Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Καμιά εμπιστοσύνη στις μανούβρες και τους ελιγμούς του συστήματος
Η δύναμή μας στους αγώνες!

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία τους έχει φέρει ο μαζικός λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Οι μαζικές, καθημερινές συγκεντρώσεις στις πλατείες, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες ενάντια στη λεηλασία των λαϊκών δικαιωμάτων και εισοδημάτων έχουν στριμώξει το ντόπιο αστικό πολιτικό μπλοκ και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές του. Πιεσμένες από την αφύπνιση των λαϊκών και εργαζόμενων μαζών και την έφοδό τους στο προσκήνιο, οι δυνάμεις της ντόπιας και ξένης αντίδρασης, οι δυνάμεις του κεφάλαιου, αναζητούν τρόπους προκειμένου, πρώτον, να κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις και να εκτονώσουν τη δίκαιη λαϊκή οργή.
Δοκίμασαν με τη βία και την καταστολή, πνίγοντας την απεργία της 15ης Ιούνη στα χημικά και επιχειρώντας ξανά και ξανά, για ώρες, να εκκενώσουν την πλατεία Συντάγματος. Δεν τα κατάφεραν! Η αποφασιστικότητα και οι μαχητικότητα λαού και εργαζομένων ματαίωσαν τα σχέδιά τους. Τώρα, δοκιμάζουν μια σειρά άλλους ελιγμούς:
· Έκαναν κυβερνητικό ανασχηματισμό και εκβίασαν ψήφο «εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση, προσπαθώντας να στοιχίσουν το κλονισμένο ΠΑΣΟΚ και να συμβιβάσουν προσωρινά τις φαγωμάρες στο εσωτερικό του. Την ίδια στιγμή που έχουν πάντα έτοιμες «λύσεις» κυβερνήσεων «συνεργασίας», «εθνικής νεότητας», «προσωπικοτήτων» από τα πάντα πρόθυμα πολιτικά δεκανίκια της αστικής τάξης.
· Επαναφέρουν τους εκβιασμούς για τις συνέπειες της μη ψήφισης του μεσοπρόθεσμου.
· Και για «κερασάκι» μας πλασάρουν δημοψήφισμα «θεσμικού περιεχομένου» προσπαθώντας να μας πείσουν ότι οι αντιδράσεις μας εισακούστηκαν και καλώντας μας να αποδεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή που ήδη έχει δρομολογηθεί.
Είναι στο χέρι μας να μην τα καταφέρουν ούτε έτσι!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των  εφαρμοστικών  νόμων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δείχνει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση και την ουσιαστική απαξίωση της δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. 
Τα προς ψήφιση μέτρα έρχονται να εξοντώσουν οικονομικά τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους και να βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην ύφεση την οικονομία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το μεσοπρόθεσμο & τη λαϊκή απάντηση.



Το μεσοπρόθεσμο φέρνει μέτρα εξαθλίωσης και εξόντωσης των ασφαλιστικών - εργασιακών κατακτήσεων και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Επιταχύνει την πτώχευση του λαού για να περιορίσει τις ζημιές για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια.
Ο πόλεμος κατά των μισθωτών, των αυτοαπασχολουμένων, των νέων και των γυναικών κλιμακώνεται. Τώρα είναι ώρα ευθύνης και κοινής δράσης. Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας είναι χρέος και καθήκον όλων. Πρέπει να δώσει εκκωφαντική απάντηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ισχυρό πλήγμα στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της.

Η Ταξική Πορεία προτείνει συλλαλητήριο και την Τετάρτη το πρωί

Oι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορο ρυθμό. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από την κοινοβουλευτική της ομάδα η κυβέρνηση, έκτακτες συσκέψεις με Μέρκελ και Σαρκοζί, πιέσεις σε Σαμαρά να συναινέσει, και την ανακοίνωση  ακόμη πιο επώδυνων για το λαό μέτρων, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες της προαναγγελθείσας 48ωρης απεργίας για τις 28 και 29 του Ιούνη. 
Καλούν σε συγκέντρωση, αναγκαστικά προφανώς, την Τρίτη το πρωί στο Πεδίο του Άρεως. Αντί όμως να καλέσουν και σε δεύτερη το πρωί της Τετάρτης, υποβαθμίζοντας τη σημασία της 48ωρης απεργίας, καλούν σε απογευματινή στη Κλαυθμώνος!
Έχοντας σα δεδομένο ότι όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται  στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, που συμμετέχουν στις εδώ και ένα μήνα κοινητοποιήσεις στις πλατείες και στις απεργίες που πραγματοποιήθηκαν, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την απεργία, η Ταξική Πορεία καλεί:
αριστερές οργανώσεις, εργατικά και συνδικαλιστικά σχήματα, πρωτοβάθμια σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και κάθε συλλογικότητα που θέλει την επιτυχία αυτής της απεργίας να αποφασίσουν για συλλαλητήριο και το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

Μπορούμε να νικήσουμε;

Συζητάμε στο «Εκτός των Τειχών»
Παρασκευή 24 Ιούνη στις 7.00 μμ και μέχρι να πάμε στην πλατεία….
Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια
Πρέπει να κεντράρει το κίνημα σε στόχους που μπορούν να δημιουργήσουν δράση και ενότητα δυνάμεων;
Είναι τέτοιος κεντρικός στόχος σήμερα η αποτροπή της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξαθλίωσης του λαού;
Ποιό πλαίσιο αγώνα αποτελεί εγγύηση ότι ο δρόμος που θα πάρει το κίνημα δεν θα γίνει ελεγχόμενος από τις συστημικές δυνάμεις;
Υπερασπιζόμαστε το αριστερό και συλλογικό ή φοράμε την προσωπίδα του ακομμάτιστου στις πλατείες; Γιατί ανησυχεί το σύστημα τόσο πολύ οι "αγανακτισμένοι" να συνδεθούν με τους "αποφασισμένους";

Στα δημοψηφίσματα και στις κάλπες ή στους δρόμους;
Πού βρίσκεται η δύναμη του λαού;

Με πόνο ψυχής, διάφορα αστικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης παραδέχονται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν κινητοποιηθεί με διάφορους τρόπους πάνω από δύο εκατομμύρια λαού. Σε απεργίες, σε διαδηλώσεις ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, σε κινητοποιήσεις για τοπικά ζητήματα (Κερατέα) και στις πλατείες, ο λαός με ενεργητικό τρόπο έχει βγει στο προσκήνιο των εξελίξεων και προσπαθεί να βάλει τη σφραγίδα του.
Νέο και ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ακόμα η πρωτοφανής αντοχή και επιμονή που επιδεικνύουν οι διάφορες κινητοποιήσεις κόντρα στις συκοφαντίες αλλά και στην άγρια καταστολή με την οποία έρχονται αντιμέτωπες.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΤΑ 8.000 ΕΥΡΩ! ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ WWW.ISKRA.GR

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - ΣΤΑ €300 ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ!
ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ!
Το τι σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου απεδείχθη για άλλη μια φορά!
Στο πλαίσιο αυτής της "επαναδιαπραγμάτευσης" του "μεσοπρόθεσμου" από τη νέα πιο "δυναμική" (!) και με μεγαλύτερο "βάρος" ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, υπό το νέο "τσάρο" Β. Βενιζέλο, το μεσοπρόθεσμο έκτρωμα έγινε χειρότερο και αποκρουστικότερο!
Έτσι, στο πλαίσιο αυτής της επαναδιαπραγμάτευσης, όπως ανακοίνωσε ο Β. Βενιζέλος το αφορολόγητοέπεσε με βάρβαρο τρόπο στα 8.000 ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι θα φορολογούνται ακόμα και οι χαμηλόμισθοι των 500 ευρώ περίπου, ενώ αυξάνεται και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης!
Τα μέτρα αυτά, μαζί με πολλά άλλα, ανακοινώθηκαν και επισήμως πλέον, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών την Πέμπτη στις 17:00.

Δεν εγγυάται ο Παπανδρέου την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου, λέει η πρωθυπουργός της Σλοβακίας.


Έντονες αμφιβολίες για το αν θα υπερψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από το ελληνικό κοινοβούλιο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με την Σλοβάκα ομόλογό του.
Όπως δήλωσε η Ιβέτα Ραντίκοβα κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε επιτροπή της Βουλής της χώρας της, ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της την Τετάρτη  κατά τη διάρκεια της οποίας τής εξέφρασε "σοβαρές αμφιβολίες" ως προς το αν η ελληνική Βουλή θα εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας. 

Όλοι στους δρόμους, στις πλατείες και στις απεργίες! Να μην περάσει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα»!


Όλοι στους δρόμους, στις πλατείες και στις απεργίες!
Να μην περάσει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα»!

Οι χιλιάδες λαού που πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους και τις πλατείες, το Σύνταγμα και τις απεργιακές διαδηλώσεις,τρομοκράτησαν κυριολεκτικά την κυβέρνηση και όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος της εκμετάλλευσης. Τα σενάρια για μια κυβέρνηση «συνεργασίας», «εθνικής ενότητας», «προσωπικοτήτων» κ.λπ., προκειμένου να περάσει τα βάρβαρα μέτρα, κατέληξαν τελικά στον «ανασχηματισμό». Καμιά εμπιστοσύνη να μη δείξουμε στις μανούβρες τους!Το «παιχνίδι με τη φωτιά» κάποιων παραγόντων του συστήματος που ήθελαν μια «απολιτίκ» εκτόνωση του λαού στις πλατείες, μπορεί να αποβεί μοιραίο, γι’ αυτούς και το σύστημά τους.

ΠΑΜΕ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28 - 29 ΙΟΥΝΗ. ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ - ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !


Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι –Νέοι και Νέες



ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28-29 ΙΟΥΝΗ
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ 7μ.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.

ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ –ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.
Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια ,τα πάντα.
-Για να είναι μαζική καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμα μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.
-Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης μέσα από τους αγώνες μας αυτών των βαρβάρων μέτρων ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους τα ψηφίσουν.

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών του ποδοσφαίρου:


«Επιτέλους ελάχιστες μέρες πριν τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εκατοντάδων χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών που οργανώνονται για να συμμετάσχουν στην “ψηφοφορία”, ξετυλίγεται το κουβάρι των “βρώμικων κυκλωμάτων” των στημένων παιχνιδιών του ποδοσφαίρου.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του ΟΠΑΠ, (που πάντα φρόντιζε  για την καλή του φήμη μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες σε επιλεγμένα έντυπα, συλλόγους κλπ), της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) και της ΕΥΠ, που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν βρήκαν τίποτα για τα μεγάλα οικονομικό-πολιτικά σκάνδαλα της εποχής, επιτέλους χτες, βαρύγδουπα ονόματα του ποδοσφαίρου οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, και άλλα “πιο βαρύγδουπα” θα ακολουθήσουν.

Νέα δημοσκόπηση VPRC για τα επίκαιρα.Στο 21,5 % συνολικά η αριστερά ! (Κ.Κ.Ε-ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α).Άλμα του Κ.Κ.Ε. στο 13,5% ! Πρώτη η Ν.Δ με 28,5 %,ακολουθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 26 %.Στο 6,5 % ανεβαίνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και στο 1,5 % η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.Στην βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%.

Στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 23 Ιουνίου ,η έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων VPRC.
Ο επιστημονικός σύμβουλος της VPRC και υπεύθυνος της έρευνας, κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, στο εισαγωγικό του άρθρο στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» έχει δώσει τον τίτλο «Η Κοινωνία σε εξέγερση», συνοψίζοντας σε μια φράση την ουσία που προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας.


Σε σύγκριση με την έρευνα της ίδιας εταιρίας τον Μάη έχουμε τις ακόλουθες αλλαγές: 
To ΠΑ.ΣΟ.Κ από το 30,5 % πέφτει στο 26 % χάνει δηλαδή 4,5 ολόκληρες μονάδες.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- Πλούσια δραστηριότητα από τις Κομματικές Οργανώσεις


Πλατύ άνοιγμα σε όλη τη χώρα και συζήτηση με το λαό για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του Κόμματος
 
Συνεχίζονται οι εξορμήσεις των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα για την προβολή της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται και οι εξής δραστηριότητες:
Σήμερα, Πέμπτη
  • Στις 8 π.μ. περιοδεία στο Τελωνείο του Κερατσινίου και τα εκτελωνιστικά γραφεία με επικεφαλής τονΣπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια Ζωγράφου θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ. περιοδεία του Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ και βουλευτή, στις εργατικές γειτονιές του Ταύρου με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΚΚΕ στον Ταύρο (Δήμητρος και Ελευθερίας). Θα καταλήξει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας στον Ταύρο.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ - Κάτω τα χέρια απο το δημόσιο!





Σε αυτή τη χρονική συγκυρία ως κυρίαρχο στοιχείο αναδεικνύεται η λυσσαλέα επίθεση στο δημόσιο (στενό και ευρύτερο) και το κοινωνικό κράτος.  Σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και άλλοθι το περιβόητο μνημόνιο και τώρα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η κυβέρνηση και η οικονομική ελίτ, όπως και οι άλλες κυρίαρχες στην Ευρώπη πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, επιχειρούν συστηματικά την άγρια διάλυση κάθε κατάκτησης του κοινωνικού κράτους, τη ριζική αναδιανομή του παραγόμενου οικονομικού πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων.
Η όλη επιχείρηση μεθοδεύεται μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα.

Αίγυπτος: Ανυπομονησία με τον αργό ρυθμό αλλαγής της κατάστασης μετά την εξέγερση της 25/1


Ανταπόκριση της CWI από το Κάιρο. Επιμέλεια: Ελένη Βέτσικα

Σε ένα μικρό μαγαζάκι με χαρτικά την περασμένη εβδομάδα στο Κάιρο, τέσσερις νέοι άνδρες εκφράζανε την απογοήτευση τους με τα αποτελέσματα της επανάστασης. «Τι καταφέραμε τελικά; Ήμουν εκεί στην πλατεία Ταχρίρ, αλλά τώρα έχασα τη δουλειά μου» είπε ένας απ’ αυτούς εξηγώντας πως ο εργοδότης του έκλεισε την επιχείρηση του όταν η General Motors σταμάτησε τις επενδύσεις της στην Αίγυπτο μετά την επανάσταση. 

Στην άλλη γωνία σε ένα καφέ, άλλοι τέσσερις νέοι άνδρες συζητούσαν κι αυτοί την κατάσταση μετά την επανάσταση. «Βλέπεις πολλούς περισσότερους νέους να διαβάζουν εφημερίδες τώρα» έλεγε ένας «οι άνθρωποι θέλουν να μαθαίνουν τι συμβαίνει και συζητάνε συνέχεια πολιτικά».

«Η επανάσταση δεν έχει τελειώσει» είπε ένας άλλος. «Μόνο μερικά πρόσωπα άλλαξαν, αλλά το παλιό καθεστώς είναι ακόμη εδώ».