Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση, όπως άλλωστε είχε αφήσει να διαφανεί την προηγούμενη περίοδο, ξεκινά ένα κύκλο ανατιμήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ με τσουχτερές αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο που φτάνουν μέχρι και 14% από 1.1.2011. Οι ανατιμήσεις αυτές επιβαρύνουν κυρίως τις χαμηλές καταναλώσεις, δηλαδή τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, ενώ  για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, τα πιο πλούσια νοικοκυριά, προβλέπονται μειώσεις.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ-Τα παίρνουν από τους φτωχούς τα χαρίζουν στους πλούσιους!Αυξήσεις έως 13,7% για τα μικρά νοικοκυριά – Μειώσεις έως 13,8% για βίλες - Επιβαρύνσεις στο αγροτικό τιμολόγιο

Από την www.enet.gr

Αυξήσεις που φτάνουν ακόμη και στο 13,7% θα εφαρμόσει η ΔΕΗ στα οικιακά τιμολόγιά της από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις θα ισχύσουν για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν τη λιγότερη ενέργεια ενώ μειώσεις έως και 13,8% θα υπάρξουν για τα μεγάλα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες που καταναλώνουν περισσότερες από 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο.
Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, ένα νοικοκυριό το οποίο καταναλώνει έως 800 κιλοβατώρες αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορεί να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο (συνήθως διότι δεν πληρεί το εισοδηματικό κριτήριο) θα πληρώνει 112,1 ευρώ αντί για 98,6 ευρώ που πληρώνει σήμερα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Αντίθετα, ένα νοικοκυριό το οποίο καταναλώνει περισσότερες από 3.000 κιλοβατώρες, θα πληρώνει 24,5 ευρώ λιγότερα καθώς από τα 176,6 ευρώ, η χρέωση θα περιοριστεί στα 152,1 ευρώ.

Δείτε πως μεταβάλλονται τα οικιακά τιμολόγια

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:" Για σκεφτείτε να είχαμε υποχωρήσει σε μια πίεση που είχε ένας καλοπροαίρετος αριστερός κόσμος, να κάναμε την «ενότητα της αριστεράς» με τον ΣΥΡΙΖΑ, πού θα ήμαστε τώρα;".Αποσπάσματα από την παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή εκδήλωση

...Επομένως, η αλλαγή συσχετισμού δύναμης υπέρ του ΚΚΕ είναι απαραίτητη. Θα μου πείτε, εδώ ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογής. Πόσα κατεβαίνουν, 7 ψηφοδέλτια; Η ΝΔ, υποτίθεται η «νέα» ΝΔ, η οποία έκανε την αυτοκριτική της, αυτό δεν πρέπει να περάσει. Δεν άλλαξε πολιτικά.
Το ΠΑΣΟΚ έχει 3. Εναν επίσημο, τον Σγουρό, και δύο τους οποίους, αν θέλετε, ούτε που βγήκε δημόσια και να πει ότι δεν το εκφράζουν. Ο Μητρόπουλος, Εθνικό Συμβούλιο, ο Δημαράς κλπ. Ο Δημαράς πιάνει αυτούς που είναι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο Μητρόπουλος αυτούς που είναι ΠΑΣΟΚ, υποτίθεται ο «αριστερός χώρος». Και είναι και ο Ψαριανός, ο οποίος είναι της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά στο 80% πάνε με το ΠΑΣΟΚ. Για σκεφτείτε, κοινό τραπέζι Περιφέρεια Αττικής και οι δήμαρχοι, μπορεί να κάνει τώρα κριτική ο Ψαριανός στον Σγουρό ή στον Κικίλια; Δεν μπορεί να κάνει. Στον Μπουτάρη, η Ξηροτύρη έκανε κριτική στον Μπουτάρη; Αφού τον στηρίζουν. Στην Περιφέρεια μόνοι, στον Δήμο μαζί.
Επομένως, μπορεί να μην υπήρξε σχεδιασμός, μπορεί και να υπάρχει, αλλά αντικειμενικά σήμερα λειτουργεί ως ανάχωμα στο ριζοσπαστισμό προς το ΚΚΕ. Κι αυτό το ανάχωμα δεν πρέπει να περάσει.
Συμμαχία για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης
Κι επιπλέον, κοιτάξτε να δείτε, στις προηγούμενες εκλογικές μάχες ακούγαμε κι αυτό: Μα γιατί η αριστερά να μην είναι ενωμένη, οι τοπικές εκλογές δεν είναι εθνικές, εντάξει τα τοπικά. Για σκεφτείτε να είχαμε υποχωρήσει σε μια πίεση που είχε ένας καλοπροαίρετος αριστερός κόσμος, να κάναμε την «ενότητα της αριστεράς» με τον ΣΥΡΙΖΑ, πού θα ήμαστε τώρα;

ΑΔΕΔΥ: Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη- Στο 67% έφτασε η συμμετοχή στην απεργία σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ


adedy_apergia
Aπό συμμετοχή της τάξης του 67%, χαρακτηρίστηκε η απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, ενώ συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στη Βουλή αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και των προέδρων των ομοσπονδιών κατέθεσε το απεργιακό ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Η συμμετοχή εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 67% ενώ οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και οι παρεμβάσεις στις άλλες πόλεις, έδωσαν με δυναμικό τρόπο την απάντησή τους στην κλιμακούμενη πολιτική αφαίρεσης μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων ζωής, απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημοσίων αγαθών.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ υποστηρίζει Υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δήμαρχους

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δίνει στη δημοσιότητα έναν πρώτο κατάλογο υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων που υποστηρίζει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ:

1.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ψαριανός Γρηγόρης

2.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ Τσούκαλης Νίκος

3.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τσόγκας Γιώργος

4.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ Σπανούδη Δέσποινα

5.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ξηροτύρη Μίνα

6.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Ανηψιτάκης Αντώνης

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ,ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (Ευκαρπία-Σταυρούπολη-Πολίχνη)

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 


ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚo
Γεννήθηκε το 1964 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στο Δήμο Πολίχνης. 


Υπάλληλος σε σούπερ – μάρκετ 27 χρόνια. 
Βουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της μόνιμης επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. 



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
 
(Ευκαρπία-Σταυρούπολη-Πολίχνη)


Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, νέε, συνταξιούχε, άνεργε, μετανάστη.
Οι εκλογές για την Τοπική Διοίκηση βρίσκουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε δυσμενή θέση, εξ’ αιτίας των σκληρών μέτρων που επιβάλλονται στο όνομα της δήθεν  αντιμετώπισης της κρίσης.
Χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες είναι χωρίς δουλειά.

ΠΑΜΕ...ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ! Δηλώστε συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ




Δηλώστε συμμετοχή στο 


πρωτάθλημα 

ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συνεχίζεται για μια ακόμα χρονιά, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων για ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ αποτελεί απάντηση σε όσους ευθύνονται για τον αποκλεισμό των νέων και ιδιαίτερα της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, από το δικαίωμα στην άσκηση, για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.


Φέτος επιδιώκουμε το τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ να αναβαθμιστεί, να γίνει κτήμα όλων των εργαζόμενων, να γίνει γνωστό από τον πιο μεγάλο εργασιακό χώρο μέχρι το πιο απομακρυσμένο γιαπί. Να σμίξει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ο εργατοκοσμος και η νεολαία που πνίγεται, που αγωνίζεται, που διεκδικεί. Οι εργαζόμενοι που συναντήθηκαν στις απεργιακές φρουρές και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν κάτω από τα πανό των σωματείων, που στέκονται αγωνιστικά με σθένος και αξιοπρέπεια στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, θέλουμε να είναι οι πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή.


Λίβερπουλ : "Γιάνκηδες, ψεύτες, έξω"

"Γιάνκηδες, ψεύτες, έξω" γράφει το πανό των οπαδών της Λίβερπουλ από πρόσφατο αγώνα στο Άνφιλντ. Απευθυνόταν στους προηγούμενους ιδιοκτήτες της ομάδας οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των φίλων της ομάδας. Τώρα ένας νέος γιάνκης εμφανίζεται στο προσκήνιο για να αναλάβει τη χειμαζόμενη Λίβερπουλ. Ο γιάνκης, ο εμίρης, ο Ρώσος πλουτοκράτης, μπορούν να πάνε μπροστά το ποδόσφαιρο;

Πηγή: www.avgi.gr

Δήλωση Π.Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Από το βήμα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει πως οι πολιτικές της κυβέρνησής του δεν είναι σιαμαίες με εκείνες της Ν.Δ.
Πράγματι, ό,τι δεν πρόλαβε να κάνει η Ν.Δ. για την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, το αποτέλειωσε το ΠΑΣΟΚ. Και ό,τι άρχισε να ξεπουλάει η προηγούμενη κυβέρνηση, το ολοκλήρωσε η σημερινή και προτίθεται να το συνεχίσει.
Μίλησε ο Πρωθυπουργός για χαμένες επενδύσεις, ξεχνώντας την οποιαδήποτε αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δήθεν αναγνώρισε λάθη του παρελθόντος, όταν μόλις πριν από λίγες μέρες επανέλαβε για δέκατη φορά το ίδιο λάθος, με την ψήφιση της περαίωσης που επιβραβεύει τους μεγαλοφοροφυγάδες.

K.K.Ε: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την αναθεώρηση του ύψους του ελλείμματος

Είτε η ΕΕ αναθεωρήσει το έλλειμμα προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, αυτό που πρέπει να δηλώσει πιο αποφασιστικά ο λαός είναι την άρνησή του να το πληρώσει γιατί δεν το δημιούργησε αυτός αλλά η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Είναι καιρός να πάψει να ανέχεται τον εμπαιγμό και τα παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το ποιος δημιούργησε τα ελλείμματα. Για κανένα λόγο δεν πρέπει να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και τα νέα χειρότερα που θα συνεχίσουν να φέρνουν, αν ο λαός δεν τους βάλει φρένο. Όλα τα είχαν προαποφασισμένα, ανεξάρτητα από το ύψος του ελλείμματος, γιατί τα χρειάζονται για να προστατεύσουν την υψηλή τους κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Άλλωστε τα ίδια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Η συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές είναι μονόδρομος για το λαό.

 

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας - Yποστήριξη σε αυτοδιοικητικές κινήσεις πολιτών για τις δημοτικές εκλογές

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του Συνασπισμού, ακολουθώντας τις αποφάσεις των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΝ, των επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ και των Δημοτικών Κινήσεων στις οποίες συμμετέχουν τα μέλη του ΣΥΝ, ανακοινώνει την υποστήριξή της στις παρακάτω αυτοδιοικητικές κινήσεις πολιτών  για τις Δημοτικές Εκλογές του 2010:
1)    Στον Δήμο Αλίμου, τη δημοτική κίνηση «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι», με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Κλαυδιανό.
2)    Στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, τη δημοτική κίνηση «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη.
3)    Στον Δήμο Καλλιθέας, τη «Δημοτική Κίνηση Πολιτών», με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάκη Μακρίδη.

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών του Κ.Κ.Ε.

Ενόψει των τοπικών εκλογών της 7ης  Νοεμβρίου και πάνω στην αγωνία τους να προσδώσουν χαρακτηριστικά ακομμάτιστου και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, στελέχη που πλαισιώνουν το Συνδυασμό «Μαζί Συνεχίζουμε» με υποψήφιο Δήμαρχο Γρεβενών τον σημερινό Νομάρχη Δημοσθένη Κουπτσίδη, διαδίδουν δεξιά και αριστερά ότι πλαισιώνουν την κίνησή τους μεταξύ άλλων και δήθεν κομμουνιστές.
          Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη στάση και τις μεθοδεύσεις τους και καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο τον υποψήφιο Δήμαρχο τον οποίο και καλούμε να τους συμμαζέψει.
          Ματαιοπονούν. Γιατί η πείρα έχει δείξει ότι οι φερόμενοι ως ανεξάρτητοι Δήμαρχοι και Νομάρχες εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο μέχρι κεραίας τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που παίρνουν κάθε φορά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (π.χ. ελαστικές μορφές απασχόλησης, ιδιωτικοποιήσεις, ΣΔΙΤ, κλπ).
          Ψεύδονται. Γιατί στις τοπικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη οι κομμουνιστές έχουν ξεκαθαρίσει από νωρίς ότι στηρίζουν και στελεχώνουν τους Συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Αντώνη Τσάκωνα και με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών τον Βασίλη Καραμήτρο, για το Δήμο Γρεβενών με υποψήφια Δήμαρχο την Παναγιώτα Ντάγκα-Μπαρμαγιάννη και για το Δήμο Δεσκάτης με υποψήφια Δήμαρχο την Μαρία Τζιώλα-Λαγιόκαπα. 

Oικονομική εξόρμηση του M-Λ KKE για τη πολιτική μάχη των εκλογών

H απόφαση της KE του M-Λ KKE για την πολιτική μάχη των εκλογών του Nοέμβρη, έθεσε το καθήκον της πραγματοποίησης πλατιάς οικονομικής εξόρμησης για το επόμενο διάστημα. Bασικός στόχος της οικονομικής εξόρμησης είναι να ανταποκριθεί και να οργανώσει το M-Λ KKE με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την παρέμβαση και τη δράση του μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις. 
Eίναι γνωστό πως μοναδική πηγή οικονομικής στήριξης για το κόμμα μας είναι οι εισφορές των μελών του και η οικονομική ενίσχυση των φίλων και οπαδών του. 
Θέλουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες, στις δυνάμεις του λαού και της Aριστεράς, καταδικάζοντας την πολιτική πρακτική των ρεφορμιστικών κομμάτων που συντηρούνται σε σημαντικό βαθμό από τις κρατικές επιχορηγήσεις, «τακτικές» και «προεκλογικές», εκατομμυρίων ευρώ, που τους παρέχει η κυβέρνηση και το αστικό κράτος, με το πολιτικό αζημίωτο.

Υπουργέ μου… «παπαριές καμαρωτές»-(αντι) Γράφει η Βάλια Μπαζού- ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


(αντι) Γράφει η Βάλια Μπαζού  (www.topontiki.gr)
Δεν πρόλαβα να σηκώσω το ακουστικό και άκουσα τον αθυρόστομο φίλο μου – μη καπνιστή και πατέρα 2 παιδιών- να μου φωνάζει έξαλλος… «αυτά είναι παπαριές καμαρωτές»!
Ο φίλος,  αναφερόταν στην πρόθεση του υπουργείου Υγείας να τιμωρούνται με  πρόστιμο από 1.500 έως και 3.000 ευρώ ή ακόμα και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας, οι οδηγοί ΙΧ που θα καπνίζουν στο αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών. Και το σκεπτικό που μου ανέλυσε και σας μεταφέρω ήταν καταλυτικό… εάν ενδιαφέρονται περισσότερο από τους γονείς για την υγεία των παιδιών τους τότε….
Γιατί δεν επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ προσωπικά στον εκάστοτε  υπουργό Υγείας για κάθε μία από τις 410 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»;