Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Δικαιώνεται ο αγώνας των ναυτεργατών

 H νέα απαίτηση των εφοπλιστών, να καταργηθεί κάθε περιορισμός ακόμα και στα εισιτήρια οικονομικής θέσης και τα ναύλα των οχημάτων, ξετινάζει την επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκράτησης των ναυτεργατών, επιβεβαιώνει και το δίκιο και τη σημασία του αγώνα τους. Αναδεικνύει τον άτιμο αντεργατικό ρόλο που παίζουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της αστικής, έντυπης και ηλεκτρονικής, δημοσιογραφίας, η κυβέρνηση και ο ΛΑ.Ο.Σ. που χύνουν δηλητήριο σε όσους αμφισβητούν και απειλούν την κερδοφορία των εφοπλιστών, επειδή υπηρετούν αυτούς και όλη την τάξη τους.
Οι καθημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας στους καταπέλτες των πλοίων αφορά και πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού.

Δελτίο Τύπου ΚΟΕ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ και στο δικαίωμα στην απεργία

Το νέο καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα μας από την τρόικα και εκπροσωπείται από τη δοσίλογη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να ανακόψει τη λαϊκή οργή. Με την αμέριστη βοήθεια των «μεγάλων» ΜΜΕ των εργολάβων και των εφοπλιστών, αλλά ακόμη και «ανανεωτικών» πολιτικών εγχειρημάτων, επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου το δικαίωμα της απεργίας – που είναι πλέον ιερό μόνο όταν... δεν ασκείται.
Η λυσσαλέα επίθεση του μαύρου αυτού μετώπου στα συνδικάτα των ναυτεργατών και στο ΠΑΜΕ εξαιτίας της απεργίας στο λιμάνι είναι χαρακτηριστική της κατρακύλας όχι μόνο των γερμανοτσολιάδων της ΔΝΤ και της ΕΕ, αλλά και των δήθεν ανεξάρτητων σχολιαστών διαφόρων χώρων - από τους υπαλλήλους του κ. Αλαφούζου ως τους εκφραστές μιας «δημοκρατικής αριστεράς» τύπου κ. Α. Νεφελούδη.

Πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός διαρκείας! Συνεχίζουμε με πανεργατική Απεργία στις 8 Ιούλη

  • ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ης ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
  • ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΣΤΙΣ 11 π.μ.

ΚΟΥΚΟΣ
Με την κατάθεση και του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό των δημόσιων υπαλλήλων, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το αντιασφαλιστικό έγκλημά της σε βάρος όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Το νομοσχέδιο εντάσσει και τους δημόσιους υπάλληλους στο ΙΚΑ. Αυξάνει τον εργάσιμο βίο στα 40 χρόνια και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για άνδρες και γυναίκες. Καθιερώνει το αίσχος της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ και της αναλογικής σύνταξης, που την υπολογίζει επί του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου.

Αλ. Τσίπρας: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να σταθεί στο ύψος του για λογαριασμό όλης της Ευρώπης»

«Τα θύματα της ανάπτυξης καλούνται σήμερα να γίνουν τα θύματα της κρίσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη στο 6ο Κοινωνικό Ευρωπαϊκό Φόρουμ στο πλαίσιο σεμιναρίου με θέμα «Ποια πολιτική απάντηση στην κρίση;», υπογραμμίζοντας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της ότι η "Ελλάδα χρησιμοποιείται σήμερα ως εργαστήριο για την προώθηση αυτής της πολιτικής και σε υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

"Η στρατηγική που ακολουθείτο εν ονόματι της ανάπτυξης, δηλαδή η μείωση των εισοδημάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, επανέρχεται σήμερα, ακόμα πιο επιθετικά, ως στρατηγική για να αντιμετωπιστεί η κρίση", υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΝ και πρόσθεσε πως "όσα δεν κατάφερε να απαλλοτριώσει το κεφάλαιο στις εποχές της νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης θα επιχειρήσει να τα απαλλοτριώσει τώρα".

Πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός διαρκείας! Συνεχίζουμε με πανεργατική Απεργία στις 8 Ιούλη

Προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέμπτη 8 Ιούλη, 10.00 π.μ. στα Προπύλαια. 
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 
Το περιβόητο «Μνημόνιο» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ αποτελεί κήρυξη πολέμου ενάντια στους εργαζομένους και τη νεολαία. Μετά τις περικοπές μισθών και δαπανών, έρχεται η πλήρης επιβολή εργασιακού και ασφαλιστικού μεσαίωνα. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, θεσπίζουν μισθούς πείνας για τη νεολαία, φέρνουν την παιδική εργασία, αυξάνουν τα όρια σύνταξης για όλους χτυπώντας ιδιαίτερα τις εργαζόμενες γυναίκες, οδηγούν σε τρομαχτική συρρίκνωση των συντάξεων, εισάγουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό της ανταποδοτικότητας και της ατομικής ευθύνης.

Μιράντα Ξαφά -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ -Μια φορά ΔΝΤ, πάντα ΔΝΤ (Ή αλλιώς η αρθογράφος του Αλαφούζου που κατηγορεί το Κ.Κ.Ε και το ΠΑΜΕ και η οποία ήταν Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο )...Τυχαίο ;ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

«Το ΚΚΕ και ο συνδικαλιστικός του βραχίονας ΠΑΜΕ δεν αναγνωρίζουν τους νόμους και το Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας λιμάνια και ακινητοποιώντας πλοία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις κοινές ιδεολογικές ρίζες φασιστών και κομμουνιστών»!

Το παραπάνω βαρύγδουπο γράφτηκε στην «Καθημερινή» (20/6/2010) με την υπογραφή της κυρίας Μιράντας Ξαφά.



 Παρακάμπτουμε ότι όταν η κυρία μιλάει περί του «αξιοσέβαστου» νόμου, ομιλεί για το μνημόνιο.

Δεν θα την υποβάλουμε επίσης στη βάσανο να μας βρει σε ποια διάταξη το Σύνταγμα - που αυτή υπερασπίζεται - λέει ότι πρέπει να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις.

Αδιαφορούμε επίσης για το γεγονός ότι η αγωνία της για τα λιμάνια και τα πλοία τυγχάνει υπέρλαμπρης προβολής από την εφημερίδα ενός εφοπλιστή, του Αλαφούζου.

Δεν αποκλείει μηχανισμό «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» ο Ρεν...(Για ποιον χτυπά η καμπάνα ; )

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μηχανισμού, ο οποίος θα επιτρέπει στα κράτη – μέλη της ευρωζώνης να προχωρούν σε «ελεγχόμενη χρεοκοπία», ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.
Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε πως δεν αντιτίθεται στην πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού στο μέλλον.
«Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί πως αυτό είναι αναγκαίο και απαιτεί γι’ αυτόν το λόγο τη διαδικασία μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας», ανέφερε ο Ρεν ερωτηθείς σχετικά.Διευκρίνισε πάντως ότι δεν αντιτίθεται στην ιδέα μιας «ελεγχόμενης χρεοκοπίας». «Είμαι όμως συγκεντρωμένος πρώτα στις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν χωρίς να χρειαστεί αλλαγή της Συνθήκης», πρόσθεσε.