Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γραμματεία νέων του ΠΑΜΕ : Καταγγελία προσπάθειας ενεργοποίησης απεργοσπαστικού μηχανισμού από εργοδότες και ΟΑΕΔ.

 Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια ενεργοποίησης απεργοσπαστικού μηχανισμού μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη, σε παιδικούς σταθμούς και ενδεχομένως και σε άλλους χώρους εργασίας, πλαισιωμένου με σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.



Κλιμάκια του ΟΑΕΔ ουσιαστικά απειλούν τους σπουδαστές αναφέροντας πως «δεν έχουν δικαίωμα στην απεργία», πως είναι «μαθητές και όχι εργαζόμενοι».

«Εθνική ομοψυχία» για ποιον; Άρθρο του σημερινού Ριζοσπάστη.

 Στην προπαγάνδα για «εθνική ομοψυχία» ενέταξαν τα αστικά Μέσα την επέτειο των 73 χρόνων από την είσοδο της Ελλάδας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 


Η επιχειρηματολογία τους έχει μια κλιμάκωση. Προηγήθηκαν τα εύσημα στη συγκυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά στην αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων και μετά στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την «προγραμματική» τους συμφωνία.

Εκλογές στην Τσεχία: ένα ακόμα επεισόδιο μια παρατεταμένης πολιτικής κρίσης.Της Νάσιας Πλακογιάννη , μέλους του Σχεδίου Β'.

 Οι εκλογές της 25ης Οκτωβρίου στη Δημοκρατία της Τσεχίας άφησαν ένα μεγάλο ερωτηματικό: τελικά ποιός είναι ο νικητής; 


Για πολλούς θεωρούνται ιστορικές. Είναι η απόδειξη ότι το πάλαι πότε σταθερό και επιτυχήμενο μετα- σοσιαλιστικό πολιτικό σύστημα- πρότυπο ομαλής μετάβασης και νεοφιλελεύθερης οικονομικής επιτυχίας- ουσιαστικά έχει τελειώσει. Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι τι μπορεί να ακολουθήσει. Τα δεξιά κόμματα του παρελθόντος παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης ενώ νέα εμφανίζονται στο προσκήνιο διεκδικώντας μερίδα από τους ψηφοφόρους τους. Η αριστερά φαίνεται να έχει μια ιστορική ευκαιρία, είναι ζητούμενο όμως αν μπορεί να την εκμεταλλευτεί.

Φονιάδες των λαών και με τη βούλα οι Αμερικάνοι ... ΟΗΕ: Το εμπάργκο κατά της Κούβας είναι βάρβαρο και ισοδυναμεί με γενοκτονία.

 Το αμερικανικό εμπάργκο κατά της Κούβας είναι βάρβαρο και ισοδυναμεί με γενοκτονία, με αυτές  τις  λέξεις καταδίκασε για 22η φορά ο ΟΗΕ την πολιτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ  από το 1959 εναντίον της Αβάνας.


Υπέρ της μη δεσμευτικής απόφασης, με τίτλο «Αναγκαιότητα Τερματισμού του Οικονομικού, Εμπορικού και Χρηματοοικονομικού Εμπάργκο που έχει εφαρμοσθεί από τις ΗΠΑ κατά της Κούβας», ψήφισαν τα 188 από τα 193 μέλη της ΓΣ.
Η μόνη χώρα, εκτός των ΗΠΑ, που ψήφισε κατά της απόφασης ήταν το Ισραήλ.