Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ : Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία.


Διαλεχτά Εργα, τόμ. 1, σελ. 617 - 634
«
Τα ξημερώματα της 18 του Μάρτη 1871, το Παρίσι ξύπνησε με τη βροντερή ιαχή: "Ζήτω η Κομμούνα!". Τι είναι η Κομμούνα, αυτή η σφίγγα που υποβάλλει σε τόσο σκληρή δοκιμασία το αστικό μυαλό;
"Οι προλετάριοι του Παρισιού, έλεγε η κεντρική επιτροπή (σ.σ. της Διεθνούς), στη διακήρυξή της της 18 του Μάρτη, μέσα από τις αποτυχίες και τις προδοσίες των κυρίαρχων τάξεων κατάλαβαν ότι έφτασε η ώρα να σώσουν την κατάσταση, παίρνοντας στα χέρια τους τη διεύθυνση των δημόσιων υποθέσεων... Κατάλαβαν ότι είναι επιταχτικό τους καθήκον και απόλυτο δικαίωμά τους να γίνουν κύριοι της τύχης τους και να πάρουν στα χέρια τους την κυβερνητική εξουσία". Μα η εργατική τάξη δεν μπορεί απλώς να πάρει στα χέρια της την έτοιμη κρατική μηχανή και να την βάλει σε κίνηση για τους δικούς της σκοπούς.
Η συγκεντρωτική κρατική εξουσία με τα πανταχού παρόντα όργανά της - τον ταχτικό στρατό, την αστυνομία, τη γραφειοκρατία, τον κλήρο και τη δικαστική εξουσία, όργανα που φτιάχτηκαν σύμφωνα με το σχέδιο ενός συστηματικού και ιεραρχικού καταμερισμού της εργασίας - κατάγεται από τον καιρό της απόλυτης μοναρχίας, όπου χρησίμευε στην αστική κοινωνία που γεννιόταν, σαν ισχυρό όπλο στους αγώνες της ενάντια στη φεουδαρχία.

Πόρτα της ελπίδας !


Ελάχιστα θυμίζουν πια την κεντρική πλατεία μιας ευρωπαϊκής μητρόπολης. Η Πουέρτα δελ Σολ στη Μαδρίτη έχει μετατραπεί σε έναν πολύβουο, νεανικό καταυλισμό. Γύρω από τα αντίσκηνα τα οποία στεγάζουν τους εκατοντάδες διαδηλωτές που διανυκτερεύουν εκεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει στηθεί ένα ολόκληρο χωριό. Περιλαμβάνει πολιτικά περίπτερα, κουζίνες που μοιράζουν φαγητό στους διαδηλωτές, ιατρικό κέντρο, ακόμη και παιδικό σταθμό.


Όλα άρχισαν στις 15 Μαΐου, όταν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μιας ομάδας ακτιβιστών -και όχι απλώς "αγανακτισμένων πολιτών" του Facebook, όπως μετέδωσαν πολλά ΜΜΕ- περίπου 1.000 νεαροί διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν την πλατεία ακολουθώντας το παράδειγμα των Αιγύπτιων εξεγερμένων της πλατείας Ταχρίρ.
Η συγκέντρωση διαλύθηκε αμέσως από την αστυνομία, που πραγματοποίησε και αρκετές συλλήψεις. Την επόμενη όμως μέρα οι διαδηλωτές επέστρεψαν αξιώνοντας την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων τους.

Ποιοι συκοφαντούν το kke4ever.blogspot.com.Σχόλιο του Red Star.



Αν και μιλάμε για ανεγκέφαλους και ηλίθιους κοινούς συκοφάντες αναδημοσιεύω το άρθρο από το http://www.greek-politics.gr/archives/543 για να καταλάβουν μερικοί που φτάνει ο αντικομμουνισμός ορισμένων που διαστρεβλώνουν την αλήθεια...

Το άρθρο έχει τον τίτλο 

Το ΚΚΕ και η προσπάθεια χειραγώγησης του κινήματος των “Αγανακτησμένων Ελλήνων Πόλιτών”

 και  παρακάτω βλέπετε το περιεχόμενο από το μπλογκ μας που έχει επιλέξει ο συκοφάντης συγγραφέας :


Το ΚΚΕ και η προσπάθεια χειραγώγησης του κινήματος των “Αγανακτησμένων Ελλήνων Πόλιτών”




Άρθρο πρώτο: 
Το ΚΚΕ βρίζει και κατηγορεί τους αυθόρμητους πολίτες ως φασίστες, ρατσιστές και ακροδεξιούς:http://kke4ever.blogspot.com/2011/05/facebook.html 
Άρθρο δεύτερο:Το ΚΚΕ προσπαθεί να καπηλευθεί και να καπελώσει το αυθόρμητο κίνημα. Στήνει 20 μετρημένους προβοκάτορες-υπαλλήλους του ΠΑΜΕτζήδες μπροστά από ολόκληρο το πληθος, τραβάει 2 φωτογραφίες και καπηλεύεται το κίνημα.
http://kke4ever.blogspot.com/2011/05/70-facebook.html 
Άρθρο τρίτο:Το ΚΚΕ της Ισπανίας εναντιώνεται στο κίνημα των “Αγανακτησμένων” πολιτών της Ισπανίας και το κατηγορεί πως μπαίνει εμπόδιο στην ταξική πάλη…
http://kke4ever.blogspot.com/2011/05/blog-post_1322.html
Άρθρο τέταρτο:
“Το σχόλιο της Παπαρήγα για το κίνημα των αγανακτησμένων:
http://kke4ever.blogspot.com/2011/05/blog-post_2343.html


Red Star

#25mgr #greekrevolution "well done georgie-boy, you were always my favourite student"



Αναδημοσίευση από το http://www.stoperithorio.org/

#25mgr #greekrevolution "well done georgie-boy, you were always my favourite student"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταδικάζει τη βία των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών στη Βαρκελώνη



 
Οι ειρηνικοί διαδηλωτές περικυκλώθηκαν στην Plaza de Cataluña, στη Βαρκελώνη, από άνδρες των ΜΑΤ, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27/5), με το πρόσχημα του καθαρισμού της πλατείας, εξαιτίας των πανηγυρισμών για το επερχόμενο παιχνίδι ποδοσφαίρου του Champions League. Οι αστυνομικοί κατέστρεψαν την κατασκήνωση, όπου διέμεναν εκατοντάδες άνθρωποι, που διαμαρτύρονται με μη βίαιο τρόπο εναντίον της διαφθοράς, της ανεργίας, των μέτρων λιτότητας και της διάσωσης των τραπεζών.

Της Λιάνας Κανέλλη,Η Αγία Τρόικα και τα εξαπτέρυγα.


Η Αγία Τρόικα και τα εξαπτέρυγα
Αν έγραφα σε «χριστιανικό» περιοδικό έντυπο, μέρες που είναι, θα θυμόμουνα την ερμηνεία των δέκα εντολών (του Μωυσή), την κατά Γρηγόριο Παλαμά. Θα τρόμαζαν οι «χριστιανοί», ειδικώς οι τύπου Καρατζαφέρη, απ' την αποκάλυψη των διαστρεβλώσεων που πωλούν επί 2.000 και 11 χρόνια σκορπίζοντας πτώματα κι εξαργυρώνοντας την χάρι, θεία και ανθρώπινη μαζί, για κοινή ζωή και κοινή ανάσταση.
Ομως, αυτές οι κουβέντες δε χωράνε, λόγω ελλείψεως γενικής παιδείας και εκπαίδευσης, παρά μόνον μεταξύ ανιδιοτελών και αλληλέγγυων ανθρώπων που μόνη περιουσία τους είναι η εργασία τους. Κι αυτοί είναι κατ' ελάχιστον χριστιανοί αλλά οπωσδήποτε συνειδητοί κομμουνιστές.

Σύνταγμα Σαββάτο βράδυ

Πολύς κοσμος και σήμερα στο Σύνταγμα. Και στη "πάνω μεριά" και στη "κάτω", μέσα στο χώρο της πλατείας δηλαδή. Με τα αρνητικά και τα θετικά. Με τις αντιπαραθέσεις αλλά και τις συμφωνίες. Με την αντικομματική στάση αλλά και το ενδιαφέρον να δουν πολλοί, οι περισσότεροι ίσως, "τι λένε και αυτοί". Και επειδή έχει πολυσυζητηθεί αυτό το τελευταίο, να επισημάνουμε το εξής. Πράγματι υπάρχει από αρκετό κόσμο μια στάση κατά των κομμάτων, στάση η οποία δεν είναι τυχαία και την οποία προβάλουν ιδιαίτερα τα ΜΜΕ παρουσιάζοντάς την σαν απόφαση, δήθεν, του κόσμου που κατεβαίνει εκεί, καθόλου τυχαία βέβαια. Το σύστημα τρέμει την οργάνωση του λαού και αυτό θέλει να χτυπήσει προβάλοντας το "αντικομματικό", το "αυθόρμητο", το "αντιοργανωτικό" γενικώς.

Επιστολή προς το κίνημα των “Αγανακτισμένων” έστειλε ο Μίκης Θεοδωρακής.


Επιστολή προς το κίνημα των “Αγανακτισμένων” έστειλε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και ιδρυτής της κίνησης πολιτών “Σπίθα”, Μίκης Θεοδωρακής, δείχνοντας την συμπαράσταση του και χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία.
Η επιστολή του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.
Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

Δημοσκόπηση της Pulse για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.Ν.Δ 19,5 %-ΠΑ.ΣΟ.Κ 19 %-Κ.Κ.Ε 9 %-ΛΑ.Ο.Σ 5,5 %-ΣΥ.ΡΙΖ.Α 4 %.

Ακόμη μια δημοσκόπηση δείχνει ότι ο δικομματισμός πατώνει.Η Ν.Δ καταφέρνει να έχει το προβάδισμα όχι γιατί ανεβαίνει αλλά γιατί πέφτει πολύ το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Eξάλλου ακόμα και μετά τις αναγωγές τα 2 μεγάλα κόμματα είναι κάτω από το 30%.Το Κ.Κ.Ε είναι τρίτο κόμμα με διαφορά από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.Μάλιστα σε όσους θα πάνε να ψηφίσουν και δεν θα ρίξουν άκυρο-λευκό ή είναι αναποφάσιστοι, το Κ.Κ.Ε φτάνει το 13% επιβεβαιώνοντας όλες τις προηγούμενες εκτιμήσεις μου ότι κινείται μεταξύ 11 και 14% .http://kke4ever.blogspot.com/2011/05/gpo-mega-12-red-star.html#more

Ας δούμε όμως τις 2 στήλες με την πρόθεση ψήφου και το αποτέλεσμα σε όσους ψηφοφόρους θα ψηφίσουν και έχουν αποφασίσει.



                                            Πρόθεση Ψήφου      Αναγωγή στους αποφασισμένους 
ΠΑ.ΣΟ.Κ                                    19  %                                    27  % 
Ν.Δ                                            19,5 %                                  28 %
Κ.Κ.Ε                                         9  %                                      13 %
ΛΑ.Ο.Σ                                      5,5 %                                     8 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                                    4  %                                       6 %