χώρο των σοσιαλιστικών και πασοκογενών δυνάμεων


ΑΠΟ ΤΟ TOPONTIKI.GR

Άδοξα φαίνεται να τελείωσαν οι προσπάθειες για έναν νέο φορέα στον χώρο των σοσιαλιστικών και πασοκογενών δυνάμεων, τουλάχιστον σε επίπεδο στελεχών, αφού παρά τους διαύλους επικοινωνίας που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ τους, η αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας από πολλά ΜΜΕ, κυρίως διαδικτυακές πύλες και μπλογκ, οδήγησε σε διευκρινίσεις. Φαίνεται ότι οι όποιες πρωτοβουλίες είτε ήταν πρόωρες είτε έγιναν… δεύτερες σκέψεις.
Το γραφείο Τύπου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες περί δημιουργίας νέου κόμματος, χωρίς να αποκλείει όμως τίποτε, αφού - όπως επισημαίνεται στο κείμενο - σε μια τέτοια περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί από τα μέλη και τη βάση του Κινήματος.

ΔΟΕ: Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη αν υπάρξουν νέες περικοπές.


Με κλειστά σχολεία θα χρεωθεί η κυβέρνηση εάν προχωρήσει σε νέες περικοπές στους μισθούς των δασκάλων. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, με ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό, προειδοποιεί ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο θα βρει κλειστά τα δημοτικά σχολεία, στον βαθμό που η κυβέρνηση δείξει για άλλη μια φορά τα δόντια της, κόβοντας από τον κόσμο της εργασίας το "οξυγόνο της επιβίωσης". Για τους δασκάλους, ξεκαθαρίζει στον πρωθυπουργό το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, είναι αιτία πολέμου νέες περικοπές. Όπως τονίζουν, "εμείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουμε δώσει τους εαυτούς μας για την προκοπή της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, δεν αντέχουμε άλλο".