Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΞΕΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ


Στάθης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Γρηγοριάδης Κώστας-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Ναι, στη δράση με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να νικήσει.«Πλημμύρισε» το Πάρκο «Τρίτση» από νεολαία και εργατόκοσμο, χτες 1η μέρα.


«Πλημμύρισε» το Πάρκο «Τρίτση» από νεολαία και εργατόκοσμο, χτες 1η μέρα
Μια μεγάλη μαζική διαδήλωση. Μια συνάντηση του ΚΚΕ με πολλές χιλιάδες νεολαίας και εργατόκοσμου από τις δυτικές συνοικίες και την υπόλοιπη Αθήνα. Ενα αντάμωμα της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων με την πολιτική του ΚΚΕ, με τις θέσεις του για όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων, με τη στρατηγική του Κόμματος για τη διέξοδο υπέρ του λαού.
Στο 37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», στο Πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον. Εκεί που από χτες το απόγευμα και για δυο ακόμα μέρες, επεκτείνεται η πλατιά και πολύμορφη πολιτική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ολημερίς απλώνεται σε κάθε τόπο δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας του λαού.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup


Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» μεταξύ άλλων δήλωσε: 
Καθώς η καταιγίδα της ύφεσης επεκτείνεται πάνω από την Ευρώπη είναι πλέον φανερό πως οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου ήταν ανίκανες να ανακόψουν την κρίση. Η εμμονή στην επίτευξη των στόχων του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου σημαίνει βάθεμα της ύφεσης, περισσότερη φτώχεια για το λαό και επιτάχυνση της πορείας προς την πλήρη οικονομική χρεοκοπία.

Καρατζαφύρερ:Ο πρωθυπουργός του 8%.Άρθρο από το www.topontiki.gr



Γράφει η Ποντικομαμή
Δεν ξέρουμε πως κοιμήθηκε παραμονή της ΔΕΘ ο Γεώργιος Καρατζαφέρης, γνωστός και ως Κωλοτούμπας, ή Καρατζαφύρερ, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, αλλά το σίγουρο είναι ότι ξύπνησε πρωθυπουργός. Και μάλιστα όχι πρωθυπουργός της σειράς αλλά από αυτούς που κατέχουν επάξια μια θέση στο Πάνθεον της Ιστορίας και συνομιλούν με τα μεγάλα πνεύματα της εποχής τους και του παρελθόντος. Για λόγους σεμνότητας πάντως δεν παραλλήλισε την εμβέλεια της προσωπικότητάς του με εκείνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, και άλλων επιφανών ανδρών της ιστορίας.
Κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο περί ου λόγος, λοιπόν, κήρυξε τον ανένδοτο κατά του κομμουνισμού που εδώ και δεκαετίες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Μητσοτακικής παρένθεσης και της κυβέρνησης Καραμανλή σαρώνει τη χώρα από άκρου εις άκρον.

Τουρκικές προκλήσεις στο Καστελόριζο.Πιθανό θερμό επεισόδιο.


 ΕΝΟΠΛΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ!
 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!
 ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ 
Η κίνηση της Τουρκίαςνα αποστείλει πλοίο για τη διεξαγωγή ερευνών στη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου, δεν συνιστά μόνο μια πρόκληση αλλά και μια κλιμάκωση.
 Όσοι θεώρησαν ότι η «δορυφοροποίηση» Ελλάδας και Κύπρου στον Ισραηλινό άξονα θα προσέφερε την κατάλληλη ''ομπρέλα'' προστασίας σε Αθήνα και Λευκωσία, αρχίζουν να βλέπουν τοθρυμματισμό των προσδοκιών (ψευδαισθήσεών) τους!

Μεγάλα συλλαλητήρια από τους φοιτητές.

Μορφονιός Ν.-www.avgi.gr



Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον νόμο - πλαίσιο οι φοιτητές, που πραγματοποίησαν χθες νέα συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Λάρισα. Την ίδια στιγμή, μετά τον εκβιασμό Διαμαντοπούλου με απειλές για απώλεια του εξαμήνου αν συνεχιστούν οι καταλήψεις, ορισμένοι καθηγητές και καθηγήτριες, ωσάν το "μακρύ χέρι" του υπουργείου Παιδείας, εμφανίζονται δημόσια με υπογραφές να ζητούν "ανοιχτές σχολές" για χάρη του δημόσιου πανεπιστημίου, το οποίο διαλύει εν τούτοις ο νόμος - πλαίσιο.
Στην Αθήνα, το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο είχε παλμό, ενώ για πρώτη φορά οι φοιτητές στάθηκαν για αρκετή ώρα στο Σύνταγμα με τα πανό τους στραμμένα προς τη Βουλή, σημειολογία που παραπέμπει στο κίνημα των πλατειών, που σημάδεψε τις κοινωνικές αντιστάσεις το προηγούμενο διάστημα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ για τις 110 απολύσεις εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική


Δελτίο Τύπου

Για τις 110 απολύσεις των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική


            Με πρόσχημα την «καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών» και τον «εκσυγχρονισμό» της λειτουργίας της εταιρία, η Εθνική Ασφαλιστική αποφάσισε να απολύσει 110 εργαζόμενους – εισπράκτορες. Με μόνο στόχο την εξοικονόμηση περισσότερων κερδών και τη μείωση του λειτουργικού της κόστους, η εταιρία αφήνει στο δρόμο εργαζόμενους, χωρίς να τους δίνει καν το δικαίωμα της αποζημίωσης ή της ένταξής τους στο ταμείο ανεργίας, μιας και τους απασχολούσε με συμβάσεις έργου – χωρίς ένσημα, με δελτία παροχής υπηρεσιών, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Απίστευτη καταγγελία από την Ζωή Γεωργαντά μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «Ο Παπακωνσταντίνου διόγκωσε το έλλειμμα για να ληφθούν τα μέτρα!»



«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να ληφθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας».
Αυτό αποκαλύπτει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, η οποία παύθηκε απο τα καθήκοντά της.
Άλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παραμένει μόνο ο πρόεδρος (!), λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».

Δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters σε Ευρωπαίους οικονομολόγους: 65% θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα.18 % θα βγει και από την Ευρωζώνη.



Δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters για την Ελλάδα υποστηρίζει πως η χώρα μας θα χρεοκοπήσει μέσα στον επόμενο χρόνο αλλά δεν θα βγεί από το ευρώ.
Αναλυτικότερα, από τη δημοσκόπηση που διεξήχθη τις τελευταίες δύο ημέρες σε δείγμα περισσότερων από 50 οικονομολόγων σε ολόκληρη την Ευρώπη προέκυψε πιθανότητα χρεωκοπίας της Ελλάδας στο 65%. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες αναμένουν ότι αυτό θα συμβεί μέσα σε έναν χρόνο από τώρα.

Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ: Για τη σύλληψη του προέδρου και του γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.



Η θρασύτητα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της δεν έχει όρια. Όπως όρια δεν έχει η επιδίωξή τους να συκοφαντήσουν, να προβοκάρουν τα ταξικά συνδικάτα και τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
            Την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν εντελώς ανασφάλιστοι. Που εκκρεμούν χιλιάδες καταγγελίες συνδικάτων για εργοδότες που χρησιμοποιούν ανασφάλιστους εργαζόμενους και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, τα θρασίμια της κυβέρνησης και του ΙΚΑ επιχείρησαν να ελέγξουν δήθεν αν η Ομοσπονδία Οικοδόμων ασφαλίζει τους υπαλλήλους της.

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ - Δηλώσεις


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τις τελευταίες οικονομικές και  πολιτικές εξελίξεις και να συμφωνήσουμε στην εκτίμηση ότι τέτοια σκληρά μέτρα μονάχα οικονομικοί δολοφόνοι και οικονομικοί τρομοκράτες μπορούν να πάρουν.
Το νέο χαράτσι ακίνητης περιουσίας, το οποίο περνάνε στη ΔΕΗ μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε φοροεισπράκτορες και τιμωρούς, είναι αντισυνταγματικό, γιατί αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, σε μια βασική αρχή του Συντάγματος ότι ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να φορολογείται με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Π.Α.ΜΕ:Για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών φορέων.



Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε ελάχιστες γραμμές στο πλαίσιο μιας πολύ- τροπολογίας επιχειρεί να «προστατέψει» τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που εντάσσουν τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους τα ταμεία στο πρόγραμμα  ανταλλαγής ομολόγων που «κουρεύει» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών φορέων κατά 21% τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Επιχειρεί να θωρακίσει το νομικό καθεστώς για να επεκταθεί η καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μέσω αγοράς χρηματιστηριακών και άλλων τραπεζοπιστωτικών προϊόντων.

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και το άσυλο.


Ο κ Παπουτσής, αναφερόμενος στις φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά του νόμου πλαίσιο που η κυβέρνηση των μνημονίων τον ψήφισε μαζί με την ΝΔ και τον ΛΑΟΣ,  μίλησε για «οργανωμένες βίαιες μειοψηφίες που ασκούν ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία και μπλοκάρουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου». Θα τον καλούσαμε να θυμηθεί, μιας και διετέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΕ, πότε και από ποιούς είχαν αποδοθεί παρόμοιοι χαρακτηρισμοί στο φοιτητικό κίνημα;

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Να αρθεί η επιστράτευση στους ναυτεργάτες.Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Από την χτεσινή συνάντηση

 
Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας και στο επίκεντρο βρέθηκε η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες στο σύνολο των δικαιωμάτων τους.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους! Τους ανατρέπουμε!



Ο κεφαλικός φόρος = χαράτσι που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ με το περιβόητο «ειδικό τέλος ακινήτων» αποτελεί αποκορύφωμα φορομπηξίας και κοινωνικής βαρβαρότητας,  ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό που βρίσκονται ήδη στα όρια της αντοχής τους και αγανακτούν έχοντας ήδη πάρει στα χέρια τους τα σημειώματα της «έκτακτης εισφοράς» και του «ειδικού τέλους επιτηδεύματος» που ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε: Αλληλεγγύη στο ΚΚ Χιλής.


Η σημαία του ΚΚ Χιλής


Το ΚΚΕ καταδικάζει τις επιθέσεις που δέχεται αυτές τις μέρες το ΚΚ Χιλής. Με οργανωμένες προβοκάτσιες, επιδρομές ακόμα και στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αντικομμουνιστικές δυνάμεις και οι μηχανισμοί που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, επιδιώκουν την περιστολή, το χτύπημα και τον περιορισμό της δράσης του ΚΚ Χιλής.
Οι επιθέσεις που δέχεται το ΚΚ Χιλής δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Σε κάθε χώρα, σε όλο τον κόσμο, η αστική τάξη και οι μηχανισμοί της επιδιώκουν με διάφορους τρόπους και με την ανοιχτή βία να εμποδίσουν τη δράση των κομμουνιστών, να τους τρομοκρατήσουν, γιατί γνωρίζουν καλά ότι σήμερα φαίνονται ολοκάθαρα τα όρια του ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος.

Πριν το χαράτσι: 1,16 εκατομμύρια (!) διαταγές διακοπής ρεύματος. Μετά το χαράτσι πόσες;Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, μέσα στο 2010 η ΔΕΗ εξέδωσε 1.160.000 εντολές για διακοπή ρεύματος!
Δηλαδή, πέρσι, πριν ακόμα έρθουν τα μεσοπρόθεσμα και τα εφαρμοστικά, πριν ο ΦΠΑ πάει στο 23% και πριν την «εργασιακή εφεδρεία», πάνω από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα είχαν φτάσει σε τέτοιο βαθμό εισοδηματικής καχεξίας που αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα το ρεύμα.
*
Από αυτές τις 1.160.000 διαταγές διακοπής εκτελέστηκαν οι 254.000!
Δηλαδή, μέσα στο 2010 ως συνέπεια των όσων - μόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή - είχαν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες και οι βιοπαλαιστές,
οι 254.000 από αυτούς, μη έχοντας χρήματα να πληρώσουν, έμειναν για κάποιο διάστημα χωρίς ηλεκτρικό.

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για την έλευση του τοποτηρητή Χ. Ράιχενμπαχ, 14/09/2011







Ανεπιθύμητος ο γκαουλάιτερ


 Ράιχενμπαχ και οι τοποτηρητές





Στην χώρα μας βρίσκεται μαζί με την ομάδα του ο εκλεκτός του Βερολίνου, Χ. Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της «task force» (Ομάδα Δράσης) της Κομισιόν, που θα «επιβλέπει» αν τηρούνται οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου απέναντι στην τρόικα.
Η έλευση Ράιχενμπαχ και της ειδικής Ομάδας Δράσης είναι προφανές ότι πιστοποιεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών αναλαμβάνει με κάθε… επισημότητα τον ρόλο του τοποτηρητή της ελληνικής κυβέρνησης. Αν και όπως υποστηρίζουν σκοπός τους είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας, είναι αυτονόητο ότι θα ελέγχουν και θα ορίζουν σε πραγματικό χρόνο κάθε κυβερνητική δραστηριότητα και απόφαση, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη ισοπέδωση της κοινωνίας.

ΔΗ.Κ.ΚΙ: Ώρα μηδέν



Με αφορμή την συζήτηση για την 3ης Σεπτέμβρη, η οποία συνέπεσε με την επίσημη προαναγγελία της «διατεταγμένης πτώχευσης» της χώρας από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες νέων αβάσταχτων φόρων με είσπραξή τους μέσω των… λογαριασμών της ΔΕΗ και της απειλής της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος(!) το ΔΗΚΚΙ θέλει να σημειώσει τα εξής:

Οι αξίες και οι αρχές της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη δεν γνώρισαν μόνο την προδοσία. Χρησιμοποιήθηκαν και ως ένα είδος άλλοθι για τη συντηρητικοποίηση, την υποταγή και εκφυλισμό του ριζοσπαστισμού που κληροδότησαν τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Noam Chomsky:Επιστρέφοντας στην 11η Σεπτεμβρίου, μία δεκαετία μετά.



Περάσαμε τη 10η επέτειο της φρικαλέας 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, η οποία, όπως είναι ευρέως διαδεδομένο, άλλαξε τον κόσμο. Την 1η Μαΐου, ο φερόμενος εγκέφαλος του εγκλήματος, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, δολοφονήθηκε στο Πακιστάν από μια ομάδα επίλεκτων κομάντο Navy SEALs των ΗΠΑ, αφού συνελήφθη, άοπλος και ανυπεράσπιστος, στην επονομαζόμενη Επιχείρηση Geronimo.
Πλήθος αναλυτών έχουν επισημάνει ότι παρότι ο Μπιν Λάντεν τελικά σκοτώθηκε, είχε καταφέρει κάποιες σημαντικές επιτυχίες στον πόλεμό του κατά των ΗΠΑ: “επανειλημμένα υποστήριζε ότι ο μόνος τρόπος να εκδιωχθούν οι ΗΠΑ από τον μουσουλμανικό κόσμο και να ηττηθούν οι σατράπες του, ήταν η διεξαγωγή μιας σειράς μικρών αλλά ακριβών πολέμων στους Αμερικάνους που θα τους οδηγούσε τελικά στη χρεοκοπία”, όπως επισημαίνει ο Έρικ Μαργκόλις.

Θαλάσσιες έρευνες στο Καστελόριζο αρχίζει η Τουρκία - Διάβημα από την Αθήνα.



Την ημέρα που το γεωτρύπανο «Ομηρος» έφθασε στο Οικόπεδο 12 στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η Αγκυρα αποφάσισε να κλιμακώσει εντυπωσιακά τις προκλήσεις της. Η Τουρκία εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ναυτική αγγελία (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνώννοτίως του Καστελορίζου, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι προτίθεται να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



Η καταστροφική, αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και των ηγετικών κύκλων της Ε.Ε. συνεχίζεται και εντείνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, που πανηγύριζε για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και τις αποφάσεις της συνόδου ηγετών της 21 Ιουλίου 2011, αφού έβαλε ως εθνικό όραμα «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια», σήμερα επισείει για 6η φορά τον κίνδυνο της χρεωκοπίας και της μη είσπραξης της 6ης δανειακής δόσης για να επιβάλλει νέα σειρά βάναυσων μέτρων ενάντια σε εργαζόμενους, μικρομεσαίους, αγρότες και συνταξιούχους.

Η αξιοπιστία του Εωσφόρου-Του Κώστα Βαξεβάνη.


Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αυτό το παρακλητικό μειδίαμα που έκανε να συσπασθεί σχεδόν καθολικά το τεντωμένο του δέρμα είπε το “πρόκειται για ένα μικρό τέλος κατοικίας από μισό ευρώ έως το πολύ 10 ανά τετραγωνικό”, είχε όλη την τραγικότητα του ανθρώπου που προσπαθεί για μια φορά έστω να γίνει πιστευτός. Το τέλος κατοικίας είναι τελικώς έως και 20 ευρώ και ο Βενιζέλος ένας πολιτικός που αντιλαμβάνεται ίσως την πολιτική ως την τηλεοπτική –κυρίως-, τέχνη των τεχνασμάτων.
Η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με τα προβλήματα που πρέπει να επιλύσει χωρίς την κοινωνική συναίνεση, πέρα από τα θέματα πολιτικής, κάνει ένα σοβαρό λάθος τακτικής. Επιλέγει και δικαιολογεί στον εαυτό της την ανειλικρίνεια. Με εξαίρεση δύο υπουργούς (Ραγκούση και Μόσιαλο) οι οποίοι δεν έχουν παρεκκλίνει από όσα έχουν εξαγγείλει, ανεξάρτητα αν αυτά είναι ή όχι σωστά, η τακτική για όλα τα υπόλοιπα είναι “βλέπουμε και κάνουμε” ή ακόμη χειρότερα “λέμε και δεν θα κάνουμε”.

24 Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο στο 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


Τις 24 έφτασαν τελικά οι αντιπροσωπείες ξένων Οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο, που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ.
Οι αντιπροσωπείες θα επισκεφθούν σήμερα το πρωί τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος όπου θα έχουν συνάντηση με σωματεία και τη Μάντρα της Κοκκινιάς, τόπο μαζικής θυσίας κομμουνιστών.
Τις ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ, οι αντιπροσωπείες των ξένων Οργανώσεων θα βρίσκονται στο χώρο της Διεθνούπολης, όπου θα έχουν τα δικά τους περίπτερα.
Αναλυτικά, οι Οργανώσεις που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ είναι:
1. Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών
2. Νεολαία Κομμουνιστικού Κόμματος Αιγύπτου
3. ΚΟΜΑΚ Βέλγιο
4. Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας
5. Κομμουνιστική Νεολαία Βολιβίας
6. Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βραζιλίας